Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi jest? Co to za choroba? Pomocy!

Polecane posty

Gość Kodawo
@gość22:56 Krążę wokół stanów zapalnych i bakterii, bo razen z zakwaszeniem organizmu to przyczyna wielu schorzeń prowadzących do takich i podobnych stanów jak Twój. Głupi antybiotyk może zaprowadzić tak na skraj śmierci. Niejeden tak zmarł. Więc kolejne pytanie to czy przed zachorowaniem nie brałaś antybiotyków. I czy badania rakowe robiłaś?

Gość Kodawo
@gość22:56 Poza tym zbadaj helicobakter pylori. A co do oddechu (http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/jak-pachna-choroby-cukrzyca-rak-infekcje-maja-swoj-zapach/bvljt) to kiedy go masz, po czym. I jaki masz zapach stolca. Moje pytania są aktualne. I czy masz problem jeść? Bo na razie pasuje to co podawałem oprócz samej cukrzycy, no i prócz tarczycy. PZT można mieć okresowo przez wiele lat lub stałe do roku zanim wystąpi cukrzyca, zależy od stopnia zapalenia.

Gość Kodawo
@gość22:56 Chyba że mam uznać że jesteś zdrowa w co szczerze wątpię przy utracie 20kg. A nudnośc***asują do odwodnienia i ketozy. Ketoza może mieć różną przyczynę. Co więcej jesteś rozdrażniona co pasuje do ketozy, by w takim stanie jeszcze móc pisać na kafe i jeszcze z sensem, więc w nerwicę nie wierzę. Acz nie wierzyłbym że to nerwica nawet gdyby Ci się mieszało w głowie. Pamiętaj że może zacząć skoro wydychasz aceton. No i właśnie, tak wróciliśmy do zapachu jabłek jak przy PZT...

Gość Kodawo
@gość22:56 ... Lub to coś rzadkiego jak niektórzy mają problem z amoniakiem, tak Ty może masz problem z acetonem. Nie wiem. Ale wiem że lekarzom za często nie chce się dokładnie badać. Daj znać jeśli by coś poprawiło Twój stan i gdy w końcu ustalą co jest. Jak mi coś innego przyjdzie do głowy to wrzucę hasło do wyguglania lub link do poczytania. Jak dasz radę to odpowiedz na moje pytania ad stolca i momentu występowania jabłkowego oddechu. Zdrowiej.

Gość gość
ja mam cukrzyce 2 i ciągle walę octem [jak zapach vinegretu], szczególnie po nocy, glikemie bardzo wysokie 300-600, insulina na czczo też wysoka

Gość Kodawo
@gość00:50 Ile to tak trwa? Od początku cukrzycy?? A insulinę dostajesz, czy tylko tabletki? Bo jak tylko tabletki to trza insulinę. Bo jeśli stosujesz co lekarz wskazał, to taka glikemia może uszkodzić nerki i musisz temu zaradzić. AFK bo idę spać.

Gość gość
Może być borelioza, rak... Zrób badania krwi

Gość gość
tak troche bez sensu piszesz. po co tyle info. kazdy ma candide w sobie. nie stac mnie na tyle badan prywatnych, a internista nigdy takich badan nie zaleci. na hashimoto jód? nie znasz sie to nie pisz głupot. przy stanie zapalnym tarczycy nie wolno sie wystawiac na dzialanie jodu, bo on wzmaga autoagresje tarczycy. p/c ANA mam ujemne wiec raczej toczen nie wystepuje. ale od anemii mam sucha skore wiec moze stad to swedzenie. bralam antybiotyk ciprinol na zapal. pecherza, po nim od kilku msc bola mnie stawy! x to ja, nie od oddechu actonowego i chudniecia

Gość Kodawo
@gość10:59 Candide ma każdy,wiem. Nie każdy ma przerost. Przerost szkodzi. Wiem że internista nie zleci tyle badań. Pisałem ciut o tym jakie są realia w służbie zdrowia. Na wole jod,nie na Hashimoto. Pisałem że się nie znam na Hashimoto. Ale dopisałem że spożywać to co antyzapalne jeśli Hashimoto jest związane ze stanem antyzapalnym. Ale nie jod jest na stany zapalne. Jod jest przy wolach z niedoborem jodu w organizmie. I dobrze że napisałaś o autoagresji przy Hashimoto bo jak pisałem na tym się nie znam...

Gość Kodawo
@gość10:59 ...dlatego zaznaczałem by skonsultować z lekarzem to co pisałem. A pisałem głównie w kontekście autorki, ale ona nie ma nic z tarczycą. A Tobie pisałem że na Hashimoto się nie znam. Tak od suchości skóry moźe być swędzenie. Ale czemu i po ałoholu. Może dlatego że on odwadnia. A czy skóra Ci się łuszczy? Bo jak swędzi nie przed, w trakcie lub po badaniu, to Ci badania mogą nie wykazać. Bo zdaje się że czynność tarczycy nie u wszystkich jest stała (gugle: tarczyca swędzenie) ...

Gość Kodawo
@gość10:59 ... ad antybiotyku to Ci na razie nie powiem, przeczytaj skutki uboczne. Ale autorka tematu jeśli ma zapalenie trzustki to mogłaby właśnie dostać je od antybiotyków. A Ty od kiedy masz Hashimoto, czy to jest w genach, czy można to nabyć? Bo np. cukrzycę można, nie tylko od przeciwciał. Co do candidy i autorki to zapalenie trzustki można dostać od bakterii (m.in. od ogólnoustrojowego przerostu candidy, od wyrostka, etc), od żółci, od antybiotyków, od NLPZ, od alkoholu, od urazu brzucha.

Gość Kodawo
@gość10:59 ... a jedyne co TOBIE na ten moment mogę doradzić to zwiększenie nawodnienia (jeśli wolno przy Hashimoto) ale powoli, bo nawet wodą idzie się zatruć (a na sumieniu nie chcę Cię mieć) i zapytaj czy poszczególne produkty antyzapalne przy takiej tarczycy Hashimoto nie szkodzą na samo Hashimoto (ad autoagresji). I nie pij już alkoholu, bo nie wolno przy żadnych stanach zapalnych (zdaje się MI że Hashimoto wywołuje zapalenie tarczycy). Poczytaj o jodzie bo w necie są sprzeczne informacje...

Gość Kodawo
@gość10:59 ...a i czy nad morze wolno Ci w ogóle chodzić? Bo tam jod Gugle: hashimoto jod Oraz o wit.D, bo podobno na stany zapalne i choroby autoimmunologiczne (gugle: hashimoto witamina d) ale z dawkami uważaj bo nadmiar też niezdrowy. I konsultuj z lekarzem,bo masz Hashimoto a ja nic o tej chorobie nie wiem. Jedynie to że powoduje PRZEWLEKŁY stan zapalny tarczycy (więc raczej warto naturalnie stale przeciwdziałać zapaleniom) i nieraz wole jak piszą w i internecie (ale mówisz że jodu nie wolno). AFK.

Gość Kodawo
@gość10:59 Ps. O toczniu, to nie było do Ciebie. Tylko do autorki. A z anemią coś zrób. Może np. buraki Ci pomogą. Zapytaj lekarzy.

Gość Kodawo
@gość10:59 Ps2. A kiedy stosowałaś ten Ciprinol? Bo objawy do tego pasują (https://bazalekow.mp.pl/lek/29307,Ciprinol-tabletki-powlekane) a sama anemia potrafi występować też przy Hashimoto, i bywa jednocześnie powiązana z celiakią (gugle: anemia hashimoto). -----AFK.

" gość wczoraj Czarny księżyc to twoje zdjecie w awatArze? Ale sie przestraszylam " Napisałem niżej kto:P.A kiedyś podobną spotkałem i przede mną uciekała:D.A czy jest straszniejsza bez kapelusza:D?Bo wtedy nikt o tym nie pisał:P?

Gość Kodawo
@gość10:59 Okej leczenie jodem może wywołać zapalenie tarczycy (gugle: jod autoagresja tarczycy) ale o wywoływaniu autoagresji jeszcze nie doczytałem (tamże), acz widać trzeba unikać,mimo że są odmienne opinie. Pomieszana sprawa. Z tarczycą nie jest łatwo. xxxx Co do autorki to dodam że jeden link który podałem wskazuje na objawy (m.in.dotyczące zapalenia trzustki) które interniści BŁĘDNIE uznają za objawy hipochondrii. Co wg mnie jest związane właśnie z niedokładnym badaniem. I interniści to wiedzą ----AFK

Gość gość
no dzieki, ale z tego co wiem od endokryn. to przy hashimoto - nie mam wola - raczej niedoczynnosc - i troszke zjedzona tarczyce - nie wystawiamy sie na jod/ nie moze byc tym samym robiony np tomograf komp. z podaniem kontrastu z jodem/ wiekszosc hashimotowcow obserwuje pogorszenie samopoczucia i wynikow po wyprawie nad morze. hashimoto powstalo u mnie prawdopodobnie na tle - przeziebien/szczepionek wspomagajacych uklad autoimmunologiczny/infekcji pasozytniczych/nierozsadnego odchudzania sie. co do ciprinolu zażywałam go w czerwcu, po miesiacu zaczely mi sie bole stawowe - wedrujace po calym ciele/. do dzis je miewam z roznym natezeniem. wlasnie wiem ze w jego ulotce jesli chodzi o skutki uboczne to na topowym miejscu jest zapalenie miesni stawow.. musze to chyba na usg zdiagnozowac bo powiem, ci ze panel reumatologiczny wyszedl mi ok (oprócz proteinogramu). wiem ze anemia moze byc z celiakia powiazana, tez musze gastroskopie zrobic - u mnie ta anemia poki co objawia sie tylko obnizona ferrytyna, hemoglobine mam w normie. no ale jednak x co do wmawiania hipochondrii kolezance to ze swej strony powiem tyle ze takie mocniejsze bicia serca, nawet i tachykardia moga byc spowodowane wyrzutami insuliny - przechodzilam przez to - po zjedzeniu rzeczy o wysokim IG oraz opozniona alergia pokarmowa!