Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie z kolorem

Polecane posty

Gość gość

Hej . Ja nie wiem czy to ciaza. ..czy jestem serio totalne bezguscie .jestesmy na etapie urządzania pokoju dla synka który pojawi się w marcu W sklepie wybrałam kolor glebia oceanu to jest ciemny turkus i tak jak na palecie (wiadomo ze się różni ) był piękny tak w domu na czterech scianach wygląda po prostu nieciekawie bije po oczach całkiem inaczej to sobie wyobrazalam . Wręcz odpustowo . Nie cierpię jasnych kolorów a tam będziemy z mężem tez spać ale jak patrze na te ściany to aż mnie trzesie . Krucho juz z kasą i co byście poradziły? Na farbę poszło sto złotych a teraz każdy pieniądz na wagę złota. Na poczatku marzył mi się szary jasny i później poozdabiac. A ten wygląda mi wiejsko.. co gorsza mężowi się spodobał :O

Gość gość
jak ustawisz meble w pokoju to kolor złagodnieje i nie bedzie "bił po oczach" .głębia oceanu , ja taki am w sypialni bo ten kolor relaksuje i wycisza , lubię ten kolor. Ja u siebie polączyłam go z bielą , białe zasłony , dodatki i super się czuje więc myśle że i Ty się do niego przekonasz.

Gość gość
O właśnie zapomniałam napisać. Jak dodałam meble których niestety narazie nie zmieniamy a są w odcieniu granatu to wygląda to tragicznie . Mogę kupić okleine ale to chyba jiz farba taniej wyjdzie. Nie wiem co robić on strasznie bije po oczach przy tych meblach . A sądziłam tez ze będzie uspokajal a mnie kojarzy się z czasami szkolnymi i wiejskimi odpustami. . Na dodatek co powiedzieć mężowi ma tyle pracy i jemu ten kolor się podoba ale naprawde doszły meble i kontrast jest okropny.

Gość gość
oj nie przesadzaj , dodaj jakieś neutralne dodatki typu zasłony dywan , jakieś poduszki , cos na półkę i bedzie dobrze. Z oklejeniem drzwi też jest dobry pomysł a rolka tapety samoprzylepnej nie jest taka droga . Albo kup puszkę emulsji do scian -12 zł i gąbką pociapaj miejsce w miejsce drzwi a potem pomalu lakierem wodnym Vidaronem -13 zł i bedziesz mieć nowy kolor mebli z ciekawą fakturą .

Gość gość
A moze pomysl nad tapeta na jednej scianie. Nie wiem jak dokladnie masz kolor ale ja bym dolozyla tapete biaĺą ceglebz bialymi fugami.

Gość gość
Takich kolorów się nie robi na wszystkich ścianach, tylko na 1 ścianie, albo na 1/2 powierzchni ścian jak masz bordiery. Reszta powinna być neutralna (biel, jasny beż, jasna szarość itd.)

Gość gość
Zostaw jedną ścianę tzw. akcentową w tym kolorze (najlepiej taką która nie ma okna, ani drzwi i pod którą będzie dziecięce łóżko. Resztę machnij najtańszą emulsją w kolorze jakiejś złamanej bieli (wpadającej w ciepłą szarość np.). Było wcześniej zobaczyć w necie jak to się robi, a nie najpierw malować, a potem żałować.

Gość gość
Nigdy nie ogarnę ludzi którzy robią niebieskie i zielone ściany . I 99 % patoli sa takie kolorki na ścianach.

Gość gość
Przemaluj na biało i zostaw jedną ścianę jak radzi ktoś wyżej. Ten kolor na wszystkich ścianach jest przygnębiający i depresyjny. Nie dziwię Ci się że masz dość. Zrób to teraz bo jak dziecko się urodzi to nie będzie już takie polub kup tapetę .

Gość gość
12:42 Bez przesady. Sporo zależy od odcienia. U mnie w domu rodzinnym jest taki zgniły zielony groszek,ek jasny i całkiem nieźle się prezentuje.

Gość gość
No właśnie tu autorka wiem o co chodzi osobom piszącym o patoli i się zgadzam Akurat tak wyszło wygląda to tandetnie. Nie wiem jak to napisać ... bo kolor naprawdę piękny ale do tego Trzeba mieć głowę żeby te dodatki skomponowac i musiałabym midcamiec ies wszystko białe to byłoby ładnie a ja mam jeszcze inne pomieszczenia na głowie .. moja koncepcja to był szary kolor i jakies białe ozdoby mie wiem co mnie podkusilo na ten turkus.

Gość gość
Nie wiem co mnie pokusiłona taki ostry kolor w dużym pokoju mam brązy i beze .. korytarz pastelowy losos/brudny róż a tu takie oczojebne coś . Na dodatek ten na przedpokoju tez mnie w*****a bp juz cały brudny jest od lazenia wiadomo .

Gość gosiamama
Teraz są modne delikatne kolory, tym bardziej w pokoju dziecięcy Najlepszą farba do takiego wnętrza jest farba lateksowa http://www.pigmentologia.pl/oferta/farby/farby-lateksowe, bo uwierz mi odbite łapki pojawią się bardzo szybko. Weźmiesz szmatkę , przetrzesz i będzie czyste.

Gość pomyslnamalowanie123
Fajne pomysły znajdziesz na stronie https://www.dulux.pl/pl/inspiracje/pomysly-na-dekoracje-scian Kolorowe pasy, subtelne przenikanie się barw, motyw diamentu, a może pomysłowe obramowanie okna? Postaw na coś więcej niż tylko sam kolor. Sprawdź, jak modne dekoracje ścian mogą całkowicie odmienić wnętrze. Wystrój opiera się na kolorach! Decyzje dotyczące kolorów ścian zaważą więc na finalnym efekcie. To jednak nie wszystko, co możemy zrobić, aby uatrakcyjnić wnętrze. Zaplanujmy arcyciekawe dekoracje ścian.