Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maliko21

Czy warto wchodzić dwa razy do tej samej rzeki

Polecane posty

Hej :) Otóż mam problem z którym nie wiem jak sobie poradzić a w zasadzie go rozwiązać .Sprawa wygląda tak że od roku czasu nie mam kontaktu ze swoim "byłym" nasza relacja nie była długa (coś około 2 miesięcy) , oboje się zaangażowaliśmy po raz pierwszy czułam coś tak silnego w stosunku do drugiej osoby lecz jestem osobą która często za dużo analizuje i przez to ubzdurałam sobie że to jednak nie jest to - wpływ miało środowisko z jakiego pochodzi. Dlatego też to ja zakończyłam tą relację początkowo uważałam to za coś słusznego ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej tego żałowałam wszystkie kolejne znajomości były powrotem i oczekiwaniem wyżej wspomnianej relacji i nie potrafiły wzbudzić we mnie tych emocje co wzbudzała ta osoba. I tu chce zwrócić się do was czy warto ponownie odnowić tą relację i spróbować od nowa czy też "nie wchodzić dwa razy do tej samej rzeki".

Gość gość
Nie. I absolutnie nigdy nie jedz dwa razy do tego samego miasta.

Gość gość
Niestety nie warto. Szkoda czasu i nadziei.

Gość gość
Relacja nigdy nie będzie taka sama jak byla wcześniej, czas ją zmienia bo ludzie się zmieniają. Nie można wejść dwa razy do tej samej wody w rzece bo to już nie będzie ta sama woda (tamta odpłynęła). Stąd to przysłowie, mówi zwyczajnie że wszystko się zmienia. Znowu ktoś cytuje nie znając znaczenia.. :(

Gość gość
Warto, fakt relacja nie będzie taka sama bo zdążyliście się trochę poznać, jeśli by obie strony chciały po raz kolejny spróbować, nie popełnicie tych samych błędów, nie spróbujesz to będziesz żałować bo być może nigdy nie spotkasz kolejnej osoby wzbudzającej w tobie tak silne emocje. Ja bym spróbowała

Gość gość
To zależy od taj relacji, jaka ona była i przez coś się rozpadła. czasami warto, a czasem nie. Natomiast nie zgadzam sie z teoria, ze NIGDY nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki. Znam parę, która tak zrobila i teraz jest szczesliwym malzenstwem, maja coreczke

Gość gość
czas płynie, jedno jest życie i ono też zginie

Gość gość
kto nie ryzykuje, nie pije szampana

Gość gość
Okoliczności mogły się zmienić. To co komu pisane i tak się stanie.

Gość gość
"Odgrzewane kotlety" (jeśli chodzi o związek) nie mają sensu.

Gość gość
Decydujące jest to co do siebie czujecie. To czy chcecie raz jeszcze... W związku tych ,,razy", jak sądzę będzie więcej. Czas zderzyć się z rzeczywistością. Marzenia choćby najpiękniejsze to tylko marzenia. Bez najmniejszej namiastki bliskości. Uwolnij zmysły, skacz na golasa do wody.

Gość gość
Nie wchodzi się poraz drugi w związek z osobą , którą wcześniej nie układało się. Wiem z doświadczenia -podwójnego , że to nie może wyjść.

Gość gość
Jeżeli wciąż masz myśli że za szybko to zakończyłaś to myślę że warto porozmawiać z tą osobą.

Gość gość
Spodziewaj się tego że będzie się mniej starał jak będziesz chciała odnowić relację. W skrajnym przypadku może zastosować odwet i zostawić cię po krótkim czasie. Oczywiście jest szansa że dramatyzuję niepotrzebnie. Ja osobiście odradzam.

Gość gość
Jeżeli Ty na tym forum i w takiej formie pytasz o radę, to czy dla Ciebie będzie korzystne odnowienie relacji, nie wiem, ale temu facetowi możesz wyrządzić znaczną krzywdę.

Gość gość szariiikkkk
ale p********ie o ... do rzeki to sie wchodzi codziennie...i to orzezwia... kto was sformatowal takimi tekstami...

a to Ty od brakujacych przecinkow