Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aleppo jest jak Warszawa w czasach powstania 44 i nikt nie reaguje

Polecane posty

Gość gość

Mamy pretensje, że nikt wtedy Warszawie nie pomógł. A dziś ludzkośc się nie zmieniła. Czy wiecie, ze Aleppo było piekne? SPrawdźcie grafikę w sieci sprzed wojny. Dzis nie ma miasta. Wszystko na naszych oczach. Oto jest przyszłość. I nikt nikomu nie bedzie pomagał, a polityce nie ma sentymentów. Zmietli Aleppo, zmiotą Warszawe jak będzie trzeba, ponownie.

Gość gość
masz racje. az serce sciska. Ja i moj maz zamiast prezentow dla siebie na swieta dalismy pieniadze dla lokanych fundacji w Aleppo, ktore karmia ludzi i organizuja szkoly dla dziaciakow. Sami nic wiecej zrobic nie mozemy.

Gość gość
A co daliście dla rodzin ofiar z Paryża i Nicei? Oni zabijają się od wieków i nienawidzą nawet swoich.

Gość gość
A to w Paryzu i Nicei jest wojna? Ludzie sie zabijaja od zawsze, ale to nie znaczy, ze mamy sie temu przygladac. Wojna w syrii jest robota zachodu. Poczytaj troche o tzw "proxy wars". Mi szkoda normalnych ludzi, co chca zyc, nie obchodzi mnie ich kolor/wyznanie. Wesolych swiat

Gość gość
Mam w dopie Syryjczyków i nie obrażaj powstańców , oraz Warszawy. SPADAJ.

Gość gość
Niech zaorają... i będzie można spokojnie żyć

Gość gość
Cywile giną, cywile pomagają, inni cywile nie pomagają i to cywilom wchodzisz teraz na ambicję - a przecież to nie cywile zbombardowali Aleppo i Warszawę i nie cywile odpowiadają za śmierć tych ludzi. Osoba, która wydała rozkaz i która rzucała te bomby nie ma połowy tych skrupułów co Ty. Jak ja dam komuś w mordę to też to weźmiesz na swoje sumienie?

Gość gość
kretynie, ja pomagam cywilom, nie tym co bombarduja. Dzieki, tobie tez nie pomoge jak wojna w pl wybuchnie. Wkoncu, to nie ja wydalam rozkaz. Katoland przeklety, swieta, oplatek a nie chca pomagac innym

Gość gość
Ale do cywili piszesz, że mają pomagać a co ty o mnie wiesz? Nawet nie zgadłeś jakiego jestem wyznania, nie wiesz jaką mam sytuację materialną, nie wiesz jakie doświadczenia mam za sobą - a to mnie wyzywasz i mnie robisz wyrzuty za atak na Aleppo. To najłatwiej nie? Napisałeś to samo do rządów państw zaangażowanych w wojnę? Wyzwałeś ISIS od kretynów? Nigdy nie wyzwiesz bo się boisz - nie jesteś wcale lepszy ode mnie.

Gość gość
A mi ich tam nie szkoda. Mniej pieprznietych fanow alla h uja bedzie:)

Gość gość
Przepraszam, moj atak byl nie na miejscu. Zle odebralam twoj komentarz. Mi po prostu jest smutno patrzac na ten caly syf, idiotycznych politykow, klamstwa, a cywile umieraja w imie wlasnie tych klamstw. Masz racje, nic o Tobie nie wiem. Ty o mnie tez nic nie wiesz. Zadne z nas by pewnie nie zabilo cywili dla paru dolarow... Mam nadzieje. Przepraszam jeszcze raz.

Gość gość
Trochę ciężko wykrzesać z siebie współczucie dla muzułmanów - wyznawców najgorszego boga.

Gość gość
Mnie tez ciezko ich zalowac. Wole pomagac psom

Gość gość
już pomogłam krokodylom nowozelandzkim zagrożonym wyginięciem limit pomocy wyczerpałam

Gość gość
ja bym pomogł tym dzieciom :( tylko no moze jakims fajnym muzulmankom :classic_cool::P

Gość gość
17:34, 17:36, 21:44 obrzydliwi jesteście. żebyście wy nie musieli tego samego przeżywać, śmiecie 🖐️

Gość gość
00:17 ty nie lepszy/a, jak będą to samo robić polakom to też ktoś napisze coś w tym rodzaju, przez takich jak ty, ku/rwo

Gość gość
niejedna rodzina ma swoje małe, prywatne Aleppo, chociaż nikt do nich nie strzela. Potem skatowane dzieci trafiają do szpitala, ktoś morduje kogoś, psychol podpala mieszkanie. U nas zawsze musi dojść do tragedii i wszyscy kombinują jak to się mogło stać. Nikt jakoś nie widzi nieszczęścia obok, tylko na drugim końcu świata, a u niego w rodzinie patologia się robi, albo w u sąsiada. Na to każdy głuchy i ślepy

Gość gość
poniewaz jestesmy tylko zainteresowani swoim czubkiem nosa. Nie powinnismy raczej porownywac wojny (bomby, smierc, glod, strzelaniny) do patologii. Wojna to wojna, a od patologii jest Mops i policja. Jak Mops i policja sobie z tym radzi to inna sprawa. Niektorzy ludzie nie potrafia zyc w "nie-patologii". Zal mi wszystkich ludzi ktorzy sa skazani na pieklo zgotowane przez innych.

Gość gość
Autorko, zgadzam się z Tobą w 100!%. Jakie mnie obrzydzenie bierze, jak w sierpniu w rocznice wybuchu powstania warszawskiego wszyscy wspominają, jak to nikt warszawiakom nie pomógł, jaka to była bezprecedensowa rzeź, która nigdy wcześniej i nigdy później nie miała miejsca w historii ble ble ble ble rzygać się chce jak się tego słucha, a ludzie giną w Aleppo a władze UE się zbierają z tej okazji na specjalnym posiedzeniu! Fiu fiu to się wysilili!!!

Gość gość
Przypominam, że mieszkańców Warszawy mordowali: Niemcy, pomagali Ukraińcy, a nie pomogli Anglicy, Amerykanie, czyli Alianci, którym teraz "polski" rząd chce ponownie zaufać, chociaż nie są tego godni, a Ukraińcy byliby takim bydlakami jak wtedy, a "polski" rząd ich tu sprowadza. Aleppo? To walki najemników tureckich i arabskich, złapano nawet generała tureckiego, są specjaliści wojskowi z Izraela, Arabii Saudyjskiej, Turcji, USA, i wiele innych krajów Zachodnich, czego oczekiwać? Legalny rząd syryjski de facto walczy z podstępnym atakiem zbrojnym. Kto im pomoże? Nikt, bo to polityka NATO, krajów arabskich, waśnie reglijne szyitów z sunnitami, oraz z chrześcijanami. Waśnie pomiędzy Turkami i Kurdami. Legalny rząd wspierany jest przez Rosje i Iran, bo inaczej rządzących Allawitów już dawno by wymordowali sunnici, ale popierani przez USA i Turcję, a wtedy w TVP nie byłoby o tym wzmianki, na szczęście naród syryjski woli Baszara Al-Assada i pokój, więc po pokonaniu aliantów zła, czyli Turcji i USA, jest szansa na pokój.

Gość gość
popieram. Hipokryzja pelna klasa.

Gość gość
cywile to cywile, ginac nie powinni. Jak glowy panstw chca sie tluc, to niech sie tluka. Nawet zaplace za ich lot do syrii. I za trumny.