Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pałka teleskopowa vs łom co skuteczniejsze w walce do samoobrony?

Polecane posty

Gość gość

pałka teleskopowa vs łom co skuteczniejsze w walce do samoobrony?

Gość Hrabia Valcutascu
najlepszy jest choj samostrzelny

Gość gość
dla faceta łom, dla kobiety nie pomoże nawet nóż

Gość gość
Glock 17

Gość gość
Ale trzeba umiec to jeszcze urzywac. Tylko sie wydaje ze to daje bezpieczenstwo. Mozna sie przestrzelic. A nawet jak trafisz to trzeba umiec trafic . Tego kogos moze nawet nie zabolec albo odpowiednio moze przyjac cios i ci oddac albo zabrac bron. Mozesz tez zabic kogos jak przesadzisz. Lepiej uciekac.

Gość gość
Ja w samochodzie pod siedzeniem trzymam mala palke do baseball'a, cos kolo 45-50cm.

Gość Sinenka
Fajny sprzęt do samoobrony dostaniesz w sklepie http://www.protarget.com.pl/ Mają pałki teleskopowe, ale też pistolety na kulki, paralizatory i gaz pieprzowy. Z takim sprzętem można czuć się o wiele bezpieczniej. ;)

Gość SzacunekLudziUlicy
myślę, że palka bo lżejsza i szybciej możesz przywalić jakiemuś prawilniakowi w dynię

a nie lepiej zainwestować w jakiś paralizator lub gaz pieprzowy ? jaka kobieta będzie biegała z pałką lub łomem po mieście ? a taki gaz zawsze można schować do torebki i jest o wiele lżejszy

Gość gość
no to już bez uprawnień usiłujemy leczyć psychicznie chorych wzburzonych nieopanowanych na własną rękę środkami przymusu pałą i widłami a w jakim to kraju ja jestem ,a telefon komórkowy dość wcześnie do lamusa odchodzi jako nie pełniący roli obronnej ale jajca!!!

Gość Korp12
Łom do samoobrony? A słyszeliście o czymś takim jak przekroczenie obrony koniecznej? Do samoobrony służą paralizatory i gazy. Pałką jak się nie umie człowiek posługiwać to sam jeszcze dostanie. Gaz żelowy daję tą przewagę, że się nie rozprasza i od razu trafia w cel, skutecznie go unier******ając

niestety niektórzy po prostu nie myślą, wystarczy gaz pieprzowy który kosztuje 10 zł i na pewno sprawę załatwi jakby ktoś nas chciał zaatakować