Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 600 zł na wszystko

Polecane posty

Gość gość

do 15 stycznia :( Ech lipa.

Gość Hrabia Valcutascu
facet czy baba?

Gość gość
Baba. Co za różnica...

Gość Hrabia Valcutascu
no jest i to spora

Gość gość
Czy możesz wyjaśnić?

Gość gość
Chciałam coś sprzedać, ale obawiam się, że przed świętami się nie wyrobię, a po świętach ludzie nie będą mieli kasy. Mam nieco ubrań na zbyciu. Tak się chciałam pożalić.

Gość gość
To zależy w jakiej jesteś sytuacji - na ile osób te 600zł, co to znaczy "wszystko"?

Gość Hrabia Valcutascu
Jak do tego doszło, ze zostałaś z tak mala kasa?

Gość gość
Na 1 osobę na jedzenie, opłaty i dojazdy do pracy.

Gość gość
Ja po prostu fatalnie zarabiam. A czasem coś się popsuje, a to światło, a to pralka, a to zęby. Miało być lepiej, a tu jeszcze szef spóźnia się z pensją. Muszę ogarnąć swoje problemy - to spróbuję jakoś dorobić, a jak się nic nie zmieni, poszukam na wiosnę nowej pracy.

Gość gość
jaki nosisy roymiar ciuchow_?

Gość gość
Nie wiemy jakie masz opłaty, czy wynajmujesz? Ciężko za takie pieniądze zrobić opłaty i przeżyć ;-( Samo jedzenie może nie byłoby tak źle, chociaż święta... Nie wybierasz się nigdzie na święta? W jakim jesteś wieku?

Gość gość
Duzy mam rozmiar ciuchow :) musze schudnac. Sluchajcie dam sobie rade. Ja zawsze daje sobie rade, nie wiem jak, ale tak jest :) Tylko troche mi smutno, bo zwykle jest ciezko.

Gość gość
Mieszkam z mama, ktora ma jeszcze mniej niz ja. Teraz czekaja mnie rachunki, ale za prad. Czynsz trudno, zaplace z obsuwa. Co do jedzenia, dam rade. Za 300-400zl sie utrzymam. Wkurza mnie tylko, ze co sobie cos odloze, przychodza nie zapowiedziane wydatki. Swieta zawsze spedzamy skromnie. Po 2 kawalki karpia na osobe, troche kiszonej kapusty, salatka - po 1 takiej kupnej, wiecie, z Biedronki, barszcz z torebki, kupny keks z Biedronki. Coś w ten deseń. Tak więc święta wychodzą bo ja wiem, ze 20zł :) Od lat tak jemy.

Gość gość
Do 20:49 uważam że popelniasz błąd kupując niezdrowe jedzenie jak np zupy z proszku czy keks z biedronki, można przecież tanio i zdrowo jeść bo np. zupa ugotowana na 3 skrzydełkach, czy ciasto zawsze jest zdrowsze gdy się samemu upiecze i wcale nie wychodzi taniej.

Gość gość
Moja wypowiedź 20:55 miało byc .......wcale nie wyjdzie drożej

Gość gość
kupna sałatka z biedronki, gotowy keks i barszcz z proszku.... aż żal komentować. Przecież za te 20 zł to kupisz kilo buraków i warzywa na sałatke, mąke i jajka do upieczenia własnego ciasta, barszcz bedziesz mieć zdrowy z burakami, sałatka bez konserwantów z jogurtem albo troche majonezu. Jesteś biedna na umyśle po prostu

Gość gość
Jak duży masz ten rozmiar?

Gość gość
Nie dam upiec i ugotować taniej, niż kupię przecież ;) Karp + dodatki do karpia ok. 7zł, sałatka ponad 2 zł, barszcz 2zł, kapusta, cebula i inne 3zł, keks pewnie ok. 5zł, 3 bulki dajmy na to 1zł. Przecież jak zrobię sałatkę to: włoszczyzna 3zł, ziemniaki 1zł, ogórki 2zł, cebula 1zł, majonez 3zł = 10zł sama sałatka, jak Wy to sobie wyobrażacie? :)

Gość gość
Wiesz, jestem myslami z tobą. Jesteś fajna i los odmieni się w końcu na lepsze. Życzę z całego serducha powodzenia>

Gość gość
A co do jedzenia, jutro mam makaron + sos z koncentratu z cebulą. :) W miarę zdrowo.

Gość gość
Merci :) Kiedyś mi się udało dorobić w weekend 1000zł. Ale wkurza mnie strasznie to, że już tyle lat pracuję i ciągle lipa. Miała być fajna praca, umowa, 2500-3500, a jest szkoda gadać i nawet premii ani Wigilii. Byle do wiosny !

Gość gość
Dasz rade pamiętaj zawsze takie chwile dają wiarę by przetrwać damy rade ja też miałam mało jeszcze jak chciałam pomoc mamie to pieniądze nie doszły .ech dużo by opowiadać jak wiele pieniędzy zabrali mi robienie prawa jazdy i potem zawsze coś wyskoczy a dziec***atrzą .powodzenia i pamiętaj najważniejszy jest uśmiech przytulenie mamy i najwspanialsze dobre słowo dla innych ...a

Gość gość
A dlaczego mama ma jeszcze mniej? skoro takie masz niskie pobory to faktycznie trzeba się rozejrzeć za czymś innym albo dodatkową pracą. A na święta zróbcie sobie coś lepszego. Sałatka jarzynowa nie wyjdzie Ci drożej jak 10zł a jednak będzie jej więcej niż mały pojemniczek i to zdrowo, bez chemii i octu. A ciasto nawet najprostsze będzie lepiej smakować jak ten chemiczny keks. O barszczu z torebek nie wspomnę...

Gość gość
pobudzam się ręką

Gość gość
Przed swietami jest duzo pracy do wziecia. Naprawde nie masz mozliwosci zeby dorobic? Z jakiego jestes rejonu Polski?

Gość gość
dziś aaa ty podróbo ebana wypad🖐️

Gość gość
Jestem z Wielkopolski, ale raczej juz nie zdaze przed Swietami - mam sporo pracy. Za to w Swieta powystawiam troche aukcji, mysle, zeby sobie znalezc prace dodatkowa jak sie da od lutego. Co do ciasta, to piekarnik nie dziala ;)

Ale czemu od lutego, przecież teraz przed Świętami i po Świętach jest dużo więcej pracy. Przejrzyj ogłoszenia w Agencjach Pracy takiej jak http://www.aterima.pl i na pewno znajdziesz prace tymczasową i coś dorobisz. Ja tak od jakiegoś czasu pracuje i jestem zadowolona.