Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olax1

Rodzice nie pozwalaja mi sie wyprowadzić

Polecane posty

Gość olax1

Jestem 23 letnią dziewczyna, z chłopakiem jestem od prawie dwóch lat. Stwierdziliśmy ze chcielibyśmy wyprowadzić się (wynająć cos) i zamieszkać razem. U mnie w domu relacje z mamą nie układają się najlepiej, chce mnie kontrolować na każdym kroku, co drugi dzień jest o coś awantura, chociaż ja uczę się i pracuje i nie robię nic takiego żeby dawać powody do ciągłych klotni. No i gdy powiedziałam im ze byśmy chcieli spróbować zamieszkać razem to wybuchła awantura, że bez ślubu, że zajde w ciążę, że kasy nam na pewno nie starczy (oboje pracujemy, płacimy za szkole ale policzylismy sobie wszystko i uważamy ze nam wystarczy) i sobie nie poradzimy, że co ludzie powiedza i babcia ze mieszkamy razem bez ślubu. No i zagrozili mi ze jeśli się wyprowadze to oni zerwa ze mną kontakt i już nie mam po co wracać. Co byście zrobili w takiej sytuacji? Oni w ogóle nie chcą ze mną normalnie porozmawiać, mam robić tak jak oni mówią bo wiedzą lepiej. Chce też mieć z nimi w miarę normalne relacje...

Gość gość
Współczuję takich starych, jeśli jesteś pewna ze dasz sobie rade, to nie oglądaj sie na to co mówią rodzice, babka, sąsiadki itp. Ewentualnie poszukaj lepszej pracy żeby na 100% wiedzieć ze możesz żyć niezależnie od nich.