Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miał ktoś z was pękniętę żebra ? co robić w takiej sytuacji ?

Polecane posty

Gość gość

Na 100% mam w najlepszym wypadku mocno potłuczone żebra lub peknięte. Przewróciłem się i nadzialem się plecami na drewnane oparcie łóżka. Ból jest cholerny, nie mogę sie zwlec z łożka. Gdy chcę zakaszleć to umieram z bólu. Wiem, że żeber się nie gipsuje, ani nie bandażuje. Moje pytanie jest, czy dojdę sam do siebie, czy lepeij jechać do szpitala na RTG ? Rzecz w tym, że nie jestem ubezpieczony i ameryki lekarz nie odkryje, bo wiem, że żebra są raczej pęknięte. Nie wiem co robić:O Może po kilku dniach jakoś ból minie, jak myślicie ??

Gość gość
Zrobilabym rtg.

Gość gość
jesli jestes pewien ze pekniete to ponad tydzien bedzie cie fest napierd. tabletki anapran lekko zlagodza bol,ale sa na recepte

Gość gość
Nie wiem !Zapytaj Magdy.s

Gość gość
Wiem, że jak pojadę do szpitala, to będę tam siedzial caly dzień i ostatecznie dostanę receptę na leki przeciwbólowe, więc sobie to odpuszczę, ale boli jak diabli.

Gość gość
Ja też miałam pęknięte żebra, po upadku z konia. Nie mam dla Ciebie wesołej wiadomości - bolało ponad dwa miesiące, nie mogłam leżeć na brzuchu ani na boku, kichać, zaśmiać się :o A najdziwniejsze było, że kiedy myślałam że już się zagoiło, ból potrafił po kilku dniach powrócić.

Gość gość
Dokładnie mam tak samo, nie mogę zakaszleć bo zwijam się z bólu:O Wczoraj chcialem się odruchowo zaśmiać i to był moj bląd bo przypłaciłem to stękaniem z bolu. Dziś w nocy nie moglem znowu spać normalnie, tylko na plecach i zdrowym boku, nawet zmienianie tej pozycji to straszne cieprienie, a już chyba najgorzej jest mi wstać z lożka:O:O Czy leki przeciwbólowe, jakieś brałaś, pomogą ?

Gość gość
To kara za hejty i trolling.

Gość gość
A jeszcze bardziej kara za reklamowanie prostytucji.

Gość gość
gość dziś Jeśłi masz pisać jakieś brednie i zaśmiecać, mój temat to daruj sobie. Reklamowanie prostytucji ??? :O:O:O Dobrze ty sie czujesz ?

Gość gość
Czuję się rewelacyjnie, własnie sprawdziłam, czy to ten sam :p🖐️

Gość gość
Radzę udać sie do lekarza psychiatry, zbadać głowę:O

Gość gość
czy, może ktoś odpisać co robić ? mieszkam, sam i ledwo potrafię wstać z lożka, a jak wstanę to ledwo chodze. Czy to się samo zagoi ??

Gość gość
Minęło 10 dni i jest trochę lepiej, ale bylem w końcu w szpitalu i zrobili mi RTG klatki piersiowe , a także mocz, krew i RTG jamy brzusznej. okazało się, na szczęście, że jest tylko stłuczenie żeber. Pierwszy tydzień to byla masakra:O

Gość gość
Miałam ,dwa złamane po upadku na lodzie na rowerze z siatami ciezkimi na świeta.Rowerem bliżejZresztą to nie twoja sprawa!s