Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napiwek 20 groszy??

Polecane posty

Gość gość

Mój kuzyn pracuje jako kierowca rozwożący obiady, pizzę, kebab. Zdarzają sìę napiwki , gdy klient zaokragli sumę np.33,60 do 35 złotych. Ale są i tacy klienci, którzy zaokrąglają 22,80 do 23 zł. To już lepiej mieć wyliczoną sumę (na podstawie karty dań), niż dawać taki "napiwek". Czy nie uważacie, że taki napiwek jest obraźliwy? Ja też zamawiam różne rzeczy, coś tam przywiezie kurier, i nigdy nie dałam mniej niż 2 zł.

Napiwki daje się w restauracji, kelnerowi, choć powinno się tak naprawdę dawać kucharzom. Kierowcy - nie. Ja w domu też nie zwsze mam kwoty odliczone co do grosza, więc też zaokrąglam kwotę. Twój kuzyn dostaje niespodziewane pieniądze, to nic że niewielkie - a jeszcze zrzędzi? Nie, nie uważam, że to jest obraźliwe i nie sądzę, by to był napiwek.

Gość gość
dziecko, zaokrąglenie zapłaty o kilkadziesiąt groszy to NIE JEST napiwek. To tylko i wyłącznie oszczędzenie komuś zachodu. Napiwek 20 gr, dobre sobie... Co za wieśniara :o

Gość gość
Kuzyn jest zadowolony z pracy, nie zrzędzi. "Wiesniara"..może i tak, wszyscy pochodzimy ze wsi.