Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach,którzy kupują pseudorasowego psa z pseudohodwli?

Polecane posty

Gość gość

Znam wiele przypadkow,jedna rodzinka jest biedna, mieszkają w 4 osoby na 38metrach,dzieci mają 14 i 23 lata. A kupili pseudorasowego psa. Tzn wygląda jak danej rasy i nic poza tym. Kupili go za 500zl,normalnie szczeniaki z prawdziwej kosztują z 2-3 tysiące. Koleżanka kupiła goldena, za 2500...oczywiście pseudohodowla,pies ma masę schorzeń,pewnie krzyzowali matkę z dziećmi itp chow wsobny. Normalnie taki golden po dobrych rodzicach kosztowałby z 4 tys minimum. Po co ludzie kupują namiastkę rasowego psa? Naprawdę muszą się dowartosciowac zamiast adoptować kundelka? Znam tez parę bogatych osób,które bez problemu dalyby 6 tys na psa,ale wolą kasą wesprzec schronisko,a do domu wziąć kundelka. Ludzie albo kupujcie psa z papierami albo wcale. Przestancie wspierać chore pseudohowdle

Gość gość
Odpowiedz jest prosta - chcą miec ''RASOWEGO'' jak najtaniej, niektorzy nawet myslą ze zrobili intetes zycia, ze kupili tanio, bez papierów bo po co im one, niech frajerzy placą za dokumenty my zrobilismy biznes , okazja , lans bo mam ''RASOWEGO'' :) To taki sam typ ludzi jak klienci sklepów typu BIEDRONKA, którzy myslą ze kupują takie same produkty jak markowe tylko taniej buhaha, a jedzą zwykłe odpady przemysłowe robione najtanszym kosztem dla biedry...cebulactwo i polactwo

Gość gość
Ja mam psa nie z Zkwp tylko z domowej hodowli.odebrałam zadbanego i przede wszystkim zdrowego. P*****le te całe pseudo Zkwp.

Gość gość
Krzywdzą zwierzęta pseudohodowcy i naiwni, którzy je kupują. Rasowy=rodowodowy. To nie jest żadna fanaberia, tylko potwierdzenie pochodzenia. Masz jak byk dowód na piśmie, że nikt nie rozmnażał spokrewnionych zwierząt, np. kupionego u hodowcy rodzeństwa. Uczciwy hodowca udostępni przegląd kontroli miotu, zgodzi się, że zanim kupisz zbada weterynarz, spiszesz umowę, szczepienia, odrobaczanie rozpoczęte i kontynuujesz. Ja uważam, że lepiej psa nie mieć wcale niż byle gdzie kupić. Mam 2 psy i 2 koty ras dużych, z porządnych hodowli, o cenie nie wspomnę, bo ktoś spadnie z krzesła. Było warto, wygląd, zachowanie jak w opisie rasy, tak psy jak koty

Gość gość
Te ceny psów w pierwszym poście to z d**y. Goldeny są tańsze, chyba, że po rodzicach z sukcesami na światowych wystawach. To nie jest Shiba Inu, ani Akita, żeby tyle kosztował ☺