Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoki puls w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam mamusie to moja druga ciaza Jestem w 23 tyg. Od tygodnia praktycznie codzinnie mam dziwny min raz dziennie skok pulsu Gdyby pwoodowaly go nadmierne emocje albo ******lbo wysielk fiz bym rozmumiala ale aktualnie mam nakaz lezenia z uwagi na ksracajaca sie szyjke i skoki wystepuja w chwili spoczynku Np mi3rzr kilka razy i. Cisnienie mam w normie puls 75 lub 78 wiec jest ok A dla przykładu teraz nagle poczulam dziwny bol glowy potem niepokój jakby na klatce kolatanie za chwile w skorbiach oczach i gdzie tylko mozliwe pulsowanie naplywaja mnie wtedy poty robie sie czerwona jak burak Mierze i cisnienie wynosi np. 105/58 a puls 98 Albo 100 albo jeszcze więcej Trzyma mbie to z godzinie te zle samopoczucie poczym mija Czy sa powody do niepokoju? Wiem ze puls w ciazy jest wyzszy ale czy takie skoki sa ok ?

Gość gość
kiedy miałas badane TSH?

Gość gość
Ja miałam puls po 110 w poprzedniej ciąży ale podczas wizyt u lekarza a nawet 120 tez niewiem czemu ale wsZystko było Ok natomiast nie dawno poroniłam A mój puls sięgnął 140 podczas gdy jeszcze nie wiedziałam ze serduszko nie bije bul to 9 tydz potem miała duzo skoków pulsu gdy zaczynam o tym myślec jest jeszcze gorzej teraz chce znowu zajść w ciąże ale sie boje i na sama myśl czuje szybsze bicie serca niewiem czy to nie na tle nerwowym . Do 100 jest chyba norma wiec sie nie martw

Gość gość
Ja miałam tak że standardowy puls przy którym czulam sie idealnie to ok 75. Jak mi było niedobrze,czułam niepokój ( nie wiem jak to opisac ale czulam ze cos jest nie tak ) to jak mierzylam tetno to wynosiło 90-100. Byłam u kardio, robiony holter i echo serca. Nic specjalnego mi nie wyszło. Kardio powiedziała ze tętna do 100 się w ciąży nie leczy ale są normalnie leki i jak coś się złego dzieje to ciężarne mogą je brać więc można to leczyć. W ok 8 tc tętno skoczylo mi tak ze miałam mroczki przed oczami. Teraz sytuacja się uspokoila a jestem w 30 tc. Podsumowując : jak cię coś niepokoi to idź do kardiologa. Ja dostałam skierowanie na badanie potasu,magnezu i sodu oraz echo i holter. Badania nic nie pokazaly a tętno nie skakalo powyżej 100 i nie dostałam leków.

Gość gość
Tez od poczatku ciazy mialam niskie lub dobre cisnienie a puls miedzy 95 a 110 najczesciej. Rekord chyba 145. Lekarze mowili ze w ciazy to naturalne zjawisko. Chyba ze przed ciaza mialas jakies problemy z sercem. Pomaga magnez bo mialam kroplowke w szpitalu podana ze wzgledu na wczesne skurcze w 34tc i puls jak nigdy utrzymywal sie w granicach 80. Kroplowka przestala dzialac i spowrotem to samo.

Gość gość
Serce kobiety w ciąży bije szybciej Naukowcy przypuszczają, że dzieje się tak dlatego, że objętość krwi wzrasta o ok. 30 proc. – w naczyniach krwionośnych kobiety krąży o 1,5 litra krwi więcej niż przed ciążą. Ponieważ krwi jest dużo więcej, serce musi pracować intensywniej, aby zapewnić jej właściwe krążenie. Efektem tego jest przyspieszone tętno. Mi lekarz powiedział że to normalne, tez miałam ciśnienia niskie a puls wysoki. Serce pracuje za dwoje