Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idyka

jaka drukarka pomocy

Polecane posty

Gość idyka

Dziewczyny, podpowiedzcie jakiś model, tyle tego jest że nie wiem co wybrać, drukuję głownie dokumenty, kolorowanki dla dziecka, przepisy :) ale bez zdjęć, co polecacie? Poprzednią mam już bardzo starą jeszcze nawet bez wifi, teraz to by było jednak fjanie jakby było, co lepsze hp, brother, canon?? na czym nie zbankrutuję na tuszach?

Gość gość
Mam brother i jest dobra, polecam :) Znaczy ja mam urządzenie wileofunkcyjne...

Gość gonzo1982
najpierw poszukaj sobie tanie tusze i do tuszy "dopasuj" drukarkę, dobra rada ;) czyli odpadają drukarki, gdzie dysze drukujące są umieszczone na kartridżach z tuszem, a nie w drukarce...

Gość gość
może ktoś napisa jaśniej o co chodzi z tymi kartidżami??? też szukam jakiejś nowej drukarki, będę wdzięcna za modele i czy korzystacie z zamienników?

Gość gość
ja też mam brothera ponoć najtańsze są tusze do nich ale nie wiem na pewno

Gość gośću
Najlepsze są Brothery i Canony, ale te drugie nie wiem gdzie mają głowice. Prawda. Gdy głowica drukująca jest zintegrowana to bywają problemy, acz w sumie dość łatwo się je czyści gdy zapchane. Acz najlepiej jak głowice są w drukarce, tylko takie które są wyjmowalne, bo głowice zintegrowane z drukarką powodują że zepsucie głowic równa się drukarka do śmieci. Poczytaj dokładniej pod linkami. Stare tematy, ale dają pogląd na sprawę. http://m.pcformat.pl/Naprawcza-kapiel,a,2106

Gość gośću
Brothery prawie od zawsze były najtańsze. Poza tym nie wiem czy będziesz drukować kartkiA3 (poczytaj w specyfikacji dane drukarki), ale polecam urządzenia wielofunkcyjne (im droższe, do 1500zł, tym tańsza eksploatacja) z fabrycznie wbudowanym systemem CISS (system stałego zasilania tuszem) bo koszt drukuA4 to wtedy maksimum kilka groszy. Warto też by drukarka była 5-tuszowa (w tym czarny i szary), bo takie dają najlepsze druki. Od biedy ujdą 4-tuszowe,ale nie mniej. O ile są 3-tuszowe. Dawno nie sprawdzałem

Gość gośću
Usz/ko/dz/one ad/re/sy int/ernet/owe skopiuj i usuń sp/ac/ję. I czemu sł/owo lin/ki jest uz/nawa/ne za sp/am na ka/fet/erii. Nawet nie wiem już które słowa pod/pad/ają w niniejszym poście.

Gość gośću
Prócz internetu (gdzie poszukaj rankingów) poczytaj też (w Empiku albo w np. w Tesco) takie czasopisma jak PcFormat, CHIP, Komputer Świat, i inne komputerowe.

Gość gość
ja mam brothera j105, fajna drukarka do domowego drukowania, ja drukuję sporo i kupuję zaienniki actis, są ok, zdjęć na nich nie wydrukujesz ae jakieś papiery jak najbardziej

Gość gość
jeśli to drukarka do użytku domowego, to myślę, że warto zdecydować się na drukarki używane - http://infotech.olsztyn.pl/oferta/drukarki-uzywane - będzie taniej i wcale nie oznacza, że taki sprzęt jest gorszy, bo firma, która je oferuje dba o jakość urządzeń. Ja mam od nich drukarkę, bez problemu funkcjonuje.

Przykro mi, ale kompletnie się na tym nie znam...

Gość realtalk
szymon ja od 2 lat ponad zamawiam zamienniki ze sklepu DobreTonery.pl i sie nigdy nie zdarzylo by zaschly czy cos. Towar bardzo dobry jakosciowo ktory idzie w parze z cena wiec Ci polecam :)

Gość maputekk
Realtalk miales/mialas racje te zamienniki ze sklepu dobretonery.pl sa spoko! Zaplacilem polowe mniej niz za oryginalne a jak drukuje to nie widze zadnej roznicy... oczywiscie poza grubszym portfelem bo zaoszczedzic sie da na zamiennikach :D

Gość fadel
Z wielu sklepów opłaca się kupować zamienniki jednak sklep dobretonery jest szczegolnie godny polecenia przede wszystkim dlatego, ze sa na rynku od wielu lat, a dwa ze wielu uzytkownikow poleca ich towary ;)

Gość mczay
Jak nie chcesz zbankrutować na tuszach, zdecyduj się na EcoTank ITS L800. Jest tania w eksploatacji, gdyż podczas druku nie korzysta z kartridży (tusz zasysany jest z pojemniczków, który uzupełnia się samodzielnie, przy pomocy specjalnych buteleczek).

Gość Feliks44
hp albo samsung, duzo jest budzetowych drukarek, jak do tego dokupisz zamienniki to wyjdziesz na tym bardzo dobrze, raz ze nie przeplacisz za markowe tonery, ktore moim zdaniem nie sa warte zakupu (za drogie) a dwa otrzymujesz to samo w postaci zamiennikow, na dobretonery.pl masz ich sporo, dopasuj sobie do drukarki ktora kupisz i juz:)

Gość meduzzel
Od siebie polecam kupić jakąś fajną drukarkę HP + do tego ze strony https://dobretonery.pl/ zamienniki tuszy od razu sobie zamowic to jest moj sposob na zaoszczedzenie troszke pieniedzy a drukowanie dobrej jakosci takie jak bylo takie jest

Gość arleta32
Ja od zawsze drukarek Epsona używam. Dla mnie - niezawodne i mega tanie w eksploatacji. Jeśli szukasz czegoś w dobrej cenie i z wifi, to mogę Ci polecić model, który ja mam L3150. Do drukarki dają zapas tuszu na ok. 3 lata więc nie dopłacasz przez ten czas za tusze. No i do końca roku Epson ma promocję cashback - przy zakupie tej drukarki dostaniesz 130 zł zwrotu.

Gość gość
tylko brother, może nie jest najtanszy ale chociaż są łatwo dostępne zamienniki tuszy, mam stary model od paru lat, drukuję na actisach i drukarka działa dobrze, nic się nie psuje

Jak jeszcze nie kupiłaś, to może warto byłoby się rozejrzeć za drukarkami poleasingowymi? Często są wręcz w idealnym stanie, a sporo taniej niż kupując nową. Sam do firmy zakupiłem takową od http://profixer.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Spełnia swoje zadania, a sporo kasy zostało w kieszeni.

Gość Cwancys

Ja zawsze drukuje z Anee.pl, ceny około 20% mniejsze od rynkowych, a jakosc taka sama. A no i pani, która sprzedaje bardzo sympatyczna

anee.pl/oferta-drukarni-drukowanie-plakatow-ulotek-i-nie-tylko/

Gość aleksandrapolk
Dnia 20.11.2018 o 09:27, Gość arleta32 napisał:

Ja od zawsze drukarek Epsona używam. Dla mnie - niezawodne i mega tanie w eksploatacji. Jeśli szukasz czegoś w dobrej cenie i z wifi, to mogę Ci polecić model, który ja mam L3150. Do drukarki dają zapas tuszu na ok. 3 lata więc nie dopłacasz przez ten czas za tusze. No i do końca roku Epson ma promocję cashback - przy zakupie tej drukarki dostaniesz 130 zł zwrotu.

Też skorzystałam z tej promocji, zawsze można zaoszczędzić kilka złotych. A epsona ma dobre drukarki, nowoczesne i wydaje w użytkowaniu, tusze są też niedrogie.

Gość mariota

Dobrze, że czasami można trafią na taką okazję, dzięki temu można całkiem sporo zaoszczędzić. Na drukarkach nie ma sensu przesadnie oszczędzać. Wiadomo, że te najtańsze to długo nie posłużą.