Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o tym zeby zajsc sobie za jakiś czas w ciaze po to zeby miec dziecko

Polecane posty

Gość gość

Jeśli np. mam problemy żeby poznać "tego jedynego", bo albo jeden zonaty, albo inny np. charakter ma nie taki itd. , a chciałabym mieć dziecko tak w ciągu kilku lat ( niekoniecznie teraz, teraz mam 29, ale tak do 33 lat chciałabym mieć), wiec pomyslalam, że może poprostu za 2, 3 lata nie bede brala tabletek i zajde sobie w ciaze? Nawet jak bede samotna matka to trudno... No chyba ,ze znajde sobie kogoś na stałe kogo pokocham z wzajemnoscia, ale jak narazie roznie z tym jest. Teraz mój zwiazek nie ma żadnej przyszlosci, ale on nawet by nie musial wiedzieć, ze to jego dziecko bo jakbym zaszla w ciaze to bym sie z nim rozstala, nie mowiac mu o niczym..Chory plan? Poprostu ja chcialabym mieć dziecko i nie chcialabym byc pozniej stara matka i ciagle czekać na miłość...

Gość gość
A wiem, ze zycie samotnej matki nie jest łatwe, ale jakoś bym sobie dała rade... Nie chce adoptować dziecka, bo wole miec wlasne. Może adoptowane to w ostatecznosci jakbym miala problemy z urodzeniem

Gość gośćlaluna
Ja urodzilam34 wiec mozesz,po40tez rodza,kazdy ma prawo robic co chce,powodzenia i zdrowia ci zycze

Gość gośćlaluna
A milosci nie ma to chory stan otumanienia,przyjazn,lojalnosc i wspomaganie sie po latach sie sprawdza,moze twoj partner tego chce,a ty uwazaj z tym otumanieniem,bo takie glupoty zle sie koncza,ja ci zycze tego co pragniesz,ale badz ostrozna,jesli nie chcesz cierpiec

Gość gość
Myśle, że coś jest z tobą mocno nie tak, że masz już 29 lat, a do tej pory nie ułożyłaś sobie życia, nie znalazłaś odpowiedniego dla siebie partnera. Nie powinnaś się w ogóle rozmnażać, bo jesteś przegrańcem życiowym, a dzieciakowi zgotujesz równie marny los.

Gość gość
jak cie stac -tow czym problem?? masz meszkanie??dasz rade sama lozyc kase i wychowac? bo rozumiem ,ze pozbawilabys praew?/ojca czy bys powiedziala?alimenty??itp jak to wyobrazasz?

Gość gość
10:40- ojciec dziecka nie musiałby nawet o tym wiedzieć bo np. bym poszła sobie z nim do łożka i jakbym zaszła w ciaze to bym z nim zerwała :) To oczywiscie opcja awaryjna, kiedy bym nie znalazła odpowiedniego partnera na zycie bo może i znajde, ale narzie nie mam szcześcia, zawsze trafiam na jakis albo nieodpowiedzialnych, albo na zonatych, ktorzy to ukrywaja itd. Stac mnie na to, jakoś bym sobie poradziła z pomoca opiekunki, zlobka ,czy nawet mojej mamy, w kazdym razie wiele kobiet jakos sobie tak radzi, moze jest ciezko ale chociaz maja dziecko

Gość gość
A jakby mnie spotkał przypadkiem i zapytał o ciaze czy dziecko to bym odpowiedziała ,ze to nie jego i tyle :P Bo co prawda moglby placic alimenty, ale troche podle by bylo wrabiac faceta bez jego wiedzy w dziecko, wiec jesli bym juz podjela taka decyzje to to dziecko by bylo tylko moje. Tak bym zrobila jesli nie znajde odpowiedniego partnera, ale moze znajde i probem sam sie rozwiaze

Gość gość
musisz to dobrze przemyslec, jak dla mnie plan nie jest zły. ja np. jestem mężatką i mój mąż to jakaś chodząca porażka życiowa, nienawidze go. ale dziecko mamy, i do konca zycia bede go musiala juz znosic, bo laczy nas córka, nawet po rozwodzie, bede wiedzialac o u tego szczura. takze zastanów sie albo bez kasy i tatusia, albo alimenty i masz typa kolo nogi do konca zycia, a moze byc tak , ze trafi ci sie taki co bedzie chcial tatusiowac i bedzie naciskal na czeste spotkania z dzieckiem, potem zabieranie dziecka na weekendy, dni , wakacje, także przemyśl. Jezeli z tym facetem , ktorego nie kochasz zajdziesz w ciąże, to domyslam sie , ze ie na reke bedzie ci dzielic sie dzieckiem, a bedzie zalezeci jemu i tobie na dziecku. ja to bym wychowala sama, a w doroslym zyciu powiedziala prawde i facetowi i dziecku albo i nie ;) hihi