Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się zachować w pracy, chodzi o podwyżkę?

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam 2800 netto, pod koniec roku kończy mi się umowa. Z mojego działu odeszły ostatnio 2 osoby, więc przybyło mi dużo obowiązków. Poza tym udało mi się zdobyć ważne uprawnienia. Gdybym odeszła, firma miałaby wiele problemów, ponieważ nikt nie jest w stanie poprowadzić moich projektów. Czy wystąpić o 5 tys. netto pod pozorem odejścia z firmy? Branża inżynierska, więc nie ma zbyt wielu specjalistów w branży.

Gość gość
Taka jesteś super a nie masz etatu na czas nieokreślony??? Zażądaj nawet i dychę na rękę, ale NIKT ci nie da tak dużej podwyżki. Góra 500 zł więcej :) brutto oczywiście

Gość gość
stateczności może i być te 500 zł. jak delikatnie zasugerować przystojnemu szefofi , że nowa umowa z nowym uposażeniem może być wraz z przyjemnością..... w jego gabinecie?

Gość gość
obciąg szefowi fujare na wszystko sie zgodzi :-P

Gość gość
chciałabym , ale nie wiem czy on chce? czy mu się podobam?

Gość gość
Jak dla mnie (jestem pracodawcą) jeżeli zaczniesz od takich argumentów to każdy choćbyś nie wiem była potrzebna uniesie się honorem i nie da Ci takiej podwyżki :). 2800 a 5000 tys to się wydaj***ardzo dużo, ale jeżeli faktycznie wykonujesz teraz o wiele więcej obowiązków to zaproponuj, że Twoja praca będzie obejmowała 2 etaty, tzn obowiązku Twoje i jednej z tych osób które odeszły. Jeżeli faktycznie jesteś taka sprawna w tym co robisz i jesteś w stanie na stałe przejąć podwójne obowiązki, to 5000 tys Ci się jak najbardziej należy, i pracodawcy też to się będzie opłacać.

Gość gość
aha, i niech Ci się nie wydaje że bez Ciebie się firma zawali i nikt sobie nie poradzi, wszystkim się tak wydaje ;), mi się też zawsze tak wydawało na etatach i wszystkie firmy jakoś zipią po moim odejściu ;)