Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klasa maturalna , płacz , nie radzenie sobie ,depresja?

Polecane posty

Gość gość

Cześć , mam 18 lat i jestem w kl. maturalnej . Mam od miesiąca ogromny problem ze sobą . Miałam juz w gimnazjum okres histerii i płaczu gdyż nie mogłam się zaaklimatyzować , później poszlam do liceum i było dokładnie tak samo .Stres , ze muszę iść do szkoły , chodziłam do pedagoga szkolnego ale to nic nie dało. Na szczęście minęło wszystko w 2 kl. No i właśnie teraz czas na maturę, a ja co niedziele siedze i rycze bo nie wiem jak mam się zabrać do powtórek . Przeczytalam multum tematów na forach na ten temat i oczywiście rozpisywalam sobie ze w poniedziałek godzinka na polski itp. Nic z tego do szkoły mam tyle nauki ze siedze do 22 , i nie mam jak powtarzać . dodam ze zaczelam chodzić na zajęcia grupowe z fizyki której kompletnie nie rozumiem bo przez 2 lata miałam i mam nauczyciela który nie potrafi tłumaczyć . Jak wracam w pon i sr do domu gdzieś po 18 jestem padnieta, nie mam na nic siły i ogólnie cały tydzień jestem wypompowana zazwyczaj w piątki i soboty nic nie robię , bo nie mam siły , nie wiem czuje taką wewnętrzną niemoc, załamuje mnie to ze mam tyle nauki w szkole , w której nauczyciele nie zaczęli nawet powtórek , jestem w tyle z solówkami z Anglika , a zdaje rozszerzenie a gdy mam sama dla siebie usiasc to płacze bo jestem zniechęcona przez nauczycieli do nauki. Z fizyki powinnam nauczyć się 2 lat ale ja nie mam kiedy , mam tylko wolne weekendy w które padam po weekendzie , w niedziele jak sobie o tym wszystkim myślę to cala trzęse się ze strachu i płacze , nie chce iść w pon do szkoły , doluje się ze nic nie zrobiłam , żadnych powtórek , rozmawialam juz wielokrotnie z mamą na ten temat , karzei odpuścić przez co jeszcze bardziej wpadam w płacz no chce się dostać na politechnikę wrocławska i juz naprawdę sobie z sobą nie radzie , byłam u pedagoga szkolnego po raz kolejny , pani kazała mi się skontaktować do psychiatry , mam wizytę na 5 stycznia ,ale przeraża mnie ta myśl ze nie zdaze do matury , rozpisuje sobie wszystko ze w SOB fizyka w czwartek matma , a i tak nie robię tego nie jestem w stanie , ogrom nauki mnie przytlacza , po prostu siedze i płacze . Mam na jutro dwa sprawdzianu i zamiast usiąść i od razu się zabrać za naukę ja rycze i wpadam w taka histerię ze nie mogę się uspokoić , nie chce obarczac mamy ale jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem czy wytrwam do wizyty u psychiatry . Jest mi naprawdę ciężko , nie wiem co mam ze sobą zrobić , mam wrażenie ze i tak nie dostanie się na te studia , a jak się dostane do sobie nieporadze , juz sobie nie radzie , nie wiemm jak się zmusić żeby wstać , nauczyć się i do szkoły i do matury , żeby polubic ta szkole , dodam ze jestem nie śmiała i ciężko mi rozmawiać nawet z koleeznkami w klasie.Mam dosyć juz siebie , nie mam siły żeby juz żyć , doradcie mi jak przestać się tym wszystkim przejmować , podejść do życia na luzie i przygotować się do tej matury , bo ja naprawdę nie wiem co mam zrobić.

Gość gość
Halo halo, jak tam sytuacja?