Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyciszyć laktacje. idę do pracy a Mala ma skaze białkowa więc jest na mm

Polecane posty

Gość gość

Czytałam że to nie takie hop siup. Muszę odciagac mleko laktatorem a po godzinie znowu nawal mleka. Jak to było u Was mamy? Ogólnie to jestem zawiedziona. Tak bardzo sie cieszylam na karmienie piersia. Była dieta.. Nie obyło się bez zapalenia piersi :-( 8 tygodni i pierś wcale do końca się nie zagoila (brodawka) , zalewane bluzki wyciekajaxym mlekiem... a teraz okazało się ze Mala ma skaze białkowa.

Gość gość
Mi lekarz przepisał bromergon na zanik laktacji

Gość gość
Ja po prostu przestałam karmić. Nie miałam żadnego problemu.

Gość gość
10:53 a czy są po nim jakieś skutki uboczne?

Gość gość
Ja kupilam laktator i coraz rzadziej odciagalam. Na poczatku chyba z 3-4 razy, potem 3, potem rano i wieczorem, pozniej raz az w koncu pokarm zanikl. Przy pierwszym i drugim porodzie tak samo.

Gość gość
11:09 ja mam wrażenie że laktator zwiększa ilość mleka. Po 3 godzinach ja mam piersi twarde jaak kamienie :-(

Gość gość
Laktator, odciągasz tylko jak masz bardzo pełne piersi i bola , i tylko tyle żeby sobie ulżyć, ja tak robilam po tygodniu nie mialam pokarmu

Gość gość
Okazało się że dziecko ma skazę białkową? Chodzi o uczulenie na białko mleka krowiego ? Moje dziecko też ma skazę białkową dlatego też lekarz kazał mi wyłącznie karmić piersią przy czym spożywałam nabiał bezlaktozowy.

Gość gość
No dokładnie, przy skazie białkowej karmi się własnie piersią i unika mleka modyfikowanego chyba że spożywasz duże ilości białka krowiego a twoje dziecko pije hydrolizat?

Gość gość
Jak dziecko ma skazę białkową to trzeba nadal karmić piersią tyle że wykluczyć z diety nabiał (mleko i jego przetwory) , przejść na białko roślinne czyli mleka zbożowe które mają więcej cennego wapnia. Nie rozumiem czemu autorka zaprzestała karmienia piersią?

Gość gość
przy skazie białkowej tym bardziej powinno się kp bo matka a raczej jej krew,z ktorej prdukowane jest mleko dla dziecka tworzy jakby sunstancje ochronne. zresztą wystarczy wyeliminowac z diety produktu z krowiego mleka ale to przeciez nietrudne? nie rozumiem czemu autorka funduje chorowitemu dziecku ten sztuczny syf a nie naturalny zdrowy pokarm ktory ma jak opisuje w nadmiarze. i jeszcze musi za ten syf ciezko placic . Na zapalenie piersi tez najlepsze jest kp,ludzie tak nielogicznie postepują,sami sobie szkodzą i jeszcze swoim dzieciom.

Gość gość
Ale autorka i tak idzie do pracy. Tak czy inaczej faktycznie mogłabyś stosować dietę i karmić i to by było lepsze od mleka dla alergików bo na tym dzieciątko słabo przybiera. Zrobisz co uwazasz. Zeby zmniejszuc l ajtacje to nie idcuagasz wszystkiego tylko do uczucia ulgi i coraz rzadziej i tak spokojnie zaniknie.

Gość gość
ja tez pracuję i kp.

Gość gość
czy dziecko autorki ma 8 tyg? w takim wieku nie wraca się jeszcze do pracy?

Gość gość
Ale autorka wcale nie musi wracac do pracy. Ona pisze, ze idzie do pracy, czyli moze podejmuje swieze zatrudnienie.