Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwny guz na nodze pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Może która pomoże i miała coś podobnego . Kiedyś gdy kucalam zawsze wychodził mi guzek na prawej stronie jakieś 2 cm od pszczeli na prawo . Czasem uciskal mniej lub bardziej ale lekarz zbył mnie ze to niewielka zmiana skórna i tyle. Ale teraz jestem w ósmym mscu ciazy i to wyszło na zewnątrz. Byłam u kilku lekarzy bo coś podobnego mam na głowie(tez od dawna i tez nikt nie wie ) ale i to pulsuje . I wiecie co od dermatologa po chirurga powiedzieli mi ze oni nie będą w ciazy ingerować !!! Jak się pytam co to może być to oni się motaja.. o lekarz mi powiedział ze jak nic się nie zmieni mam przyjść za rok tylko ze mam czasem takie bóle od tego na głowie ze nie wiem czy porod przeżyje :O Mam dość tych lekarzy . Czy ktoś noglby mi poradzić n necie nic nie znalazłam a niestety są dni gdy te guzy bolą ... :( może któras miała podobnie ?

Gość gość
może to zwykły tłuszczak albo jakiś gruczolak

Gość gość
Ale no właśnie tłuszczaki nie bolą. Ten na głowie uciska czasem boleśnie mimo że go nie widać na pierwszy rzut oka .. ale i w jednym i drugim czuje ciśnienie pulsowanie. .takie "CIĄGNIĘCIE " mam dosc nikt nie potrafi mi pomóc. Czasem z bólu i ucisku na głowie chce i się wymiotowac beznadziejny bol .. Mam za sobą tomografie , usg tkanek miękkich neurologa ,chirurga , dermatologa ...i nic nie wiedzą . Temat założyłam bo dziś sobie leżę i zaczęlo mi pulsowac w nodze . Mam już ich dość .

Gość gośćsylwia
Ja mam to samo na ręce przy łokciu.Ruchome jajo wielkosci orzecha włoskiego i boli.W paru miejscach mam takie mniejsze ktore po ucisnieciu też bolą.Lekarkab w przychodni powiedziała mi kiedyś że to jakaś wada tkanki łącznej myślę że to genetyczne bo moj tata ma taki na brzuchu wielkosci kurzego jaja i mniejszy ruchomy przy szyi czasem wychodzi a czasem sie chowa i na ręcecyeż jeden.Jemu też powiedzieli że to tłuszczaki ale la myslę że to coś innego ,może jakaś choroba genetyczna bo moj syn miał opetowaną narosl na nadgarstku i odrosło.Pozatum tłuszczaki nie bolą

Gość gość
Tylko twój guzek zapewne jest twardy ? A moje są miękkie i tak naprawdę to nie są kulki to bardzo miękkie faktycznie wyglądem tłuszczaki ale to nie one .. I nikt nei wie co to . Boje się rodzić silami natury ze mi w głowie coś pęknie na co lekarze ze nic nie peknie a diagnozy nikt nie postawił ... mówią ze w ciazy nie będą nic ruszać bo jak się coś stanie to kto za to odpowie . A jak mi się coś teraz stanie to kto odpowie za wszystko ? Jeszcze mi powiedzą ze to mo ja wina vo nic z tym nie robiłam.

Gość gość
Nie chce mi się odpisywać na ten temat bo drażnią mnie tacy ludzie jak wy. Takie mimozy, które narzekają a nic nie zrobią, żeby wyjaśnić i załatwić sprawę. Bzdura, że lekarze nie wiedzą co to. Po prostu was zbywają bo nie chodzicie za swoimi sprawami. Przecież jakbyście były rozsądne to byście już dawno były po biopsjach, które wam się należą jak psu buda i miałybyście diagnozę, a opcja usunięcia to już zależy od was i od zapisania się na zabieg jak już jest wynik biopsji. Czasami są to po prostu ropne cysty, czasami tłuszczaki, czasami mięśniaki. Przecież guzek niekoniecznie zaraz jest złośliwym nowotworem. Tętniaka na pewno żadna z was nie ma, bo by wyszedł już na 1 USG i już dawno miałybyście termin na zaklipsowanie. Ręce opadają jak widzę takie tematy i taką zaje!bistą bierność narzekających.

Gość gość
A na na głowie to pewnie cysta cebulki włosowej, tzw. pilar cyst i nic więcej, a to pulsowanie to sobie wkręcasz, bo się denerwujesz jak jej dotykasz i z nerwów podnosi ci się ciśnienie i słyszysz pulsowanie w uszach i masz wrażenie, że to zgrubienie ci pulsuje. Powtarzam, że tętniaki wychodzą na pierwszym lepszym USG, a na MRI i CT to już w ogóle, a tylko one mogą pulsować.

Gość gość
Oglądacie czasami na YT dr Sandrę Lee aka dr Pimple Popper? Tam macie pokazane przeróżne rodzaje cyst, tłuszczaków itd. i ich usuwanie chirurgiczne (również tych na głowie właśnie).

Gość gość
Tu autorka . Przepraszam bardzo ale właśnie sama dopytywalam o biopsje to mi powiedział ze to jest za małe na to badanie !! Byłam już prywatnie i teraz w ciazy byłam państwowo . Za pierwszym razem kilka lat temu po TK głowy stwierdzili a raczej neurolog stwierdził że to migreny !!!!

Gość gość
Gość 14 16 nad okiem na czole nie mam włosów wiec to nic od mieszków włosowych . Pulsuje bo czuję czasem aż uciska na oko . Wszystlo to powiedziałam lekarzowi ostatnio to on do mnie ze no nic nie może zrobić bo jestem w ciąży i oni wola nie ryzykować. Mam przyjść w przyszłym roku . Poszłam do rodzinnego z powrotem to mi powiedziała ze ni niestety ale ona nic więcej mi nie poradzi bo oni nie chcą ingerować w ciazy .

Gość gość
Widzę ze ktos wyżej wie lepiej co mi jest. Żadnego pulsowania w uszach nie słyszę tylko w bolacym miejscu jakby przeskakiwanie . I nie jestem żadna mimoza bo naprawdę dużo czasu poświęciłam na to . Ciekawe na co idą pieniądze z moich podatków . Byłam u dermatologa to mnie do chirurga wysłała bp powiedziała ze to nie jej działka. Chirurg tak jak wyżej napisałam rozłożył ręce..

Gość gość
Domagaj się biopsji i już. Ewentualnie usuń chirurgicznie jak to takie małe i koniec tematu. A do tej od oka: ruchy gałek ocznych dają wrażenie pulsowania jak masz palec przyłożony do oka. Nie wygłupiaj się. Tętniak może pulsować, a na powiece nie masz tętnicy, tylko naczynia włosowate.

Gość gość
Chirurgów jest w PL w pytę, tak jak i innych specjalistów. Jednemu się nie chciało nic robić, to się idzie do drugiego i kropka.

Gość gość
A w ciąży się nie wykonuje zabiegów w przypadkach niezagrażających życiu matki, więc daruj sobie wszelkie zabiegi inwazyjne w tej chwili. Nie chodzi o sam zabieg tylko aplikowane środki około zabiegowe (znieczulenie, czasami antybiotyk, czasami szczepienie na wzw B), nie wspominając już o badaniach z wykorzystanie fal RF (czyli MRI czy CT)

Gość gość
A taki grudki na tułowiu które się dziedziczy po rodzicach to może być steatocystoma - nic groźnego, raczej się je usuwa ze zwględów kosmetycznych. Z zewnątrz sa twarde, a głęboko w środku jest worek z sebum (w różnej postaci od oleistej przez ropną, po gluty jak w wągrach).

Gość gość
Steatocystome też możecie zobaczyć na kanale Sandry Lee.