Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam których dzieci usypialy z pielucha tetrowa

Polecane posty

Gość gość

O co z tym chodzi? bo słyszałam, że dużo dzieci tak usypia i im to bardzo ułatwia samodzielne zasypianie. Czy najpierw nosicie ta pieluche nie wiem pod bluzka żeby miała Wasz zapach? Pierzecie ja? Jak to wygląda?

Gość gość
Pytam bo moja córka jest z tych dzieci, które nie dają się odłożyć, 24h chce być u mnie na rękach, śpi ze mną w nocy. Szukam sposobu, żeby chociaż godzinę pospala w swoim łóżeczku bo jestem juz wykończona. Ma 3 miesiące

Gość gość
Nic nie nosiłam pod bluzka. Dzieci urodziły sie w zimę i miały ulubione kocyki w które je owijalam do spania, jak były większe to sie do nich przytulały, w lato kocyki zastąpiły pieluchy ( bo od kocyka za ciepło). Dzis maja 11 mc pieluszki i kocyki lezą na "wyciągnięcie łapki" jak biorą kocyk lub pieluszkę i przytulają to znak ze pora na drzemkę. Robię mleko, wyłączam tv czy co tam akurat gra i oni kładą sie przytuleni do np pieluszki, ciągną mleko i zasypiają. Oczywiście regularnie to piorę.

Gość gość
Jak ma dopiero 3 mc spróbuj ja opatulac dość ciasno do snu w jakiś milusi kocyk. U mnie opatulenie zdziałało cuda a mam bliźniaki i od 2 mc spia sami.

Gość gość
Jak ja opatulam ciasno to się wkurza. Mam nawet trzy otulacze i żaden jej nie pasuje, robi się czerwona, zaczyna się wycinać, nie lubi być skrepowana

Gość gość
Ja swojemu podkładałam przytulankę, taką w formie pluszowej szmatki z główką, bardzo to lubił, smoczek też był do spania i jak tylko dostał smoczek do buzi i poczuł pod rączką, przy buzi przytulankę, to oczy mu się same kleiły. Ale po tym jak jedną zgubiliśmy na spacerze miał juz rózne na zmianę. Teraz ma prawie 6 lat i dalej zasypia z ulubioną przytulanką. A pielucha to taki zamiennik przytulanki, chociaż ja bym wolała flanelową, teraz nowe tetry są dość szorstkie. Dzieci z kawałkami kocyka też widziałam. Niektóre mają ją pod buzią jak mama nosi na ramieniu, albo do karmienia, i pewnie wtedy pachną też mamą, ale grunt żeby dziecko kojarzyło ze spokojem i odpoczynkiem.