Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stare zespoły

Polecane posty

Gość gość

Czy takie zespoły jak Led Zeppelin czy Deep Purple to już przeżytek, słuchacie takich zespołów, czy to raczej rozrywka dla starszych?

Gość gość
napisze ktoś?

Gość gość
Tylko Zenon Martyniuk!

barzdiej zeppelinów, ale tak, czasem słucham. Ludzie którzy słuchają takiej muzyki to raczej nie siedzą na kafe, tylko mają wyrobiony muzyczny gust i słuchają właśnie floydów, camela, yesów, czy czego tam. Bardzo możliwe, że na analogu. A jeżeli piszą w sieci, to raczej na forach muzycznych.

Gość gość
a dlaczego takie osoby, Twoim zdaniem, nie piszą na kafe. Przecież to jest forum dla wszystkich, a zespoły, które podałem były normalnymi rockowymi zespołami w swoich czasach. Fakt, dawno, stąd moje pytanie, czy jeszcze teraz młodzież slucha takie muzyki. Sam jakimś dziadkiem nie jestem, ale te 40 parę lat mam:)

Bo jak coś jest do wszystkiego, to zazwyczaj jest do niczego. Przykładowo, gdyby zapytać, kto słucha Lany del Rey, Adelle, rapu albo innego tego typu dziadostwa pod względem muzycznym, okaże się, że wielu tutaj. I napiszą Ci, że to świetna muzyka. Natomiast gdyby pytać o Planta, Roberta Smitha, czy Davida Gilmoura - 99% nie miałaby pojęcia, o czym my właściwie mówimy. Tak samo, jak ktoś by wyskoczył tutaj z Prokofjewem, albo nawet Orffem - też by był bez odzewu. Muzyka, która nie jest prostacka, wymaga od odbiorcy. Dlategi tacy odbiorcy tworzą sobie własne kręgi. To tak, jakbyś szukał melomana pełną gębą na imprezie techno rave lsd.

Gość gość
fatumseparatum: czego jesteś fetyszystą?

Gość gość
no ale napisz?

gość dziś , przede wszystkim smakowo - zapachowym, uległym względem kobiet, dla którego dobry seks jest poprzedzony długim uwodzeniem się nawzajem. Jeśli mam wybierać, np. wolę minetkę zamiast samego seksu. I to tyle, bo temat jest o muzyce.

Gość gość
ok, nie rozumiem co to znaczy, że jesteś fetyszystą smakowo zapachowym, uległym wobec kobiet. Możesz jaśniej? Trudno, o muzyce chyba nikt tu nie chce pisać. hehe

Gość gość
to znaczy, że bardziej go kręci smak i zapach tzipy i bardziej woli wylizać niż yebać

Gość gość
to trochę dziwne, bo fetyszyzm oznacza co innego, niż to, że bardziej wolisz oral od zwykłego seksu. Chyba nie rozumiesz tego pojęcia.

Gość gość
Ja słucham klasyki, rocka i klasycznego i siedzę sobie na kafee bo jakoś przyzwyczaiłem się do tego forum.

Rozumiem doskonale, chodziło mi o zaakcentowanie, że mój fetysz jest generalnie oralny i opiera się o adorację ciała kobiety. Nie tylko do minetek się to sprowadza. I chodziło mi również o zaakcentowanie, że to nieadekwatny temat do tego typu rozmów, w przeciwieństwie np. do tematów na 'życiu erotycznym', albo do pytania mnie prywatnie w mailu, który jest podany na moim profilu ;)