Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćnisko

Nisko łożysko w 20 tc

Polecane posty

Gość gośćnisko

Czy któraś z was miała podobnie i czy się w końcu podniosło? Ja tak mam, podobno na tym etapie, to jeszcze norma, no ale w pierwszej ciąży w 21 tc już było wysoko. No i teraz łożysko jest na przedniej ścianie.

Gość gość
Ale co z tego że nisko? Jeżeli nie jest całkowicie czy brzeżnie przodujące (raczej nie, skoro piszesz tylko że na przedniej ścianie) to wszystko w normie. A ze wzrostem macicy podnosi się generalnie. Ja w poprzedniej ciąży jeszcze w 18tc miałam brzeżnie przodujące, czyli częściowo zachodziło na szyjkę, miesiąc później już szyjki nie zasłaniało.

Gość gośćnisko
No tylko pytam...bo może się nie podnieść i wtedy na pewno czeka mnie cc. Wiem tez juz na tym etapie jest wysoko. Z tego co wiem, na tym etapie nie mówi się jeszcze o przodującym łożysku, tylko ewentualnie się o nim gdyba. Także dostałam tylko info, ze jest na przedniej ścianie i nisko.

Gość gość
Mi się podnioslo ok 32 tc

Gość gość
*wiem tez że już na tym etapie często jest wysoko...

Gość gość
Na każdym etapie się mówi o łożysku przodującym- to łożysko które zasłania szyjkę macicy, może być przodujące całkowicie albo brzeżnie. Ja miałam to zaznaczone na opisie usg- jest tam zapisane czy łożysko jest na ścianie przedniej, na tylnej czy właśnie przodujące. Po prostu do pewnego etapu ciąży nie jest to zagrożeniem czy powikłaniem. Lekarz powiedział ci że jest przodujące? Bo jeśli nie, to po prostu nisko umiejscowione ale nie zachodzi na szyjkę i naprawdę nie ma się czym martwić, nawet jeśli się podniesie mało albo wcale.