Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana okularów i pogarszający się wzrok

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jakieś 2 miesiące temu odebrałam okulary. Wcześniej miałam wadę -0,5 a na tych okularach mam -1. Na początku było dziwnie ale po jakiś 2 tygodniach przyzwyczaiłam się do okularów ale ostatnio zauważyłam że nie widzę już tak wyraźnie jak wcześniej. Najgorzej jest wieczorem, podświetlone napisy rozlewają mi się, żeby coś przeczytać z daleka muszę mrużyć oczy bo niestety nie widzę. Ostatnio to w ogóle muszę mrużyć oczy żeby coś przeczytać z daleka :( Soczewki jakie miałam przepisane to Blue Control. Nie wiem czy poczekać jeszcze bo może mam zmęczone oczy, poużywać kropel, czy umówić się jak najszybciej na wizytę? Boje się że za jakiś czas będę potrzebować jeszcze większych mocy jak teraz tak mi się pogorszyło. Po to ma się w końcu okulary żeby widzieć wyraźnie a nie mrużyć oczy :(

Niewyraźne widzenie i konieczność mrużenia oczu rzeczywiście mogą świadczyć o tym, że okulary są za słabe. Wizyta u specjalisty/okulisty wydaje się być nieunikniona.

Gość gość
To mogą być okulary, ale też zbieg okoliczności. Dbasz o wzrok jakoś? Ogranicz (w miarę możliwości oczywiście) siedzenie przed komputerem, korzystanie ze smartfona, zadbaj o dobre oświetlenie, nawilżaj oczy (polecam coś a la sztuczne łzy z kwasem hialuronowym, jak Starazolin), ćwicz je (różne skupianie wzroku, odpoczynek w ciemności). Może to okulary i na pewno warto to sprawdzić, ale może to też Twoje oczy potrzebują więcej uwagi ;)

Gość gość
jaki starazolin. Hyabak jest najlepszy

Gość gość
Ja ostatnio zmieniłam miejsce zamieszkania i byłam zmuszona zmienić okuliste i optyka gdzie kupowałam soczewki. Moja nowa znajoma z nowe pracy poleciła mi optyka www.euro-optyk.net.

Gość gość
Wizyta jest moim zdaniem po prostu konieczna. Proponuję wybrać się do http://www.panhilary.lodz.pl/. ja robiłam u nich badania i od razu dobrali mi odpowiednie okulary

Gość gość
Zgadzam się, jak jesteś z Warszawy to odwiedź jeden z salonów http://www.optycorp.waw.pl/ i wykonaj dokładne badania. Jak się wzrok pogarsza, to nie ma na co czekać.