Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ja mam pytanko jak szybko można zajść w ciążę? Jakie czynniki muszą być spełnione abym szybko zaszła w ciążę. Proszę o swoje doświadczenie i/lub propozycje. Zależy mi aby być szybko w ciąży. Pozdrawiam

Gość gość
No przede wszystkim trzeba być zdrowym i płodnym a potem tylko współżyć.

Gość gość
Mozna przy pierwszym cyklu staran ;-) A czynnikow wplywajacych na to jest tyle ze medycyna wszystkich do tej pory nie poznala.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi. Staramy się o dziecko wraz z mężem od ponad roku i ciągle nic. Jest mi z tym źle że nadal nie jestem w ciąży a koleżanki wokół mnie zachoda w ciążę mimo że się nie starają

Gość gość
spróbujcie celować w owulację. Nam to pomogło :) wyznaczałam ją sobie przy pomocy testera na ślinę - Afrodyty.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Na razie spóźnia mi się okres ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość gość
Możecie coś więcej powiedzieć o tej afrodycie?

Gość gość
Kup sobie testy owulacyjne one bardzo pomagają

Gość gość
możecie polecić jakieś konkretne?

Gość gość
wydaje mi się że lepszy od testów będzie mikroskop owulacyjny bo jest wielokrotnego użytku i na ślinę. Z tego co zauważyłam na forum bardzo polecana jest afrodyta.

Gość gość
Jedyny czynnik to przestać o tym myśleć.

Gość gość
Pierwsze i podstawowe badanie - nasienie męża. Bez tego możesz wpychać w siebie chemię a i tak nic nie będzie. Po drugie twoja tarczyca, prolaktyna, progesteron, bakteriologia, mykologia pochwy i sromu, cytologia... mam wymieniać dalej?

Gość gość
Jeśli od ponad roku nie udaje Wam się zajść w ciążę to trzeba iść do lekarza i się przebadać. Może jest jakaś przyczyna, którą uda się pokonać i ciąża się pojawi.

Gość gość
gość 2017.03.29 wydaje mi się że lepszy od testów będzie mikroskop owulacyjny bo jest wielokrotnego użytku i na ślinę. Z tego co zauważyłam na forum bardzo polecana jest afrodyta. Kupiłam sobie ten tester i faktycznie, zobaczyłam paprotki podczas dni płodnych, także działa i również mogę go polecić.

Jeśli wszystkie badania wyszły ok, to ja polecem troszkę wyluzować no i zacząć brać kwas foliowy. Ja brałam Folik przez kilka miesięcy przed zajściem w ciąże.