Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedowaga, bardzo chude ręce i nogi a duży brzuch

Polecane posty

Gość gość

Witam, od ponad roku bezskutecznie walczę z "ciążowym brzuchem" który pojawił mi się gdy zaczęłam chorować na tarczycę. W chwili obecnej mam już niedowagę, chudą większość ciała ale ogromny wystający brzuch z obwisłą skórą nie chce zniknąć :( Utrzymuję bardzo restrykcyjną dietę, ciągle ćwiczę zwłaszcza tę część brzuszną, masuję, stosuję balsamy dla kobiet w ciąży i nadal nic. Badałam się na cukrzycę itp ale lekarze nie widzą żadnej medycznej przyczyny tego wielkiego brzucha. Co robić bo już naprawdę nie mam siły, jestem wycieńczona, pomóżcie.

Gość gość
celiakia moze, moze to byc wheat belly, tez opozniona alergia pokarmowa, albo cos co powoduje ze duzo gazow gromadzi sie w jelitACH, A co z rytmem wyproznien, no i czy nie masz jakiejs lordozy kifozy bo przy ktoryms brzuch idzie do przodu, nadmiar kortyzolu tez

Gość gość
Wykluczyłam z diety zboża, produkty mleczne, jajka itp. Zdarzają mi się problemy jelitowe ale nawet bez wzdęć na brzuchu czuję jakby wiszące fałdy skóry, ale też takie jakby napompowanie wodą? Miałam nadzieję że to skóra która się "zbiegnie" ale od roku tak intensywnej pracy nadal nie ma efektów :(

Gość gośćJustyna
Jeżeli chudłaś szybko z bardzo dużej wagi i nie masz 18 lat to nie zawsze brzuch wróci do całkowitej "formy" . Poza tym skóra potrzebuje naprawdę dużo czasu no i budulca którego pewnie nie dostarczasz będąc na restrykcyjnej diecie.

Gość gość
Wykluczyłam z diety zboża, produkty mleczne, jajka it x to dobrze bo ja nie ;D no to pasozyty

Gość gość
a u lekarza byłaś

Gość Dietetyk VITAGENUM
Aktywność fizyczna, a także dieta to podstawy odchudzania. Warto również wykonać badania genetyczne. To w naszym DNA jest zapisane, m.in. czy mamy wrodzoną skłonność do otyłości oraz jakie geny odpowiadają za nasz apetyt. Wyniki badań pokażą, m.in. jak skomponować właściwą dietę, ile powinieneś jeść białek, tłuszczów i węglowodanów, z jakich produktów zrezygnować, a które są dla Ciebie wskazane, jaki rodzaj aktywności fizycznej ułatwi Ci zrzucenie kilogramów. Zalecam skorzystanie z badania „Otyłość” laboratorium Vitagenum. Zachęcam również do przeprowadzenia badania „Fit On” lub „Fit Ona”. Dzięki nim dowiesz się jak maksymalnie wykorzystać tkwiący w organizmie potencjał oraz jakie czynniki w największym stopniu wpływają na zachowanie prawidłowej masy ciała, jaki rodzaj diety i aktywności fizycznej jest wskazany właśnie dla Ciebie. Przeprowadzenie badań jest bardzo proste. Zestawy zamawia się przez internet do domu, pobiera próbkę materiału genetycznego, a następnie odsyła się do laboratorium, gdzie analizują je specjaliści. Wyniki otrzymuje się drogą elektroniczną.