Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agresywny pies w domu jak sie go pozbyć

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie bo nie wiem co zrobić, to pies kogoś z rodziny nie mój ale ja sie go boje, to 30 kilogramowy pittbull w dodatku bez rodowodu. Znalazł się w naszym domu gdy miał pół roku i od zawsze taki był gdy ktoś się kłóci co u mnie w domu jest normą pies się rzuca z zębami. Gdyby to był mój pies to byłby już uśpiony a tak nie wiem co robić, on by rozszarpal gdyby nikt ho nie przegonil co też nie jest łatwe bo trzeba mu założyć kaganiec na pysk inaczej nie odpusci. Na codzień jest taki milutki a jak jest awantura to sie rzuca, nienawidzę go, nawet czasem mam ochotę go otruć. Co zrobić? Rozmowy z właścicielem psa nie pomogą bo nie rozumie problemu.

Gość gość
Dom jest pewnie kilki rodzin i ktoś ma psa. Niestety, spółka to koszmar, przeszłam namiastkę tego, chociaż wspólna była tylko działka, na ktorej stal nasz dom. Ale w temacie psa nie ma innej drogi jak rozmowa z właścicielem psa. Jeśli się nie da psa pozbyć to odizolowac, niech go trzyma w swoim pokoju. Moj tez siew rzuca przy każdej kłótni, ale też kiedy dzieci biegają tylko my mamy yorka, więc co innego, ale psy mają taki odruch.

Gość gość
psa pogryź psa

Gość gość
Pies mądrzejszy od właścicieli. Uśpij tego kto się drze i wywołuje awantury w domu.

Gość gość
Tylko że on sie nie rzuca na tego co wywoluje awantury a jeszcze mu pomaga wiec po/je/bany nie mądrzejszy. Następnym razem tak go zleje że będzie kwiczał

Gość gość
A to sorry. Myślałam, że się rzuca na tego co wywołuje awantury. To musisz wywalić z domu psa i jego właściciela.

Gość gość
Wyprowadź się z tej patologii...biedny pies, na fb skontaktuj sie z psimi fundacjami, które bezpłatnie doradzą Ci, co z nim zrobić...w sytuacji kryzysowej zabiorą psa, zresocjalizują, znajdą mu nową, normalną, kochającą się rodzinę...pies musi czuć spokój, miłość, opiekę, akceptację...JESTEŚCIE NIENORMALNĄ RODZINĄ, Z PROBLEMAMI PSYCHICZNYMI, ZLEJ SIEBIE I SWOICH STARYCH...I NIGDY WIĘCEJ NIE BIERZ NAWET CHOMIKA, BO PUSTA JESTEŚ JAK DZBAN, nie masz uczuć, empatii, bo nikt Cię nie kocha...zostaw psa, on ma więcej oleju i uczuć, niż wy...dno.