Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co se dziś ugotować na obiado kolacje

Polecane posty

Gość gość

Ciągle jem pomidorowke bo nic innego nie umiem. I apaghetti ze słoika

Gość gość
Możesz kupić ćwiartkę kurczaka, posypać ziołami i położyć na patelni. Po jakichś 10 minutach przewrócić, dodać mrożone warzywa na patelnię i jest spoko obiad.

Gość gość
Dzięki a cos latwiejszego, nie szaleje za mięsem

Gość gość
A czemu ze słoika ?nie umiesz ugotować w domu?Ja akurat dziś miałam spagetti tylki zamiast nitek rurki (w Lidlu najlepsze włoskue)przecier pomidorowy ,60 dag mielonej łopatki ,3 duże ząbki czosnku i do posypania tarty ser.Jak nie mam tartego parmezanu to trę jakikolwiek jaki mam a i tak jest pyszny.Przyprawy :sól,pieprz oraz słodka papryka. Moj przed chwilą trzeci talerz zjadł a corka też kopiaty,co jest sukcesem bo ona w ogole nue przepada za miesem.Wszyscy jednogłosnie mowiki że pycha.Chcesz szczefołowej instrukcji jak ztobić?Najpierw podsmaż mielone z siekaną głowką cebuli potwm podlej troche letnią wodą dodaj papryke q proszku słodką oraz posiekany czosnek.Całosc duś aż woda wyparuje,na koniec didaj przecier(nie miałam pomidorow z puszki-czesto w Lidlu kupuję)Makaron ugotuj w osolonej wodzie tak by był al'dente..odcedz przelej wodą,wymieszaj z miesem,posiekaną bazykią i serem już na talerzu .Taka wersja zmodyfikowana na szybko a wszystkim bardzo smakuje.Życzę smacznego .s

Gość gość
Sorry miało być,posyp bazylią i serem już na talerzu.:-)proste no nie ?,a smakuje jeszcze lepiej.s

Gość gość
A jak chcesz coś prostego to najlepiej jednogarnkowe potrawy np leczo czy gulasz.Nalesniki czy placki ziemniaczane są chyba najprostsze albo kluski na parze ale takie domowe .-Robie ciasto drożdzowe na kluchy,nie wypełniam ich tylko wykładam 1/2słoika dżemu do rondelka dodaję kilka łyżek masła czekam aż wszystko sie stopi ,połączy i zagotuje i takim gotowym sosem polewam kluski.Pychotka.W sezonie možesz sos zrobić z malin truskawek czy borówek zmiksowany ze smietaną 30%.jeszcze pyszniejsze .s

Gość gość
Doceniam starania ale ja nie umiem gotować

Gość gość
A i własnie 16.41 tez ma dobry pomysł.Ja robie podobnie jak mam mało czasu .Kroję piersi z kurczaka na kostkę obsmażam na patelni doprawiam solą pieprzem papryką i ziołami ,chwilę duszę pod przykryciem dodaję warzywa mrożone na patelnie albo swieży brokuł marchew paprykę ,cebulę,duszę jeszcze jakieś 15-minut..W osobnym garnku gituję ryż albo kaszę albo makaron to już wedle wyboru.Całość łącze juz na patelni albo daję na talerz troche tego ,troche tego.Łatwe i szybko sie robi.Ulubione danie moich dzieci .s

Gość gość
Jak tak bedziesz mowić to sie nigdy nie nauczysz,próbuj,degustuj ,eksperymentuj,poszperaj z przepisow coś choć szczerze to uważam ze najlepiej gotować z głowy na wyczucie ,probujesz dodajesz i znowu probujesz tak aż osiagniesz pożądany efekt.Mama cię nie uczyła???s

Gość gość
Ja mam zawsze w domu http://makaronyanna.com.pl/ i przygotowanie na szybko jakiejś pasty nie jest czasochłonne. Ugotowany makaron spaghetti, do niego dodać pieczarki podsmażone i trochę serka, albo pomidory suszone i trochę oliwy. COś pysznego!