Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak załatwić sobie pozwolenie na parkowanie na miejscu dla inwalidy?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o żadną nieuczciwość :) mój dziadek ma duże problemy z poruszaniem się z powodu zwyrodnienia stawów. Na dalekie przechadzki nawet się nie wybiera, nawet nie ma odwagi iść do sklepu jeśli nie zaparkuje blisko drzwi. Możliwość parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych bardzo by mu się przydała. Może ktoś wie jak coś takiego załatwić?

Gość gość
Dziadek musi mieć zaświadczenie że jest osobą niepełnosprawną , wtedy składa się wniosek do urzędu gminy miejsca zamieszkania i oni zdaje się wydają kartę parkingową dla inwalidy

mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym. czy ja tez sie zalapalbym na taka karte? :>

Gość gość
Niepełnosprawność , mój drogi musi być widoczna :p Dziadek autora ma problemy z nogami więc jemu się należy karta

http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/298746 ale jaja az tyle ulg mi przysluguje. tylko orzecznik wydal orzeczenie jak skonczylem 30 lat za to lekarz w opisie choroby wpisal chorobe od 10 lat czyli co kasa sie nalezy? stomatolog tez za free a ja tyle płaciłem o cholera... juz zapomnialem o co mi sie nalezy ;) z niepełnosprawności. trzeba korzystać póki dają :classic_cool: