Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dodajecie majonez do salatki od razu czy kazdy sobie naklada?

Polecane posty

Gość gość
Proszę mi mojej ulubionej sałatki świątecznej nie obrażać ;) Jako dziecko mogłam jeść w święta tylko ją i nic więcej. Kiedyś robiła ją mama, później brat i ja a teraz robi ją moja córka, a jedzą wszyscy. Nie jest ona daniem wigilijnym u nas, ale na każde święta czy to BN czy Wielkanoc musi być.

Gość gość
Ja właśnie jem krokieta z kapustą i grzybami ,sałatkę jarzynową -tak lubię hahaha nie lubię mięsa i ryb

Gość gość
nie ma nic zlego w byciu nowoczesnym ale nie ma tez nic zlego w starej tradycji ja zawsze na swieta robie salatke (z puszki mam tylko groszek) na swieta robie dwie salatki tradycyjna mezowa sledz, buraczki bo maz jest Szwedem i nasza jarzynowa z majonezem , maz uwielbia nasza salatke , juz kilka dni przed swietami sie pyta czy zrobie . zawsze robie ale tylko tyle zeby zjesc w dwa dni i mieszam wszystko bo jak mowila moja babcia musi sie przegryzc

Gość gość
Teraz nie je się sałatki jarzynowej ona jest passe! teraz się je tatar ze śledzia i sushi :D

Gość gość
gość 2016.12.23 To ktoś jeszcze robi te tłuste majonezowe sałatki? pechowiec.gif Z dwojga złego to już chyba lepszy pomysł rodziny narzeczonego, chociaż można ograniczyć ten nieszczęsny majonez... x o matko...zabije cię ten majonez...przeszłam już przez kuchnię chińską, włoską, tajską i przerobiłam setki "modnych" sałatek. ale nie ma jak tradycyjna sałatka warzywna.

Gość gość
albo tatar z lososia , tylko patologia je salatke jarzynowa:)

Gość gość
gość dziś no dokładnie ;) a jak sałatka, to jest to kilka liści sałaty z pomidorkami koktajlowymi skropionych oliwą z oliwek ekstra werdżyn ;)

Gość gość
gość dziś otóż to, jedzą ją wąsate janusze ze swoimi grażynami, co świata nie znają :)

Gość gość
albo tatar z lososia , tylko patologia je salatke jarzynowausmiech.gif x hah tylko patologia wyzywa ludzi od patologii wieśniaro. Wracaj kisić kapustę. O łososiu to ty może tylko w goglach czytałaś...:P

Gość gość
ale macie kompleksy dziewczyny :) Powiem wam, że mój szwagier jest Francuzem, a jego rodzice mają bardzo dobrą restaurację w centrum Paryża. Trzy dni temu przyjechali do mojej siostry i do niego do Polski na święta i wręcz zajadają się tą sałatką. Moja siostra dodatkowo sama robi majonez, a warzywa mają tylko własne i rodzina szwagra nie może się oderwać od michy :) Szkoda mi was,że nawet na punkcie smaku musicie mieć kompleksy. W ogóle to pierwsze słyszę żeby różne smaki były przypisane patologii i elycie :D

Gość gość
gość dziś znasz takie slowo jak ironia- wiesniaro :)

Gość gość
Hahaha ona myśli ,że ironia to takie danie z aronii

Gość gość
gość wczoraj Jak wymieniłaś jak wyglądałaby ta sałatka po twoich modyfikacjach, to rzeczywiście pożal się boże :) x Do tych co krytykują sałatkę. Macie problem. Jejuu... W wielu domach to sałatka świąteczna i koniec kropka. U mnie z puszki jest tylko groszek, a majonez robię sama. Autorka nie skrytykowała sałatki u narzeczonego po chamsku tylko napisała, że według niej ta sałatka mieszana na talerzu nie ma szans się przegryźć. I to jest prawda. A wy z tego wielką dyskusję robicie. Jak ktoś nie może majonezu, czy choćby tych jajek, to jedzcie jakąś inną sałatkę na bazie ziemniaka i problem z głowy. pole do popisu jest duże. Co do karpia, to się też tak nie rzucajcie, że z PRLu, to fuj. Karp był spożywany w Polsce już od 12 wieku. Owszem tradycyjną potrawą wigilijną w Polsce nie był karp, a szczupak, ale w okresie komuny nie była to ryba łatwo dostępna. Karp jako ryba hodowlana znakomicie zastąpiła szczupaka i tak zostało. Ktoś nie lubi karpia, to niech sobie kupi szczupaka, o ile go dostanie. Albo łatwiej dostępnego amura. Wszak symbolem chrześcijaństwa jest ryba, to sobie można nawet rekina usmażyć.

Gość gość
Wszak symbolem chrześcijaństwa jest ryba, to sobie można nawet rekina usmażyć. Xxx Lub paluszki rybne :)

Gość gość
Bóg się roooooodzi.... ach jak tu miło w święta wśród kafe-chrześcijanek.... jak zwykle...

Gość gość
A jecie sałatki z majonezem w ciąży? Ja przez cały czas trwania zjadłam 2, może 3 razy, ale w majonezie jest żółtko i zastanawiam się czy można? wczoraj mama mi zapowiedziala, ze przecież majonez poddawany jest obróbce cieplnej, bo słoik przy otwieraniu klika, więc musi być zawekowany na gorąco, więc nie powinno być problem mimo, że tam jest surowe żółtko. co myślicie? Może ktoś się zna i podpowie?

Gość gość
Ja jadłam w ciąży :) nic mi nie było :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź:)