Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wesola93

Brak tętna

Polecane posty

Cześć, jestem tu nowa. Mam 23 lata . 24 lipca 2016 miałam robione badanie beta hcg i wyszło ze jestem w ciąży, 4 dni pózniej poszłam do ginekologa i był widoczny juz pęcherzyk , lekarz wyliczył mi ze jest to 5 tydzien i 6 dzien. Ok trzy tygodnie pózniej , czyli dzisiaj byłam na kolejnej wizycie i lekarz nie wyczuł tętna i stwierdził ze w 9 tygodniu powinien juz być i kazał przyjść za tydzien. W domu przekalkulowalam sobie wszystko i poczytałam. Na usg dzisiejszym pokazany jest 7 tydzien. Czy jest możliwość taka ze złe mi wyliczył i żeby wyczuć tętno to jeszcze za szybko?

Gość gość
7 tydzień od zapłodnienia to 9 tydzień ciąży ale w tym czasie juz dawno tętno powinno byc wyczuwalne

Gość gość
niestety ale nie wygląda to dobrze bo po 3 tyg. już dawno powinien być zarodek z akcją serca -wychodzi że to jest już 9tc. jaka jest wielkość zarodka?

Gość gość
Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki. Serduszko ma czas do 10 tc by zabić. W Twoim przypadku chyba nie będzie za dobrze.

Gość gość
Tak w szpitalu mówili :)

Crl: 10,53 mm . Ua : 7w0d. Edd (ua) : 11/08. Z tego co sobie poczytałam to faktycznie może być 7 tydzien a nie 9. Poczekam tydzien i pójdę do innego ginekologa. Cały czas mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze, w końcu w wigilie zdarzają sie cuda.

Gość gość
w 7tc już serce powinno bić. u mnie w obu ciążach na usg zarodki miały akcję serca w 6t4d. Ale pomijając brak akcji serca to niestety nie wróży dobrze że po 3tyg. od pierwszego usg wiek ciąży zmienił się tylko o tydzień i jeden dzień. Co ci lekarz na to powiedział? U mnie ciąża była młodsza o 2 tyg. niż wynikało to z ostatniego okresu jednak na kolejnych usg wszystko rozwijało się proporcjonalnie. Ile wyszła beta ?

Gość gość
no właśnie - jakby na pierwszym usg nic nie było widać, bo jeszcze za wcześnie i generalnie ciąża byłaby młodsza niż wskazuje na to data OM to wszystko mogłoby być ok. Ale Ty byłaś na usg i był pęcherzyk odpowiadający wiekiem standardowemu cyklowi, a po te 3 tygodniach od tego czasu nie ma serduszka? Źle to wygląda.

Gość gość
Jak to, ciąża wykryta w lipcu, mamy grudzien, A Ty jesteś w 9 tygodniu??

Gość gość
Czy chodziło Ci o listopad?

Gość gość
Na Twoim miejscu bym chyba nie wytrzymala tego tygodnia do kolejnej wizyty.

Gość gość
no chyba można się domyślić ze chodziło o listopad a nie o lipiec.