Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka tylko kilka razy w roku, jakie przyczyny?

Polecane posty

Gość gość

Mam obecnie 30 lat, odkąd mam miesiączkę, to pojawia się ona w nieregularnych odstępach, jedynie 2 do 4 razy w ciągu roku. Od lat lekarze nie potrafią odpowiedzieć, dlaczego tak jest. Jestem przebadana od stóp do głów- jestem zdrowa, hormony sa ok. a mimo to nie mam każdego miesiąca okresu. Kolejny lekarz mi powiedział, ze już taka moja uroda... W przyszłym roku z mężem będę się starała o dziecko, boję się, ze mogą być problemy. Czy któraś z Was spotkała się z czymś podobnym?

Gość gość
Zdrowa kobieta ma miesiączkę jak nazwa wskazuje co miesiąc, widać źle Cię przepadali i winna może być tarczyca , albo po prostu w gorszym przypadku przekwitasz :o zbyt wcześnie

Gość gość
Tarczyca też badana- jest ok. Nawet tomografia mózgu nic nie wykazała. Przekwit to to raczej nie jest, ponieważ mam tak od czasu pierwszej miesiączki. Leżałam dwa razy w szpitalu, szukali przyczyny i niczego nie znaleźli, a mnie to spędza sen z powiek- tym bardziej, zę nigdy nie wiem, kiedy okres dostanę, a i w przyszłym roku chcę zajść w ciążę i boję się, ze będą problemy, bo nie wiem, kiedy nawet mam owulację

Gość gość
anoreksja badz pcos

Gość gość
Jasne, ze bedziesz miala problemy, bo miesiaczka wiaze sie z owulacja. Ty masz tylko kilka szans w roku, a dziewczyna miesiaczkujaca regularnie - 12 szans. Jednak badz dobrej mysli i po prostu dokladnie obserwuj sluz. To on ci podpowie kiedy jest ten czas.

Gość gość
Tak, wszystko- łącznie z re\erwą jajnikową jest ok. W dodatku ponoć mam też owulację normalnie, mimo, ze krwawienie nie występuje każdego miesiąca. Pcos ani anoreksji też nie mam

Gość gość
no to skoro masz owulację co miesiąc to chyba nie ma problemu? Miałaś robiony monitoring cyklu?

Gość gość
Nie, monitoringu mi nie robili, ale kilkakrotnie na usg widzieli, ze mam owulację, jednak miesiączki po tym i tak nie było

Gość gość
Moja ma tak samo co dwa trzy miesiące inie może zajść w ciążę bo dni płodne które mają wypadac na 14 dni przed okresem nie są mozliwe do okreslenia musiał bym spuszczac sie w nią co dzień przez kilka tygodni i to nie wiadomo czy coś da