Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W konkubinatach tkwi patologia

Polecane posty

Gość gość

I tyle w temacie.

Gość gość
A w małżeństwie patologia się nie zdarza? Oj, człowieku...w nogach spisz, mało wiesz.

Gość gość
Mało wiesz, powtarzasz wyświechtane frazesy. My jesteśmy od 22 lat w "patologicznym" wg ciebie związku, mamy dziecko, mieszkanie. Mój partner jest wspaniałym tatą, a w domu robi więcej niż ja - ze względu na moją pracę. Oczywiście, jak w każdym związku, bywają lepsze i gorsze dni. Ale wiedz jedno - małżeństwo niczego ci nie gwarantuje - może jedynie to, że możesz się rozwieść i uzyskać alimenty na siebie w przypadku znacznego pogorszenia twojego statusu materialnego. ;-)

Gość gość
W d***e bylas gowno widzialas

alimenty na siebie w przypadku rozwodu to nie jest jedyny plus małżeństwa :) ale nie zgadzam sie z twierdzeniem że konkubinat to z założenia patologia , myślę raczej ,ze temat tak sformułowany ma zachęcać do dyskusji :)

Gość gość
dziś alimenty na siebie w przypadku rozwodu to nie jest jedyny plus małżeństwa usmiech.gif x tak samo można powiedzieć, że wszystkie dodatki jako matka samotnie wychowująca dziecko to też nie jest jedyny plus konkubinatu. Jeśli już o tym mowa. A wracając do tematu, to nie zawsze, bo para będąca w konkubinacie nawet gdyby była małżeństwem to też by byli patologiczni. To zależy od człowieka jaki jest a nie czy mają ślub czy nie.

co ma samotne macierzyństwo do konkubinatu ? czy bycie w związku - czy to małżeńskim czy konkubinacie z automatu zakłada posiadanie dzieci ?

Gość gość
Większą patologia to małżeństwa gdzie mąż lub zona ma kochanka/kochankę, to jest dla mnie obrzydliwa patologia. A teraz to norma, gdzie wejde na forum to jakas żona szmata pisze ze ma kochanka, albo mąż że zdradza żonę. To ja wole żyć w konkubinacie ale wiernie i uczciwie, bez zdrad!!!

tak jak małżeństwo nie jest gwarantem wierności tak samo konkubinat jej nie gwarantuje . Można żyć w konkubinacie a jednocześnie mieć kochankę / kochanka :)

Gość gość
Ale to co innego. Biorą ślub w kościele, przysięgając wierność uczciwość, a potem mają kochanków, no to jest dopiero patologia. W konkubinacie nie było zadnych przysiąg przed bogiem wiec to co innego. Nie ma takiego fałszu jak u katolików co najpierw slubuja wierność a potem pieprza się na boku z kochankami bo mąż czy żona im się znudzila. Równie obrzydliwa patologia jest pieprzenie się z żonatym czy mężatką. Osoby które wskakuja do wyra zonatemu/mezatce to dopiero ciezka patologia, dla mnie to wręcz jakieś upośledzenie umysłowe. A konkubinat to co? Dwoje wolnych ludzi, nikt nikogo nie krzywdzi, związków nie rozbija, zdrady nie ma bo nie było przysięgi. A ślub przed pedofilem w czarnej kiecce nie jest do niczego potrzebny.

Gość gość
Patologia, lekarz pediatra i profesor fizyki (odpowiednio konkubina i konkubent, od lat wielu) pozdrawiają życząc Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku :-)

Gość gość
"Równie obrzydliwa patologia jest pieprzenie się z żonatym czy mężatką. Osoby które wskakuja do wyra zonatemu/mezatce to dopiero ciezka patologia, dla mnie to wręcz jakieś upośledzenie umysłowe. " xxx To co powiesz o zdradzających żonatych / mężatych? To już chyba ciężkie upośledzenie umysłowe i patologia najgorszego sortu :-)

Gość gość
"A konkubinat to co? Dwoje wolnych ludzi, nikt nikogo nie krzywdzi, związków nie rozbija, zdrady nie ma bo nie było przysięgi." xxx A tego czy była przysięga w konkubinacie czy nie to już nie możesz wiedzieć :-)

Gość gość
To sobie ktoś jadu upuścił....

Gość gość
To co powiesz o zdradzających żonatych / mężatych? To już chyba ciężkie upośledzenie umysłowe i patologia najgorszego sortu xxx Ciężkie upośledzenie umysłowe to mają ci, co wskakują do łóżka żonatym i mężatym. To jest najgorsza patologia, co próbuje rozbić małżeństwo.

Gość gość
To co powiesz o zdradzających żonatych / mężatych? To już chyba ciężkie upośledzenie umysłowe i patologia najgorszego sortu xxx Ciężkie upośledzenie umysłowe to mają ci, co wskakują do łóżka żonatym i mężatym. To jest najgorsza patologia, co próbuje rozbić małżeństwo. xxx Moim zdaniem małżeństwo jest w stanie rozbić tylko osoba, która jest w tym małżeństwie. Osoba trzecia nie ma możliwości tego zrobić jeśli ktoś kto jest w tym małżeństwie tego nie chce.

Gość gość
patologia to w małżeństwach bo ledwo które trwaja dłużej niż kilka lat hehe ja w konkubinacie żyję 10 lat i jesteśmy szczęśliwi :D