Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaaa89

czy taki sposób powiedzenia mu o ciąży jest dobry?:)

Polecane posty

Gość asiaaaa89

Nie staraliśmy specjalnie o dziecko ale jakieś pół roku temu o tym rozmawialiśmy i powiedział, że już by chciał i że może niedługo pomyślimy o tym... nie myśleliśmy za wiele i stało się, okazało się że myślenie do tego nie jest potrzebne usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif Zrobiłam mu prezent, w pudełku jest kartka you will father, zdjęcie małej fasolki i białe buciki. Zatanawiam się czy dać mu to pod choinkę dziś na wigilii, z tymże będą u nas goście - rodzina więc automatycznie wszyscy się dowiedzą czy dać mu tylko zegarek pod choinkę jak zostaniemy sami powiedzieć że mam dla niego coś jeszcze?usmiech.gif jak myślicie jak będzie lepiej?usmiech.gif On jest wrażliwym facetem więc myślę, że łzy mogą być... usmiech.gif

Gość gość
you will father? jak masz na bakier z angielskim to lepiej napisac po polsku...

Gość gość
Buahahahaha you will father, ty sie lepiej weź za nauke a nie za rozkladanie nóg i robienie dzieci :D

Gość gość
Wiesz co, ze szczescia bym oszalala I b a miejscu Waszych rodzicow I jego... powiedz wszystkim, to jest niesamowita nowina takim dniu! Wszystkiego najlepszego

Gość gość
Ja bym się ze wstydu spaliła waląc takie byki po angielsku. Partner nie zna polskiego, że się tak silisz?

Gość gość
A nie lepiej normalnie powiedzieć bez silenia się na angielskie teksty? Skoro nie chcesz się póki co chwalić innym to daj mu zegarek a o ciąży powiedzieć na osobności?

Gość gość
Nie zwracaj uwagi na hejty, ten dzien zapamietasz do konca zycia bo bedzie wyjatkowy.

Gość gość
09:45 No jakbym sie tak spaliła ze wstydu przy moim facecie to też bym zapamiętała to do końca życia :D

Gość gość
Napisz po polsku skoro po angielsku nie potrafisz... Ale pomysł super, tylko dałabym mu to na osobności po wigilii.

Gość gość
You will BE father jeśli już. Ja bym dała na osobności, ojciec powinien wiedzieć pierwszy, a nie tak przy wszystkich.

Gość gość
Powiedz mu albo dopisz jeszcze, że to nie on jest ojcem dziecka :)

Gość gość
I pomyslec ze wy wszyscy, ktorzy tylko wysmiac dziewczyne z powodu błędu potrafiliscie ,usiadziecie do tej swojej biesiady wigilijnych heretykow...smutne polaczki. A do dziewczyny-gratuluje Wam szczescia.Ja bym powiedziala mu przed wigilia a na wigilii zrobila niespodzianke wszystkim- to naprawde cudowne wydarzenie a swieta dodatkowo zapadna w pamiec.Wszystkiego dobrego.

Gość gość
Powiedz mu albo dopisz jeszcze, że to nie on jest ojcem dziecka :)

Gość gość
Zgadzam się z powyższym wpisem. A na karteczce napisz po polsku, że zostanie tatusiem i to nie ze względu na błędy ale polski język jest piękny i bądźmy z niego dumni. Gorące gratulacje to piękny dzień na takie nowiny.

Gość gość
Ja bym powiedziała wcześniej, a nie podczas wieczerzy, albo po. TO jest wasze wspólne dziecko i oboje powinniście poinformować rodzinę. Gdybym była facetem poczułabym się dziwnie i nie wiedziałabym jak zareagować.

Gość gość
ja pier...:o ty powyżej nie przesądzają. Będzie się cieszył jak reszta rodziny pewnie z reszta. Autorki to piękny prezent. Nie zmieniaj niczego. Tylko napisz po polsku :)

Gość gość
Mysle ze powinnas mu wreczyc ten prezent jak bedziecie sami. A reszcie rodziny powiedziec w kolejny dzien swiat.

Gość gość
You will father buhahahah buhahahah hahahaha dobre hahaha.

Gość gość
Zdecydowanie na osobności, albo przed kolacją, albo po. To jest wasza intymna sprawa i nie odbieraj mu tego, takich wrażeń nie powinno się przeżywać w szerszym gronie. Dopiero wtedy pogadajcie i zdecydujcie czy chcecie rodzinę informować już na tym etapie. Tylko fakt, tą kartkę po angielsku lepiej sobie odpuścić :P Swoją drogą, nie rozumiem do końca jak to możliwe że mąż czy partner, najbliższy człowiek, mieszkający z kobietą, nie wie że spóźnia jej się okres, że ona podejrzewa ciążę i robi test. Albo ma klapki na oczach, albo żona ściemnia i ukrywa się z tym- po co?

Gość gość
Idiotka ...

Gość gość
Ale kretynka za dużo amerykańskich filmów się naogladala: )))))))

Gość gość
Dałabym mu tylko zdjęcie usg, no przecież się domyśli bez bucików i karteczki. Po wigilii mu powiedz, że pod choinką jest jeszcze jakiś malutki prezent dla niego.

Naprawdę przykre to, że w takim dniu jak dziś zamiast od serca doradzić dziewczynie wyśmiewacie ją. A jutro będziecie świętować przyjście na świat Tego, który właśnie pomaga nie szydzi z ludzi. Kochana Autorko - przede wszystkim gratuluję! :) Co do prezentu - jakby co to dopisz to "be" między "will" a "father" albo napisz nową kartkę(po angielsku lub po polsku jak wolisz), lub po prostu z niej zrezygnuj i niech w pudełku będzie same zdjęcie z bucikami. I lepiej moim zdaniem daj to na osobności. To bardzo intymna chwila, osobiście gdybym była w takiej sytuacji to uważałabym, że zaraz po mnie mąż powinien wiedzieć pierwszy, a rodzinie można powiedzieć potem. Nie wszystkim na raz. W każdym razie zrobisz mu piękny prezent - niech będzie tylko jego :) a wszyscy dowiedzą się i tak w swoim czasie.