Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy faktycznie to jest wstyd?

Polecane posty

Gość gość

Na pewnym forum, jakaś nastolatka napisała, że jest w ciąży. Chciała się pochwalić. Sama nie wiem, ale takie wrażenie odniosłam. Napisałam komentarz, że dziwię się takim osobom, bo ja mam 19 lat, nigdy nie miałam faceta i zawsze stawiałam na naukę oraz własny rozwój. Nagle spadła na mnie jakaś dziwna fala hejtów typu "a ty się chwalisz czy żalisz?" I o wiele gorsze komentarze. Nawet ktoś napisał, że pewnie jestem bardzo brzydka, nikt mnie nie chce a ja sobie to tłumaczę nauką. A ja na prawdę nie miałam nigdy za bardzo czasu dla faceta. Na ci dzień miałam szkołę a w weekendy zajęcia dodatkowe. Poparło mnie też kilka osób, ale większość to były hejty młodych mamusiek. Ja argumentowałam stanowisko, że można się zabezpieczać i tak dalej a one dalej na mnie naśladują jakby nie docierało. Pisały że umrę dziewicą czy coś takiego, że jak można mieć 19 lat i nie mieć chłopaka. Serio? Jeśli ktoś ma 19 lat to już stara panna? Wielokrotnie podkreślałam, że planuję iść na dobre studia- prawo- i jakbym miała dziecko to nie dałabym rady się dostać,.bo dziecko wymaga jednak opieki. I teksty w stylu "a ja urodziłam jak miałam 18 skończyłam studia..." no super, tylko to zależy jakie te studia. Są kierunki które wymagają dużego zaangażowania i takie, gdzie wystarczy tylko przyjść na egzamin (tak są też takie). Serio? To że mam 19 lat, nie mam chłopaka bo mam 363648 innych zajęć to takie dziwne? Ten swiat faktycznie schodzi tak nisko czy te osoby które mi pisały te głupoty są jakieś dziwne?

Gość TwojPomiot
Świat schodzi tak nisko ale Ty pozostajesz na poziomie. Tak trzymaj!

Gość gość
19 lat i wmawiają Ci, że masz mieć dziecko. O Boże, co za średniowiecze. Kto teraz w wieku 19 lat myśli o dziecku? W tym wieku jest czas na naukę i zabawę, a nie na dzieci.

Gość gość
Masz racje ale prócz nauki pamiętaj o zabawie ;)

Gość gość
Dzięki Bogu! Już myślałam, że to że mną coś nie tak! Właśnie wszystkie te laski mówią, że dziecko to ich sukces a na naukę przyjdzie czas To mnie bardzo zdziwiło Przecież można skończyć dobre studia i mieć dzieci prawda? Pisałam im nawet, że jeśli dziecko będzie miało zapewnioną rodzinę, a mama z tatą będą w stanie go utrzymać będzie jeszcze szczęśliwsze, niż mama i tata osobno na garnuszku swoich rodziców Jejku wtedy myślałam, że mnie zlinczują

Gość Hrabia Valcutascu
Dziecko to zaden sukces bo byle dawn moze jej zrobic. Ludzie wypisuja p*****ly bo wiekszosc z nich to kompletne zera a chca sie czyms dowartosciowac. Potem narzekaja jacy sa biedni i jacy "bogasze' sa okropni.

Gość gość
Hrabia masz całkowitą rację

Gość gość
w twoim wieku tez nie mialam chlopaka. szkola pozniej studia itd. pierwszy powazny zwiazek rozpoczelam w wieku 23 lat. zwiazek sie rozpadl. dzisiaj mam 27 lat i fajnego faceta, z ktorym wiaze przyszlosc. dzieci nie mam. moze za kilka lat:) jestem zadowolona ze swojego zycia. na wszystko przyjdzie czas.

Gość gość
Rozsmiesza mnie to wszystko. W wieku 19 lat nie myslalam o facetach i zwiazkach. Skonczylam studia, mam fajna prace i swietnego meza. Wszystko z czasem :D Byle nie rozmieniac sie na drobne :)

Gość gość
Ja ma 26 lat,niedawno skończyłam studia, nie w głowie mi dzieci. Jeśli nawet miałabym kiedyś urodzić to wolę najpierw się wyszaleć, odłożyć trochę kasy, kupić mieszkanie, zająć się sobą i swoim związkiem. Zauważyłam,że coraz częściej spotykam się z pytaniami "kiedy dziecko?","dlaczego nie chcesz urodzić". Czy naprawdę dla większości kobiet celem życia jest znalezienie jakiegokolwiek faceta i urodzenie mu dziecka...

Nie. Jesteś normalną osobą. Tymi glupimy się nie przejmuj. Dla mnie głupota to jest wstyd zajść w ciążę w wieku 17 lat i jeszcze cieszyć się z tego (a znam osobiście taki przypadek).

Gość gość
Tu autorka Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Widać, że jesteście dojrzałe!

Chorzy ludzie. I założę się, że oczerniały Cię matki polki xd Ja również uważam, że najpierw trzeba się ustawić itd, skończyć kursy, szkoły. Mam koleżanki (17, 18 lat), które na facebooku CHWALIŁY się, że zaszły w ciążę i jakie to one nie są szczęśliwe. Hahah. Jestem ciekawa, czy takie były szczęśliwe, kiedy okres się spóźniał. Wszystko pod publikę. Masakra tak szybko spieprzyć sobie życie. A co do Ciebie to uważam, że dobrze robisz. Jesteś rozsądna, planujesz. Fajnie. :)

Gość gość
Można mieć multum zajęć i mieć chłopaka ;) Nigdy nie daj się sprowadzić do pozycji gdzie na siłę szukasz tłumaczeń dlaczego żyjesz w taki a nie inny sposób. Czasami tak po prostu jest, ze nie ma nikogo ciekawego na oku, same nie jesteśmy na to gotowe i tyle. To nie jest niczyja sprawa. Bo jednak trochę to brzmi tak jakbyś szukała usprawiedliwienia w postaci nauki czy zajęć dodatkowych.

Gość gość
Macie rację dziewczyny:)