Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak mnie w******ja te polskie przepisy 2 szklanki maki

Polecane posty

Gość gość

jak mnie w******ja te polskie przepisy 2 szklanki maki

Gość gość
mąka cię wkurza czy szklanki :D

Gość gość
moj post nie przeszedl , , w*****a mnie miara- 2 szklanki , rozumiem ze w Polsce wszyscy maja identyczne szklanki a moze kupuje sie specjalne szklanki do pieczenia -odmierzania szklanki cukru, szklanki maki , szklanki kaszy albo smietana 12% ale jaka?????? slodka czy kwasna, czy w Polsce jest tylko smietana? bo u mnie jest slodka , kwasna , creme fraiche oraz gräddfil ( szklanek tez do koloru do wyboru o roznych pojemnosciach)

Gość gość
To czemu nie korzystasz z przepisów kraju w którym mieszkasz? Może ichnie przepisy są bardziej miarodajne? :| języka nie znasz czy co??

Gość gość
"U ciebie"? Jakie te polczyny sa zalosne.Wyjada z bidy ,pobeda za granica chwike i one juz sa "aus Deutschland " :-D :-D

Gość gość
Dokładnie naucz się języka bo pleciesz głupoty. Ja gdy jestem w Norwegii i robie coś z przepisu norweskiego to wiem jakich miarę używać i produktów bo wszystko opisane np na mące na pudelkach a jak robie przepisy polskie to tez problemu żadnego nie mam.

Gość gość
po pierwsze nie przez chwilke tylko juz 20 lat po drugie w niemczech nigdy nie bylam po trzecie z ich przepisow korzystam , wszystko odlicza sie decylitrami a miarke kupie w kazdym sklepie ale raz od swieta mam ochote na smaki mojej babci i mam ochote te smaki pokazac moim dzieciom chociazby z okazji swiat i szukam przepisow na polskich stronach czegos jeszcze nie zrozumialyscie???

Gość gość
Człowiek na poziomie nie pisze w taki sposób o swojej Ojczyźnie. Masz słomę w butach. Szklanki są różne, ale jak kupisz prostą, klasyczną szklankę to będzie najlepsza miara. Od wielu lat robię różne ciasta i nigdy "szklanka" nie zepsuła mi pracy.

Gość gość
Ty jakaś tepa jesteś wiadomo że w Polsce szklanka to 250 ml i to uważa się za miarę a nie wszelakie kubki lub filiżanki. Śmietana 12 procent zawsze jest kwaśną. Może być słodka 12 procentową ale to wtedy nazywa się SMIETANKA a nie ŚMIETANA . Nie znasz miar danego kraju to nie piecz i nie gotuj tepa glowo

Gość gość
w jaki sposob mowie o swojej ojczyznie ? zadalam pytanie czy macie wszyscy identyczne szklanki czy kupujecie specjalne szklanki tak jak ja kupuje miarki decylitrowe wtedy latwo mi odmierzyc 3 decylitry maki czy cukru

Gość gość
Wyjechał wieśniak za granicę i udaje ze nic nie rozumie

Gość gość
gość dziś po pierwsze nie przez chwilke tylko juz 20 lat po drugie w niemczech nigdy nie bylam po trzecie z ich przepisow korzystam , wszystko odlicza sie decylitrami a miarke kupie w kazdym sklepie ale raz od swieta mam ochote na smaki mojej babci i mam ochote te smaki pokazac moim dzieciom chociazby z okazji swiat i szukam przepisow na polskich stronach czegos jeszcze nie zrozumialyscie??? x Tak, twojego kabaretowego rzucania się. Masz ze sobą problem, to go rozwiąż, a nie naskakuj.

Gość gość
Polacy po pol roku za granica: po polsku juz nie umieja a po obcemu jeszcze sie nie nauczyli:)

Gość gość
Szklanka ma 250 ml. Na c***j glupie pyt zadajesz.

Gość gość
Na 100% autorka jeszcze nic nie upiekła. No cóż, będzie się wkurzać na wszystko: że wałek jest okrągły, że sitko przecieka i że forma jest gorąca po wyjęciu z piekarnika. Taki los nieudaczników ! :)

Gość gość
gość dziś a na chuj odpowiadasz na glupie pytania? swoja droga dzieki , zapisze ze szklanka to 2,5 decylitra

Gość gość
Jak bedziesz w naszym polskim kraju to zabierz sobie nasza pl szklanke o poj 250 ml

Gość gość
gość dziś wiesniak to cie zrobil

Gość gość
Mając cały internet do dyspozycji musieć dowiadywać się na kafe, że szklanka to 250ml to naprawde śmieszne. W przepiśniku mojej prababci też są szklanki, łyżki, łyżeczki, "porcja na dużą blachę" itp bo takie miary kiedyś miano. W nowszych książkach raczej są już przeliczniki. A jak ktoś tego nie wie wystarczy 30sek i się dowie zamiast się wściekać na forum na swoją nieudolność

Gość gość
Własnie ze zwykłe szklanki maja po 200 ml. A w przepisach chodzi o 250ml. Fakt,przewaznie jest napisane smietana,nawet jak chodzi o słodka smietanke. Mnie tez to wkurza.

Gość gość
Dziwne bo moje wszystkie zwykle szklanki mają 250ml.

Gość gość
Trzeba być wyjątkowym imbecylem. Szklanka typowa ma 250 ml i o takie szklanki chodzi a nie o szklanusie, szklanichy, szklaneczki czy inne wynalazki. 4 szklanki = 1 litr. Czy za granicą zanika Wam mózg?

Gość gość
hahahahahaha ale sie wam cisnienie podnioslo:)

Gość gość
śmietana = produkt ukwaszony śmietanka = słodka szklanka = 250 ml Proste jak budowa kija :)

Gość gość
Naprawde zlisliwe sa te polskie przepisy. Zawsze pod gorke macie.

Gość gość
autorko sama jestes złosliwa. jak czegos nie rozumiesz, nota bene bardzo prostego to nalezy się lanie i kulturalnie zapytac a nie od razu hu.jami rzucac. ewentualnie zostaje wujek google no ale jak widac niektórzy sa za leniwi na szukanie samodzielnie,lepiej od razu pare kur.w strzelić na kafe.

Gość gość
Autorko tylko się nie zers.raj :D

Gość gość
szklanka to zawsze 250 ml i nawet jak ktos zorbi wiadro o pojemnosci 3 litrow to nie ma znaczenia... nie wiedzialam do tej pory, z etrzeba to komus naprawde wyjasniac o.O

Gość gość
Szklanka tradycyjna jest jedna. Ile waży, to już ci napisało kilka osób. Kiedyś były w zasadzie tylko takie. Były do nich też takie specjalne koszyczki. Też w jednym rozmiarze. 20 lat temu nikt się nie zastanawiał, ile to jest szklanka. Szklanka to szklanka i tyle. Mniejsze były literatki. Teraz jest mnóstwo różnych szklanek i "szklanek". Wyobraź sobie, że w Polsce też mamy towarów pod dostatkiem i naczyń w różnych wielkościach od groma. Jednak u nas, jak widzisz, ludzie wciąż wiedzą, ile to jest szklanka w przepisach. Zagranica rozum odbiera, czy jak? Przecież skoro piszesz, że wyjechałaś 20 lat temu, to powinnaś pamiętać tradycyjne szklanki z czasów, gdy żyłaś w ojczyźnie. Z ta śmietaną też dobra jesteś. Myślisz, ze u nas nadal śmietanę można dostać tylko na wsi u baby, która ma własną krasulę? Zapewniam Cię, że regały z nabiałem w polskich sklepach aż się uginają. I znajdziesz tu produkty również zagraniczne. Podniecasz się, że "u Ciebie" (hahaha!) są aż 4 rodzaje śmietany, a nawet nie rozróżniasz śmietany od śmietanki. Serio, śmietanka to nie jest zdrobnienie rzeczownika śmietana ;)