Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Czy wy tez nie lubicie dlugiego siedzenia przy stole z goscmi?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Np. po 5, 6 godzin? Jeszcze na godzinke , dwie mozna przyj艣膰, ale kilka godzin siedzenia i gadania i d***e marynie to dla mnie za du偶o :O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mam podobnie nie widz臋 偶adnej przyjemno艣膰 w siedzeniu przy stole gapieniu si臋 na siebie i wysilaniu si臋 偶eby podtrzymywa膰 nieklej膮c膮 si臋 rozmowe, wole sama posiedzie膰 w swoim towarzystwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mog臋 posiedzie膰, ale max 2, 3 godziny, bo jak siedzi si臋 za d艂ugo to zaczynam mie膰 ju偶 do艣膰...Bo ile mo偶na gada膰 o r贸偶nych piedo艂ach w k贸艂ko ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo 艣wi臋ta maj膮 to do siebie, 偶e przy jednym stole spotyka si臋 ze sob膮 grono ludzi, kt贸rych cz臋sto poza wi臋zami krwi nic nie 艂膮czy. Spotykaj膮 si臋 ze sob膮 ca艂e rodziny, kt贸re widuje si臋 raz na par臋 miesi臋cy, wi臋c o czym tu gada膰 niby? rozmowa jest sztuczna i zwykle o pierdo艂ach bo o wa偶nych 偶yciowych sprawach nie ma sensu rozmawia膰 z cioci膮 Basi膮, kt贸r膮 ostatnio widzia艂a艣 na wielkanoc. Smutne to ale prawdziwie, zwykle tak jest, 偶e z rodzin膮 kontakty si臋 poluzowane zw艂aszcza kiedy mieszkamy daleko od siebie, a bliskie i za偶y艂e relacje mamy z przyjaci贸艂mi ze studi贸w, pracy itd. Mnie te偶 rozmowa przy stole wigilijnym m臋czy bo rzadko si臋 klei i zwykle jest p艂ytka, pozbawiona g艂臋bi. Nie mam ochoty omawia膰 swojego 偶ycia, problem贸w w pracy czy zdawa膰 relacji z poszukiwania mieszkania kuzynce czy ciotce. o takich rzeczach rozmawiam z przyjaci贸艂mi, kt贸rych widuj臋 cz臋艣ciej ni偶 2 razy w roku ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No wlasnie, ja te偶 nie zwierzam si臋 za bardzo ze swoich spraw bo z rodzin膮 na codzien mam rzadki kontakt... W sumie to kilka razy do roku sie widzimy maksymalnie. A jeszcze te ich wizyty s膮 dluuugie, siedza po kilka ladnych godzin, czasem po 5, 6, albo i wiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czasami przys艂owiowa ciocia basia mo偶e okazac si臋 skarbnic膮 wiedzy tajemnej:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najgorzej to przez trzy dni w tym samym gronie sie kisic i je艣膰 i pi膰. My to lubimy by膰 w ruchu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z rodzin膮 nie rozmawiam o swoich problemach bo ju偶 widz臋 jak zostan臋 zlekcewa偶ona moje problemy umniejszone brat zaraz powie 偶e przesadzam 偶e jest mn贸stwo ludzi kt贸rzy maja gorzej tylko co mnie obchodzi reszta 艣wiata w obliczu moich problem贸w kt贸re dla nich s膮 艣mieszne nie wa偶ne i tak naprawd臋 nie s膮 problemami a jakimi艣 fochami zero wsparcia zrozumienia i empatii jeszcze w przesz艂o艣ci jesze potrafili ob艣mia膰 i obgada膰 do innych przykre ale prawdziwe do tej pory nie wiedz膮 偶e chorowa艂am na deprej臋 i 偶e by艂o bardzo 藕le 偶e dzisiaj mam nerwic臋 :( i zrujnowane zdrowie :( boje si臋 偶e mi do艂o偶膮 jeszcze bardziej za to :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 czasami przys艂owiowa ciocia basia mo偶e okazac si臋 skarbnic膮 wiedzy tajemnejusmiech.gif xxx No i dlatego nie zwierzam si臋 takiej cioci Basi z tego, 偶e kupuj臋 mieszkanie 3 pokojowe, 偶e chc臋 wzi膮膰 kameralny 艣lub, 偶e zmieniam prac臋 i 偶e chodz臋 do terapeuty. Nie robi臋 tego, bo sama nie chc臋 si臋 sta膰 elementem tej tajemnej wiedzy, kt贸r膮 przypadkiem za miesi膮c zechce pozna膰 kuzynka z Katowic ;) Znacznie bezpieczniejsze tematy to: kolejne Bo偶e Narodzenie bez 艣niegu, ch艂odna jesie艅 w tym roku by艂a, Merkel nie wygra wybor贸w w 2017 i przepis na sa艂atk臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a to mo偶e pope艂niasz b艂膮d,bo akurat kuzynka z katowic oka偶e si臋 by膰 lepszym terapeut膮 od twojego dyplomowanego.Natomiast informacj臋 przekazane cioci basi mog膮 mie膰 wp艂yw na twoje pochopne decyzj臋 zwi膮zane z kameralnym 艣lubem,jako 偶e jej do艣wiadczenie i wiedza og贸lna sprowadz膮 ci臋 na ziemie i przekonasz si臋,偶e takie popierd贸艂ki o kameralnych itp. sa dobre dla ubogiej publiczno艣ci flm贸w klasy b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polacy to narod kowbojow, czyli chlopakow od krow. Nie umieja biesiadowac, a relacje miedzyludzkie leza plackiem. :((( Biesiadowanie:. to wielogodzinne siedzenie przy stole, rozmowy, RADOSC bycia razem. Istnieje w wieszosc narodow swiata. Co sie dzieje z Polakami??? W Polsce szlacheckiej biesiady byly!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 a to mo偶e pope艂niasz b艂膮d,bo akurat kuzynka z katowic oka偶e si臋 by膰 lepszym terapeut膮 od twojego dyplomowanego.Natomiast informacj臋 przekazane cioci basi mog膮 mie膰 wp艂yw na twoje pochopne decyzj臋 zwi膮zane z kameralnym 艣lubem,jako 偶e jej do艣wiadczenie i wiedza og贸lna sprowadz膮 ci臋 na ziemie i przekonasz si臋,偶e takie popierd贸艂ki o kameralnych itp. sa dobre dla ubogiej publiczno艣ci flm贸w klasy b. xx post dnia :D kameralny slub jest dobry dla ubogiej publiczno艣ci film贸w klasy b? a to co jest niby lepsze? wiejskie wesele na 200 os贸b dla rodziny, ktor膮 si臋 widuje raz na kilka lat przy okazji czyjego艣 pogrzebu? :D sorry, ale to moja decyzja co robi臋 z w艂asnymi pieni臋dzmi i nie mam ochoty ich przeznacza膰 na to, 偶eby jaka艣 si贸dma woda po kisielu, kt贸rej nie widzia艂am 10 lat si臋 najad艂a i napi艂a. Wol臋 ten dzie艅 sp臋dzi膰 z najbli偶sz膮 rodzin膮 i przyjaci贸艂mi, bo to m贸j dzie艅 a nie cioci Basi i to ja podejmuj臋 decyzj臋 z kim i w jaki spos贸b zechc臋 go sp臋dzi膰. I w艂a艣nie dlatego nie mam ochoty na rozmawianie z dalek膮 rodzin膮 o swoim 偶yciu - bo zawsze znajdzie si臋 kto艣, to potrafi tylko skrytykowa膰 i zaczyna udziela膰 "dobrych" rad, rozporz膮dzaj膮c nie swoim kontem bankowym i powo艂uj膮c si臋 na swoje jak偶e bogate do艣wiadczenie 偶yciowe ;) bo ja jestem g贸wniar膮 i g****o o 偶yciu wiem. O swoim 偶yciu decyduj臋 sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jeste艣 bardzo odwa偶na,偶e podejmujesz tak 艣mia艂e decyzj臋...sama ... a gdzie ten 艣lub ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co jest odwa偶nego w podj臋ciu takiej decyzji? Poza tym decyzj臋 o slubie i jego formie podejmuje si臋 wsp贸lnie z partnerem, a nie samotnie. A 艣lub jest w moim mie艣cie czyli w Warszawie. W ko艣ciele na Starym Mie艣cie tak jak zawsze marzy艂am :) a po 艣lubie nie b臋dzie typowego wesela, szkoda mi na to kasy bo kupujemy mieszkanie. Bedzie tylko przyj臋cie w restauracji dla najbli偶szej rodziny i przyjaci贸艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem mo偶e dziwna ale nie lubi臋 d艂ugiego biesiadowania bo mnie zwyczajnie m臋czy.Dla mnie optymalna impreza trwa 3, 4 godziny, nie dluzej. Dlatego te偶 nie przepadam za weselami bo s膮 dluuuugie i to mi sie nie podoba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jeste艣 s艂oikiem czyli warszawa to nie 'twoje miasto" a miasto twego pobytu to raz,a dwa ,gdyby艣 mia艂a mieszkanie albo dom to wtedy robi艂aby艣 wesele dla kuzynek z katowic i cio膰 typu basia.Reasumuj膮c,jeste艣 po prostu zak艂aman膮 hipokrytk膮 z prowincjonalnej polski,kt贸ra pr贸buje ubarwi膰 swoje 偶ycie tak jak potrafi i jak pozwalaj膮 na to dost臋pne 艣rodki i od biedy mozna zapisa膰 to na plus.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak to m臋cz膮ce dlatego u nas m艂odzi wprowadzili id膮c za mn膮 zwyczaj potyczek na humor,czyli co jaki艣 czas wybuchy 艣miechu ,absolutnie ka偶d膮 sytuacj臋 i temat mo偶na wykorzysta膰 do zabawy ,czyli jest weso艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 jeste艣 s艂oikiem czyli warszawa to nie 'twoje miasto" a miasto twego pobytu to raz,a dwa ,gdyby艣 mia艂a mieszkanie albo dom to wtedy robi艂aby艣 wesele dla kuzynek z katowic i cio膰 typu basia.Reasumuj膮c,jeste艣 po prostu zak艂aman膮 hipokrytk膮 z prowincjonalnej polski,kt贸ra pr贸buje ubarwi膰 swoje 偶ycie tak jak potrafi i jak pozwalaj膮 na to dost臋pne 艣rodki i od biedy mozna zapisa膰 to na plus. xx ale sie ubawi艂am :D Jestem z Warszawy, ale mieszkanie kupuj臋 bo nie chc臋 mieszka膰 z rodzicami bo jestem ju偶 doros艂a, ale wida膰 dla ciebie to dziwne, 偶e kto艣 chce i艣c na swoje :D bo widocznie to ty jeste艣 z prowincji i mieszkasz w jednym domu z rodzicami i dziadkami, mieszkanie na kupie w kilka pokole艅. wesele robi臋 takie jakie mi pasuje, bo abstrahuj膮c od pieni臋dzy nie patrz臋 na ilo艣膰 ale na jako艣膰 i dotyczy to rownie偶 ludzi. I nie b臋d臋 z tob膮 juz dysukowa膰, bo wida膰, 偶e nie masz co robi膰 i si臋 nudzisz og贸lnie w 偶yciu skoro a偶 tak si臋 ekscytujesz 偶yciem anonimowej dziewczyny z kafeterii. baw si臋 dalej, pozdrawiaam :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
domniemam,偶e nie tylko anonimowej ale i pi臋knej:-)no c贸偶,skoro irytuj臋 ci臋 moja skromna osoba,zdominowana przez dziadk贸w i rodzic贸w z kt贸rymi rzekomo pomieszkuj臋.Nie pozostaj臋 mi zatem nic innego ja z poczucia wrodzonej empatii do os贸b mi niech臋tnych,偶yczy膰 wam wszystkiego dobrego na nowej drodze 偶ycia:-) Szcz臋艣膰 Bo偶e m艂odej parze,hahaha.... ha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie irytuje mnie twoja osoba, bo w przeciwie艅stwie do ciebie nie interesuj膮 mnie obce osoby z internetu - ani ich 偶ycie, ani wygl膮d. Smieszy mnie po prostu takie wtr膮canie si臋 do cudzego 偶ycia i komentowanie czyich艣 decyzji, w dodatku osoby ca艂kowicie obcej. Nie rozmawiam z takimi lud藕mi, dla mnie forum s艂u偶y do wyra偶ania swoich opinii, a nie do czytania na m贸j temat obelg napisanych przez osob臋, kt贸ra mnie w 偶yciu na oczy nie widzia艂a. Nie wchodz臋 w takie dyskusje, szkoda mi na to czasu. To czy jestem 艂adna czy wr臋cz szkaradna to moja sprawa ale widze, 偶e nawet to ci臋 intryguje? Musisz mie膰 naprawd臋 nudne 偶ycie. Id藕 si臋 lepiej zajmij sob膮 bo zazdro艣膰 chyba ci臋 z偶era. A za 偶yczenia dzieku臋, chocia偶 wiem 偶e s膮 ironiczne :D pami臋taj, 偶e na zawi艣膰 istnieje pewne lekarstwo - nazywa si臋 ono w艂asne 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chcia艂bym by膰 na waszym 艣lubie,my艣l臋,a w zasadzie jestem pewien,偶e uczestnictwo w tym wydarzeniu wnios艂o by wiele dobrego w monotoni臋 mojej egzystencji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spotykaj膮 si臋 i jedz膮 i pij膮 a potem jedna drugiej ty艂ek obrabia jak si臋 ubra艂a, jaki makija偶 mia艂a, jak膮 fryzur臋. Zazwyczaj na j臋zykach jest ta najlepiej ubrana albo naj艂adniejsza albo ta kt贸rej si臋 najlepiej powodzi.

Udost臋pnij ten post