Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was w ogóle nie czuje atmosfery świąt ? bo ja widzę tylko komercje i fałsz

Polecane posty

Gość gość

Zaczynając od telewizji, która non stop atakuje reklamami, kolędy telewizyjne to wycie, stękanie, jedno wielkie g****o, opowieści pseudo celebrytów, sportowców, aktoreczek i reszty moralnego szamba jak to spędzają swięta...wiec lepiej tv wylaczyc. Ludzie - te kretyńskie smsy, doszlo do tego ze niektorzy nawet nie czytają treści np moja kolezanka...wysylala smsa od kogos m.in do mnie i pewnie do innych, a na koncu Monika i Marcin ... a ona ma ina imie Aneta i nie ma faceta :O nawet nie przeczytala tego co wysyla tylko pewnie przekaż dalej :O w ogole do d**y to wszystko jest :O z rodzicami i siostrą rozmawialismy ze jak dożyjemy to za rok jedziemy na święta za granice, najlepiej na plaze np Karaiby, to wcale wbrew pozorom nie takie drogie np na 10 dni

Gość gość
od dawna nie czuje tej atmosfery . Celebryci jednak wciąż ją czują i chce im sie pleść w kółko to samo o tej calej szopce .

Gość gość
ja od kilku lat widze ze jest coraz gorzej, podobno polskie swieta są wyjątkowe, może są dla takiego Holendra czy tolerancyjnego otwartego Araba, dla takich to nowosc, opłatek, potrawy itp ale wg mnie stajemy się gorsi niż Amerykanie, u nich jest kicz i tandeta na 120% ale to ma swoj urok, ten plastik, u nas jest marna podróba kolorowych christmas z usa w polączeniu z polską tradycją i dodatkowo rosnąca ządzą pieniądza rodaków, ta hipokryzja i obłuda jest straszna, 3-4 dni udawania i znów to samo, u mnie nawet ksiądz ciągle mówil o pieniądzach pod koniec pasterki, 10 min gadał o planach parafii, o remontach, o rozbudowie kosciola, masakra po prostu , nowy proboszcz i juz stracil w moich oczach :( a potem księża sie dziwią ze ludzie nie chchą do kosciola chodzic jak slyszą tam o kasie i polityce

Gość gość
Żal mi was.