Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cholera, myślałam, że znów pójdzie tak łatwo, a tu lipa

Polecane posty

Gość gość

Mam 34 lata i dzieci w wieku 12, 8 i 4. Chcemy kolejne dziecko. We wszystkie ciążę zaszłam w pierwszym cyklu i byłam nastawiona, że teraz też tak będzie....tymczasem dostałam już drugi raz niechcianą miesiączkę. Czyżby zmniejszyła mi się już płodność? Pytanie kieruję do wielodzietnych matek. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Oczywiście ze cos mogli sie zmienić.

Gość gość
Teraz tak sobie myślę, że może to wynik trzech cesarek, może mam jajowody uszkodzone :(

Gość gość
3cesarki ? : O

Gość gość
Tak, miałam 3 cc.

Gość gość
Napewno jesteś bardzo płodna i miałaś duże szczęście że udało się zawsze za pierwszym razem. Ludzie starają się latami, a ty jęczysz o problemie z płodnością po dwóch cyklach mając w domu już trójkę dzieci. No litości! Niektórym naprawdę wszystko przychodzi zbyt łatwo! Zresztą widzę że ty nawet przy rodzinie się ani trochę nie męczyłaś....sorry ale nie cierpię takich księżniczek :S

Gość gość
Przy porodzie miało być

Gość gość
No proszę, ktoś tu mnie zna na tyle, żeby wiedzieć z czym się w życiu męczyłam, a z czym nie...ja jestem księżniczka, a ty wróżka :)

Gość gość
No cóż, to dopiero 2 cykle, w końcu się uda, a jak nie to i tak macie niezły przychówek :D

Gość gość
Autorko, a nie boisz się kolejnej ciąży po 3 cięciach? Ryzyko powikłań (ze śmiercią dziecka lub Twoją włącznie) jest już bardzo duże. Ja miałam na razie jedno cięcie, ale planuję jeszcze 1-2 dzieci, więc może być ich więcej, bo prawdopodobnie kolejne ciąże też zakończą się cesarką. Mnie nawet mój lekarz powiedział, że jeśli będę chciała, to ze względu na ryzyko w kolejnej ewentualnej ciąży może mi podwiązać jajowody. Cesarki to operacje i to wbrew pozorom dość rozległe. Masz już trójkę. Ja bym nie ryzykowała. No ale to Twoje życie, więc masz prawo zrobić po swojemu. Ty będziesz zbierać korzyści ze swoich czynów, ale też konsekwencje. To, że w 3 ciąże zaszłaś bez problemów w pierwszych cyklach, nie oznacza, że za czwartym razem też tak musi być. Po tylu operacjach mogły się zrobić jakiś zrosty. A może przyczyna nie leży w przebytych cięciach. Zrób badania. Może masz jakieś polipy, mięśniaki czy zaburzenia hormonalne. Przebadaj się dokładnie. Jednak najpierw daj sobie nieco luzu. Zdrowe, płodne pary też czasem czekają kilka cykli, aż zaciążą. Daj sobie przynajmniej z pół roku a potem dopiero zacznij się martwić i latać po lekarzach. Życzę Ci, aby Ci się udało począć, donosić i urodzić bez komplikacji zdrowe dzieciątko.