Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina w rozsypce

Polecane posty

Gość gość

Koszmar całe dnie, w tym całe święta każdy siedzi zamknięty w swoim pokoju przed tv i jak musi wyjśc to czatuje, żeby się czasem nie minąc w przedpokoju. jak już się spotkają to od razu iskry, krzyk, awantura. ojciec drze ryja na każdym kroku. matka pojechała na świeta z siostrą i jej mezem i dziećmi na kanary na święta i jeszcze bezczelnie wysłała wiadomosc na fb -wesołych świąt czy oni sa p******i czy to mi mózg już nie funkcjonuje nigdy więcej mnie nie zobaczą w czasie świąt! za 3 miesiące się wyprowadzam i już nigdy tutaj nie przyjadę jak widzę to życie, które pamiętam z dzieciństwa to płakać mi się chce, nikt nigdy mnie tak nie krzywdził jak rodzina nigdy swojej nie założę, bo nie umiem założyć NORMALNEJ KOCHAJĄCEJ się rodziny zdechnę sama, ale przyjamniej w szacunku dla siebie i bez krzyków

Gość gość
dodam, że wigilii też nie było. ojciec sobie naszykował i zjadł w swoim pokoju, a ja siedziałam w swoim z mandarynką...

Gość gość
Przykro mi. Ciesze się ze się wyprowadzisz i zobaczysz kiedyś znajdziesz kogoś fajnego a wtedy będziesz mieć kochaną rodzinę

Gość gość
No faktycznie nieciekawe, moi się kłócili na co dzień ale w świeta to sobie odpuszczali

Gość gość
miałaś chociaż mandarynke :-) . Ja też się nigdy nie ożenie, to głupota jakich mało.

Gość gość
tak, miałam mandarynkę, bo w czasie kiedy inni mieli wigilię, pojechałam sobie na stację benzynową i kupiłam ją a swojej rodziny już nie założę, za stara jestem... od 19 roku życia nie mieszkam z rodzicami, ale ostatni rok miałam fatalny, musiałam wprowadzić się do rodziców, mam ogromne problemy w pracy, ze zdrowiem, ale nawet nikomu o tym nie mówię, bo nikogo to nie obchodzi odliczam dni kiedy w końcu się wyprowadzę, bo czuję że niedługo się załamię, pragnę spokoju

Gość gość
przykro mi, że ostatnie święta z "rodziną" spędziłam w taki sposób i nie jesteśmy żadną patologią :-( niestety może byłoby łatwiej to zrozumieć za 3 miesiące wyprowadzam się daleko na inny kontynent i już tutaj nie wrócę i tym bardziej mi przykro, że mam nie chciała spędzić ze mną tych świąt :-( :-( :-(

Gość gość
Pojechałaś po jedną mandarynke ?!. Jak można być za starym, nie możesz tak podchodzić (ale rozumiem cie) bo przecież możesz poznać kogoś z kim będzie fajnie.

Gość gość
to moze trzeba było samej zorganizować kolację i zaprosić ojca do stołu?.Komu zrobiłas na złość? Sobie a teraz użalasz się

Gość gość
pojechałam po coś do jedzenia, były 2 mandarynki oststnie i kupiłam babkę drożdżową, ale nie zjadłam jej, bo myślałam że to muffinka, a to zwykłe drożdżowe, suche, niedobre ale to nie ma znaczenia nie mogłam nic przygotowac bo pracuję 6 dni w tygodniu po 12-14h na dobę i nie mam kiedy nawet do sklepu isc a juz nie mówiąc o staniu w kuchni. nie żalę się z powodu wigilii, ale z powodu tego, że moja rodzina nie jest moją rodziną i nic już tego nie zmieni

Gość gość
a w wigilię pracowałam od 6.30 - 15.30

Gość gość
Tegoroczne święta to jakiś dramat, ja siedziałam sama jak palce mimo że reszta rodziny w pokoju obok.

Gość gość
To wszystko co piszesz autorko jest bardzo smutne ale mimo wszystko trzymaj się ciepło i życzę optymizmu i wiary w lepsze chwile. I oby ci się udało w przyszłości tak jak byś sobie tego zamarzyła.