Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymieniłam żarówki w mieszkaniu na LED, w salonie mam odpowiednik 150 W

Polecane posty

Gość gość

ale jasno :D czuje sie jakby słonce mi świeciło :D

Ja mam w salonie dwie po 2000 lumenów też led'owe dają konkretnie, a biorą tylko 25 wat każda Placilem chyba po 25 zl za sztukę i maja 2 lata gwarancji. Depresja z powodu braku światla mi nie grozi :)

Gość gość
no wlasnie az od razu nastrój sie poprawia :D moja mama jak w wigilie przyszla do mnie to zaraz w szoku ile ja za prąd zapłace, myslala ze to zwykle...ona siedzi w ciemnosci przy 40stkach ,musze tez jej wymienic. Ta w salonie pobiera 20W , w drugim pokoju mam dwie po 6W = odpowiednik 2x 50W poleam kazdemu :)

Gość gość
ciekawe, 25 zł to trochę mało jak na 2000 lumenów, podaj linka bo wyszukiwarka znajduje znacznie droższe

Gość gość
No wlasnie gdzie kupujecie te odpowiedniki stu watowych bo ja widuje odpoeiedniki 20 w 40 w 60 w i ciemno mam w salonie a chce jasno

Gość gość
e, to jakas ściema z tymi zarówkami Forb. Po pierwsze zimna barwa światła nie jest wskazana dla domu, żarówki LED o ciepłej barwie i tak są chłodniejsze od tradycyjnych żarówek. Po drugie nie powinno się uzywać żaówek 230V ze zdjetym kloszem, bo dotknięcie plytki grozi porażeniem. po trzecie w opisie na stronie Allegro opis techniczny zajmuj***ardzo mało miejsca (i zawiera błędy językowe), za to większośc zajmuja pisane wołami informacje logistyczne oraz o zwierzętach -jakiego nabywcę detalicznego z Allegro to obchodzi??? "Wystawiamy paragony lub faktury" - no rzeczywiście łaskawcy. Zdaje sie że jest to psi obowiązek każdego sprzedawcy!

Gość gość
gość dziś [18:51 w*********j debilu bez mózgu, poraziło to ciebie, ale przy urodzeniu!! Palant zasrany, goowno wie i w doopie byl a bedzie tu piertolił trzy po trzy jakieęs brednie!!. Januszu sluchaj no, najpierw kup taką żarówkę a dopiero potem popierdują gębą ok ??

Gość gość
do gość wyżej: szkoda komentować ten stek bzdur, widać że kogoś ruszyło wygarniecie prawdy Tu jest dobry poradnik .http://www.pieniadzepodkontrola.pl/jak-wybrac-zarowke-led-jaka-zarowke-led-kupic/ To, czy diody są dobrze chłodzone mozna poznać biorąc żarówke do ręki - jeśli jest ciężka to dobrze, bo ma porcelanowy trzonek. Jeśli jest plastykowy i nieuzebrowany - to nie ma sensu kupowac, bo bedzie sie przegrzewac i szybko padnie. Innym sposobem chłodzenie jest zastosowanie aluminiowego radiatora

Gość gość
Dramat :O dasz debilowi dowód, że można kupić żarowkę led 2000 lm za 17 zl to zacznie szukać dziury w calym, bo przeplacil i dal za podobną żarowkę 60 zl, matolek nie potrafi zrozumieć, że dal zarobić prywaciarzowi, albo marketowi. Osiolku sluchaj mnie teraz dobrze... Jak dla mnie to sobie możesz nawet przy świeczkach siedziec w tej swojej ciemni mi to wisi, ale skończ chrzanić te totalne bzdury. Do widzenia i bez odbioru🖐️

Gość gość
gość dziś o kurde, grubo, macgyver będzie aluminiowe trzonki do żarówek montowal hahaha:D:D zaraz padnę hihi

Gość gość
przyglupie, zamiast wypisywac bzdury lepiej poszukaj w necie przykład .http://www.elmic.pl/sklep/zarowka-swiecowa-led-power-xh-003-3w-230v-e14-3000k-ciepla-biel-elmic-swieca-przezroczysta-p-71.html Tu jednak powinna być jakas moderacja, bo poziom forum spada na łeb na szyję, normalny czlowiek jak che uzyskac użyteczną informację to musi grzebac w gąszczu smiec***isanych przez osobników zdradzjących objawy choproby umyslowej

Gość gość
Po co mam czytać ty zakuty łbie, skoro mam w domu takie żarówki, no po co ??? Tlumacze ci debilu z IQ szympansa jak sprawa ma się w realu, a ty to na siłę podważasz i kwestionujesz, bo internet jest mądrzejszy. Debil do kwadatu:O:O

Gość gość
Od dwóch trzech lat mam ledowe żarówki w domu i większość idealnie świeci do dziś, nie przepaliły się.

Gość gość
Miało być od trzech lat*

Gość gość
czy możecie wreszcie pisac cos na temat zamiast obelg???

O żarówkach led mogę wypowiedzieć się tylko w samych superlatywach, ale widać co niektórzy nie potafią zozumieć, jak to może być, żeby żarówka świecila tak jasno, a za razem brała 6x mniej prądu, może to jakaś magia ? :D A, może tylko celowa prowokacja.

Gość Kał0wice
A tak poza tym to lubie walić w doopę chłopaków, bo lubie jak jęczą :D

Gość gość
ten kolo o nicku katowice jest śmieszny - kazdy widzi, ze on sam pisał te posty z wczoraj o 18:54 i dzisiaj o 8:23 8:27 i 8:40 :) Pewnie pracuje w tej firmie, którę reklamuje :)

Gość gość
Ja też niedawno kupiłam nowe żarówki led w https://230volt.pl/ i wymieniłam stare w całym mieszakniu. Jest zupełnie inaczej, zupełnie inaczej wygląda mieszkanie po zmroku ;)

Gość gość
Ledowe oświetlenie może być też czasami nieprzyjemne, jeśli jest w zimnych barwach. Dlatego ja kupowałam swoje żarówki w https://www.elektryk.pl/, gdzie doradzono mi odpowiednią ciepłą barwę, zeby nie raziła w oczy.