Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostala dobre prezenty a sama..chciwosc?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam jakis niesmak po swietach. Nie jestem materialistka ale ..sami posluchajcie. Mam dwie siostry i dwoch braci. Nigdy nie robimy sobie prezentow tylko robimy dzieciom a jest ich piatka:). Zastanawiam sie nad zachowaniem mojej siostry bo ona robi gwiazdki dzieciom jak najtaniej a dobrze wie ze dla swoich dzieci dostaje co roku gore zabawek i innych rzeczy i to porzadnych. W tym roku ona kupila dla kazdego bluzke i czekolade . i nie chodzi tutaj o brak kasy bo im sie powodzi. I troche to nie sprawiedliwe bo ja i reszta rodzenstwa sie staramy i zrobilismy jej dzieciom naprawde super prezenty . i zero wstydu cieszyla sie z mezem ze nie mogli sie zabrac do domu bo dostala tyle wielkich prezentow a nic nie powiedziala nawet ze ona zrobila skromne czy cos. Czuje ze sie nawet cieszyla ze malo wydala a tu tyle prezentow.. Mam chec za rok zrobic to samo ale.wtedy skrzywdzilabym dzieci.. Co o tym myslicie..a sama dostala dla dzieci wielki garaz dla chlopca, kuchnie , pianino, lalki i wiele innych rzeczy i troche to smutne .

Gość gość
nie jestem materialistka ale.........jestem

Gość gość
Nie chodzi o kase tylko o fakt ze sie do tego nie przyklada.

Gość gość
nieprzyjemna sytuacja. ma siostrzyczka tupet.

Gość gość
To i ty sie nie staraj

Gość gość
To nauczona doswiadczeniem na nastepny rok kup po czekoladzie i parze rekawiczek.

wiem o czym mówisz ;/ w tym roku zrobiła córeczce siotry prezent handmade bo z kasą krucho. Uszyłam spódniczkę tutu, opaskę z kokardą i berło. Mała ma 2 latka i była zachwycona. Moja córka nie dostała nic ale to nie wazne. Najbardziej zabolało to, jak powiedziała do swojego taty (moj ojczym) ze ona nie znosi rożowego i to spali jak dojadą do domu...

Gość gość
Jak jesteś durna to tak masz, rób tak jak ona

Gość gość
To następnym razem też daj jej dzieciom skromne prezenty, albo w ogóle nie dawaj, zrezygnujcie z tej tradycji. W czym problem? Sami pozwalacie innym się wykorzystywać, a słówka nie piśniecie, tylko robicie dobrą minę do złej gry, Czujesz się wykorzystywana, to przerwij ten proceder. Ja traktuje innych tak jak oni mnie i nie mam problemów z byciem wykorzystywaną. Ktoś jest dla mnie miły, zagaduje itp. , to jestem miła. Ktoś mnie ignoruje, to ja też odpłacam mu tym samym. Ktoś robi mi przysługę, staram się odpłacić tym samym. Ktoś mnie zawodzi, to ja też się na niego wypinam itp.

Gość rzeczywiście nie fair
ale jeśli posłuchasz rady w stylu "zrezygnujcie z tej tradycji. W czym problem?" to skrzywdzisz głównie dzieci :( wiadomo dzieckiem nie jest sie całe życie i takie zabawkowe prezenty trafiają w wiek 5-12 czyli to gdzies 7 razy kupienie tego typu prezentu... ja bym tak czy siak starała się z prezentami dla dzieci. co innego gdyby to był prezent dla tej pani :)