Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauroczona nim

jak szybko można się zakochać w drugiej osobie?

Polecane posty

Gość zauroczona nim

Jakie macie doświadczenia? Czym wg Was różni się zauroczenie od Zakochania?

Gość gość
Mozna szybko jezeli ktos podoba sie wizualnie i charakter fascynuje.

Gość gość
To kwestia nazewnictwa. Jedni utożsamiają zauroczenie z zakochaniem, inni zakochanie z miłością. Wg mnie zauroczenie to pociąg do osoby którą źle znasz, zakochanie, miłość to sprawdzone już uczucie do osoby która została sprawdzona

Gość gość
No i zauroczyć można się po 1 spotkaniu, a pokochać... pewnie po 6 miesiącach jeśli się często widujesz i dobrze poznajesz, ale zwykle tak po 2 latach

Gość zauroczona nim
Szybko - pojecie wzgledne, tydzien, miesiac, rok? Myślę o tym, że zakochanie to wstęp do miłości. Zauroczenie jest tą początkową fazą i zastanawiam sie czy można je z czasem pomylić z zakochaniem.

Gość gość
zauroczenie zdarzało mi się od pierwszego wejrzenia, natomiast moim zdaniem miłością można nazwać uczucie kiedy znasz już dobrze drugą osobę z jej wadami i zaletami, tworzy się bliskość i intymność emocjonalna.

Gość zauroczona nim
Zgadzam się z tym, że zauroczyc sie można od razu, zresztą tak było w moim przypadku. Zakochanie a miłość to chyba też jednak trochę inne uczucia. Zawsze wiedziałam i uważałam, ze "to".sie czuje, sercem, nie głową. Nie myslalam o tym, tylko czulam to. Tym razem jest inaczej, wszystko dzieje sie szybko, zaczynam wręcz zastanawiać sie czy istnieje coś takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia. Trochę to śmieszne, ale nie chcę niczego przegapić. Tyle emocji jest we mnie :-) Mój facet stwierdził, że można w pewnym momencie poczuć i być pewnym, że sie w kimś zakochamy. Wcześniej o tym nie myslalam, ale właściwie coś w tym jest...

Gość gość
Świetny artykuł.

Gość gość
Fajny temat. Moze jeszcze ktos sie wypowie

"Wg mnie zauroczenie to pociąg do osoby którą źle znasz, zakochanie, miłość to sprawdzone już uczucie do osoby która została sprawdzona " Bardzo mądre słowa.

Gość gość
Ja tez zakochalam sie po 1szym spotkaniu. I od razu wszytsko zepsulam :o Polecam cala ksiazke prof. Wojciszke, na podstawie ktorej pisany byl powyzszy artykul, jesli kogos interesuje ta tematyka.

Gość gość
Czyli zauroczenie może być wstępem do zakochania, ale nie musi...

Gość zauroczona nim
Zakochałas sie czy raczej zauroczylas? I skąd wniosek, że tym wszystko zepsulas?

Gość gość
Zakochalam, niestety. Czesto zdarza mi sie zauraczac, tym razem jest inaczej. Moze i nie zepsulam, bo rozum mowi ze postapilam wlasciwie :) Nie dalam sobie szansy, by sie przekonac.

Gość zauroczona nim
Myslisz, że naprawdę można zakochać sie od razu w kimś kogo tak naprawdę nie znasz i niewiele o nim wiesz?

Gość gość
12:41 Z tego względu udostępniłam ten artykuł, bo książkę mam i czytałam, czasem wiele konfliktów czy nieporozumień lub nieadekwatnych wyobrażeń wychodzi z niewiedzy, niestety.

Gość gość
dziś Wiem dosc duzo mimo ze bylo tylko 1 spotkanie. Wiem, ze go nie kocham, ale zakochana jestem.

Gość zauroczona nim
Myślisz, że możesz zakochać sie w kims, kogo pierwszy raz widzisz, nie znając go, niewiele wiedząc o nim?

Gość gość
Mysle, ze skoro mnie to spotkalo to tak, mozna.

Gość gość
Jasno że można dziecko kochane.