Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowany22

Dziewczyna poznana przez internet, wątpliwości

Polecane posty

Gość niezdecydowany22

Witam, nie daję mi to spokoju więc pomyślałem że napiszę to tutaj licząc że trafię na jakieś mądre słowa w tym temacie. Jakiś czas temu poznałem dziewczynę przez internet. Było to dość przypadkowe że zaczeliśmy rozmowę. Nie był to żaden czat randkowy czy coś w ten deseń. Od razu okazała się bardzo miłą osobą, pisaliśmy jakiś czas, sporo czasu. Właściwie to nadal to robimy. Wymieniliśmy się nawet swoimi zdjęciami, bardziej ona niż ja. I tutaj mam kłopot gdyż z charakteru jest super, pożartuje, czasem się fochnie jak to kobieta. Początkowo jej zdjęcia podobały mi się, były takie zmysłowe i fajnie na nich wyglądała choć wiedziałem od początku że nie jest do końca szczupłą osobą, po twarzy było to widać czy po prostu częściowo pokazują swoją sylwetkę. Buzię ma ładną, choć widać te pare kg więcej i po obejrzeniu jej innych zdjęć, czar przez to prysł. Dużo nad tym myślałem. Czułem że coś jest nie tak, że tak wspaniała dziewczyna musi mieć jakieś wady. Nie zapytam jej przecież dlaczego ma tą lekką nadwagę bo była to dyskwalifikacja. Oczywiście nasze relacje póki co mają charakter typowo koleżeński / przyjacielski ale wiecie jak to bywa. A ona mi się pod względem charakteru niesamowicie podoba z tego że jest taka dobra i "nie taka jak wszystkie" ponieważ podkreśla na każdym kroku że dla niej liczy się głównie charakter. W końcu też nie jestem mega przystojny więc równie dobrze mogła by się usunąc w cień po obejrzeniu moich zdjęc. Charakter dla mnie tez jest ważny no ale nie oszukujmy się jestem trochę wzrokowcem. W przyszłości może istnieje szansa spotkania się ale nie teraz Chciałem zapytać sie czy istnieje sposób aby dyskretnie dowiedzieć się o powód jej nadwagi, czym jest to spowodowane jakąś chorobą / metabolizmem czy czymkolwiek innym. Z reguły kobieta powinna się trochę czuć źle z tym i wydaje mi się że nie jest to do końca zależne od niej.

Gość niezdecydowany22
Ciąg dalszy. Jej zdjęcia potrafią się znacznie różnić, wygląda na nich na dziewczynę w różnym wieku i formie choć zdjęcia są raczej robione w zbliżonym okresie czasowym. Jest dla mnie bliską osobą jak na znajomość internetową ale dziwnie się z tym czuję że jest osobą szczerą i tego wymaga a nie poniekąd nie jest szczera dając mi swoje "najkorzystniejsze" zdjęcia, choć mam dostęp też do innych które wychodzą tu gorzej. Nie wiem co powinienem myśleć w tej kwestii.

Gość niezdecydowany22
up

Gość gość
Może dziewczyna po prostu lubi jeść, a sport nie jest jej pasją, nie doszukuj się w takim czymś drugiego dna. Problemy hormonalne są możliwe, ale zwykle wyjaśnienie jest dużo bardziej prozaiczne. Być może dziewczyna wcale nie czuje się z tym źle i nie ma presji na bycie idealną. Twoje podpytywanie jej o te sprawy, zwłaszcza na takim etapie relacji nie będzie właściwe ani traktowne. Wysyła Ci te ładniejsze zdjęcia, bo to normalne, że człowiek nie chwali się tymi, na których wyszedł najmniej korzystnie. Chcesz wiedzieć jak wygląda teraz, poproś ja, zeby zrobiła jakieś aktualne zdjęcie, specjalnie dla Ciebie. Głównym kryterium jej poszukiwań jest charakter, co potwierdza fakt, że nie odrzuciła Cię, mimo że Apollem nie jesteś. Ty natomiast najbardziej cenisz wygląd i lekka nadwaga jest w stanie całkowicie przeslonic Ci inne jej zalety, zdyskredytować wyjątkową, jak twierdzisz, osobowość. Takie Twoje prawo. Ale może wypadało by pomyśleć, że warto by dać dziewczynie spokój, bo jeśli jest taka fajna, to zasługuje na to, żeby ktoś zafascynował się nią i pokochał bezwarunkowo, a nie na uczucie "z wielkiej łaski" od roszczeniowego przeciętniaka. Zarzucasz jej brak szczerości, a sam nie umiesz szczerze postąpic, przestając zawracać jej głowę, bo "czar prysł" z powodu kilku kilogramów.

Gość gośćbkuu8i
Daj jej spokoj skoro te pare kilogramow wiecej ci przeszkadzaja..ja byłam kiedys gruba to tez wstawialam te najlepsze zdjecia chociaz uwazam sie za osobe uczciwą nie dlatego zeby oszukac kogos a dlatego ze sie wstydzilam nadwagi..dodam ze mam problem z tarczycą i zwolniony metabolizm,nie byłam w stanie tak szybko schudnac jak zdrowe kobiety...głupi jestes skoro chcesz skreslic fajną dziewczyne z powodu takiej błahostki..mozesz zawsze potem porozmawiac z nią,zachęcic do uprawiania sportu..polecic jakis fitness,suplementy diety jesli wygląd ma takie znaczenie dla ciebie..albo zostaw ją dla innego chłopaka któremu sie spodoba w takiej wersji

Gość niezdecydowany22
gosc - dzięki za koment Parę kg, lekka nadwaga, tak powiedziałem dyplomatycznie żeby nie powiedzieć gruba, oczywiście nie mówie że jest mega gruba no ale powiedziałbym że ma tak z 10kg za dużo na oko. Z tego co mówiła to coś tam się rusza, 2 aktywności które mogły by wpłynąć na normalną sylwetkę. Zdjęcia które mi przesłała były aktualne, niemniej jednak na innym wyglądała naprawdę super i wszystko przysłoniło te kilogramy a na innym wyglądała wg mnie znacznie .. starzej? Jeśli miałbym pokazać mniej więcej obrazowo co mam na myśli, to jest coś na kształt tego: http://www.papilot.pl/i/b/2015/08/otyla-kobieta-66364587.jpg Chociaż nie każda osoba z takim ciałkiem dobrze wygląda. Wiem jak o wygląda, że się czepiam, ale jestem dobrą osobą a to że jestem wzrokowcem to nic na to nie poradzę. No ale zobaczymy jak to będzie. W każdym razie będę się starał tak prowadzić rozmowy żeby to było odpowiednie i nie uraziło jej w późniejszym okresie. gośćkuu8i - też mi się wydaje że to jakiś problem z tarczycą tak jak mówisz

Gość gość
Wcale nie jesteś dobrą osobą. Dobra osoba takich rzeczy się nie czepia. Albo ci się dziewczyna podoba albo nie. Nie ma trzeciej opcji

Gość gość
gość - nie znasz mnie, poza tym nic na to nie poradzę że to jest silniejsze ode mnie. Ale może wyolbrzymiam i wcale nie jest tak źle w rzeczywistości. Ja nie wymagam przecież żeby była modelką, jeśli coś będzie nie tak to nie będę po prostu dawał nadziei i zachowywał się jak zwykły kolega / przyjaciel, bo tak na prawdę tak wyglądają teraz nasze stosunki. A czy coś więcej to ciężko przewidzieć musiałbym się przekonać na własnej skórze.

Gość gość
A co ty masz od niej do wymagania? Owszem może się okazać że związku z tego nie będzie mogą być różne przeszkody. Ale jak dla mnie to ty już to spisałeś na straty. Dziewczyna podoba się sobie (tak myślę) a ty ją wpędzisz w kompleksy. I jeszcze nadzieje robisz. Ja się przez podobnego typa nabawiłam anoreksji a i tak nigdy gruba nie byłam

Gość niezwyciezony22
gosc - to powiedz czy mniej wiecej to zdjecie ktore wkleilem jest ok Twoim zdaniem? Do anorektyczki jej daleko, poza tym nie powiedziałem że lubię wieszaki. I tak jak już wcześniej napisałem, nie robię jej nadziei bo nie wyznaje jej miłości czy coś w tym stylu, normalnie żartujemy, gadamy o wszystkim i o niczym. Jest bystra i potrafiła by wychwycić że czepiam się o jej figurę czy coś.

Gość gość
Wygląda bardzo dobrze. Rozmowa żarty a ona może myśleć że coś więcej. Zresztą podoba ci się ona z wyglądu czy nie?

Gość Gość z 12 47
A tak z ciekawości - dlaczego nie możecie teraz się spotkać? Zdjęcia potrafią przekłamywać rzeczywistość, a w realu od razu wiedzial byś czy zaiskrzylo, czy też nie ma na to szans, bo jej uroda i sylwetka Cię odpychają. Bez takiego "testu", jeszcze długo możecie oboje brnąć w tą sytuację, żyjąc jedynie wyobrażeniami, a i tak nie masz gwarancji, że ona nie zaangazuje się uczuciowo. Z pewnością i taka dziewczyna jak na zdjęciu może się podobać mężczyznom, jest atrakcyjna. Ma nadwagę, ale na pewno nie jest otyła, do tego jej ciało ma niezłe kształty, zachowane proporcje i ogólne wrażenie nie jest zle. Daj jej szansę kogoś takiego komu się naprawdę spodoba znaleźć, bo jeśli skupi się na Tobie, to sama z tej szansy zrezygnuje. Możesz zaproponować przecież kolezenskie wyjście na kawę czy piwo, to nie musi być randka, a rozwiejesz tym wątpliwości.

Gość gość
albo prowo albo wyjątkowo głupi facet ale kogo sie spodziewać w tym dziwacznym miejscu

Gość gość
Jeszcze się nie spotkał a już dziewczynę krytykuje masakra

Gość gość
przychylam sie do zdania z 13:26 nie zawracaj gitary fajnej dziewczynie

Gość niezdecydowany22
gość - Zależy od zdjęcia, czy robi sobie nadzieję, nie sądzę, sama jest po kilkuletnim związku i ostrożnie podchodzi do tematu, ale nie mogę tego wywnioskować w 100% na odległosć Gość z 12 47 - dzieli nas spora odległość, chociaż chciałbym ją odwiedzić to nie za bardzo teraz mogę. Przecież ja jej do niczego nie zmuszam, rozmawiamy, co mam nagle urwać kontakt ? To by było jeszcze gorsze dla niej

Gość gość
Dziewczyna ma normalne kobiece kształty może co nieco za dużo ale jeśli to jej prawdziwa figura to jest super. Wam faceci się w głowach poprzewracało marzą się wam wieszaki z miseczkami D. I my niestety się na to łypiemy dziewczyny a ważne żeby to nam było dobrze w naszych kształtach a nie jakiemuś bucowi któremu daleko do ideału

Gość gość
gość - widać że nie czytasz wyrywkowo, nie podobają mi się wieszaki, raczej zwykła figura, czy to tak dużo?

Gość gość
Ty się po prostu nie chcesz spotkać bo jakby ci się podobała wyglądem czy charakterem i zależało by ci żeby się spotkać to ta odległość byłaby niczym

Gość gość
Jeny zapros ja na randke do restauracji jak wykupi pol karty dan to znajdziesz przyczyne jej wygladu-lepiej finsowo sie na to przygotuj. Po co sie czaisz jak czainik. Nie szkoda Ci czasu na takie pitu pitu przez internet. Po randce stwierdzisz czy jest sens w to dalej brac czy olac i zaczac szukac dziewczyny, ktora Ci sie spodoba fizycznie rowniez.

Gość niezdecydowany22
miało być " widać że czytasz wyrywkowo"

Gość gość
To jest bucu zwykła figura. A ty co Brad Pitt albo inny piękniś z wybiegu?

Gość gość
No charkter mu sie podoba ale poco ma zaczynac zwiazek z dziewczyna, ktora ewinetnie mu sie nie podoba, nie pociaga go. W zwiazku liczy sie sex, pociaf fizyczny itd nie tylko charakter. Po co mu dziewczyny jezli nie bedzie chial z nia sexu uprawiac bo mu zwyczjnie nie stanie na jej widok.

Gość niezdecydowany22
"Ty się po prostu nie chcesz spotkać bo jakby ci się podobała wyglądem czy charakterem i zależało by ci żeby się spotkać to ta odległość byłaby niczym " To nie takie proste, jestem trochę nieśmiały w stosunku do kobiet, chociaż w rozmowie internetowej wygląda to lepiej, można się zastanowić itp. Zależy mi bardzo i powiedziałem sobie że to zrobię bo nie spotkałem na internecie tak super osoby jednak no nie teraz, poza tym tez pracuję nad wyglądem w pewnym sensie i nie chcę jej rozczarować, chociaż biorąc pod uwagę jej charakter to nie wiem czy w ogóle była by rozczarowana

Gość gość
niech zgadne jestes prawiczkiem??

Gość gość
Nieśmiały a krytykować potrafi. Nawet jeszcze nie widząc jej na żywo. Daj sobie spokój takim pity pity przez internet tylko jej w głowie mieszasz albo się spotkaj zobacz może to ona będzie rozczarowana tobą albo urwij kontakt a nie robisz nadzieje że spotkanie będzie. A jak dla mnie to ona ci się zwyczajnie nie podoba

Gość niezdecydowany22
gość dziś niech zgadne jestes prawiczkiem?? A czy to ma większe znaczenie ?

Gość gość
Ahahahaha, syfy na gębie leczysz i dlatego nie możesz się spotkać? Problemy z piaskownicy masz. Najpierw zacznij wymagać od siebie, potem od innych

Gość niezdecydowany22
gość dziś Nieśmiały a krytykować potrafi. Nawet jeszcze nie widząc jej na żywo. Daj sobie spokój takim pity pity przez internet tylko jej w głowie mieszasz albo się spotkaj zobacz może to ona będzie rozczarowana tobą albo urwij kontakt a nie robisz nadzieje że spotkanie będzie. A jak dla mnie to ona ci się zwyczajnie nie podoba Szkoda że nie jesteś tutaj żeby doradzić a dowalić, komentarze od takich osób nie są mile widziane i nie biorę ich pod uwagę. Inni jakoś umieją wypowiedzieć się na poziomie