Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewaznekto1992

Cześć wszystkim, pomożecie?

Polecane posty

Gość niewaznekto1992

Moje życie jest do bani, mam 24 lata i nie mam żadnego własnego celu stoję w miejscu i do tego łapie mnie depresja.. Skończyłam licencjat, gdyż nacisk ze strony matki nie dawał mi spokoju a wcale nie chce dalej tego robić co skończyłam. Nie wiem już jak żyć, co robić, jak odnaleźć sens? Czy ktoś da mi takiego kopa żeby zmotywować do życia i działania chodź trochę? Nie lubię gadać o swoich problemach, dlatego może łatwiej mi tu napisać, bo nikt mnie tu nie zna i jest łatwiej :)

Gość gość
14 lata to jeszcze nie tak dużo. Pracujesz? Masz znajomych?

Gość niewaznekto1992
Jeszcze pracuje, ale w pracy też nie najlepiej. Jedynie co mam to znajomych i chłopaka

Gość niewaznekto1992
Jeszcze pracuje, ale w pracy też nie najlepiej. Jedynie co mam to znajomych i chłopaka

Gość gość
ja autorko byłam w podobnej sytuacji, czułam jakbym żyła innym, a nie dla siebie, ciągłe napór ze strony rodziny i przyjaciół, aż w końcu powiedziałam sobie dość i od tamtej pory dużo się u mnie zmieniło, na plus oczywiście, związałam się z chłopakiem 13 lat starszym i jest nam świetnie, wręcz cudownie, to bardzo fajne uczucie robić coś dla siebie :) pozdrawiam.

Gość Niewaznekto1992
Zazdroszczę, że Ci się udało :) ja bardzo bym chciała, ale brak motywacji, i nie wiem od czego zacząć i jak..

Gość gość
No, dobra autorko. Tylko czego ty chcesz? Nikt za ciebie nie znajdzie twojego celu. Wiekszosc ludzi zadawala sie praca, malzenstwem i dziecimi. Znajomi, wakacje, budowa domu czy zakup mieszkania ew rozwody, milostki, itp. wypelniaja im reszte wolnego czasu. Mniejsza grupa doklada do tego "kariere" (czyli praca nie tylko dla pieniedzy, ale takze dla prestizu i pozycji spolecznej lub wielkich pieniedzy, ale wtedy pracuje sie duuuuuzo wiecej). Wlasciwie zyje sie tylko po to zeby pracowac, bo tacy ludzie pracuja nawet na wakacjach. Najmniejsza czesc (mniej niz 3% spoleczenstwa robi cos sensownego w zyciu poza w/w). A ty czego chcesz?

Gość Niewaznekto1992
Chce być kimś, kto się rozwija w życiu a nie stoi w miejscu. Tylko tu zaczyna się problem, brak jakiejkolwiek motywacji, brak pewności siebie, i przeokropny strach nie pozwala mi funkcjonować normalnie w życiu codziennym. Przejmowanie wszystkim.. Brak słów ;]