Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kedwy

Jakie są objawy zle zalozonej plomby? Czy takie objawy to plomba zle zalozona?

Polecane posty

Gość kedwy

Wrocilam od dentysty kilka dni temu i niepokoi mnie jedna rzecz. Niby wszystko ok ale gdy jezykiem dotykam tych plomb czuje sie niepewnie- czuje to tak jakby warstwa plomby nie byla polaczona z druga- mam uczucie ze gdy dotykam jezykiem plomby- wierzchnia warstwa unosi sie 1mm i dotyka wtedy drugą. Nie wiem czy to zludzenie czy tak rzeczywiscie moze byc? Dodam ze te uczucie wystepuje we wszystkich zaplombowanych za jednym razem zebach. Wczesniej nigdy nie mialam takiego uczucia- poprzednia dentystka stosowala inne wypelnienia- rowniez swiatloutwardzalne jak ta ale troszke inne chyba. Z racji ze bylam pierwszy raz u nowej dentystki to jestem nieco zaniepokojona. Czy ktos moze rozwiac moje watpliwosci?

Gość gość
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam -wypełnienie ci się rusza? jeśli tak to coś jest nie w porządku.

Gość gość
Dobrze zrobiona plomba to tak jakbys jej nie miala, po prostu jak nienaruszony zab. Jesli jest inaczej i czujesz cokolwiek to jezt skopane i idz do innego dentysty na poprawke.

Gość gość
po plombowaniu zębów lekarz wkłada papierek między zęby i sprawdza czy nic nie przeszkadza , jak uwiera to plombę szlifuje widać nie sprawdził , i plomba po prostu ma za grubą warstwe i z tego czujesz dyskomfort idź raz jeszcze do tego dentysty niech przeszlifuje te plomby

Gość kedwy
Papierek byl wkladany. Mam wrażenie ze te wypełnienia sa jakies inne tzn niby dobre bo zaplacilam 200 zl za jednego zeba!, ale moje zeby chyba na te wypelnenia nie dobrze reaguja, bo jak mowie czuje jezykiem ze coś tam klapie w tych plombach i to we wszystkich szesciu! Nie wiem co mam robi.. wydalam ponad tysiac zlotych!

Gość gość
Idz do stomatologa który ci te zęby plombował

Gość gość
Nie ma czegos takiego ze 'twoje zeby na to zle reaguja'. Po prostu jest spieprzone i juz.