Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość moje miasto namysłów

Katowice, miasto bycze cztery domy dwie ulice

Polecane posty

Gość gość moje miasto namysłów

Katowice (oficjalnie: Wielkie Metropolitarne Miasto Katowice, Stolica Wizualizacji, Miasto Wieżowców, Centrum Węglowe, Najzieleńsze ze Wszystkich Miast, Najbogatsze z Miast Polskich itd., dawniej Załęska Hałda) – według Waldemara Bojaruna (rzecznika wsi) najwspanialsze miasto świata, w którym ludzie tryskają optymizmem i wspólnie polerują dworzec kolejowy dwustuzłotowymi banknotami, w którego centrum co minutę wyrasta nowy wieżowiec, miasto czystych technologii węglowych, nieskończonych dwunastopasmówek, nieprzemierzonych lasów, zadbanych kamienic, polskie Zagłębie Ruhry, Nowy Jork i Barcelona w jednym. Według Jarosława Kaczyńskiego Katowice to stolica polskiej Bawarii. Katowice to odwieczna (tzn. od 1922 roku) stolica Śląska i miasto arcypolskie (także teoretycznie od 1922 roku). Katowice położone były w centrum największej aglomeracji w Polsce. Aglomeracja nie jest już największa, bo od 1989 roku wyparowało stąd już mniej więcej 400 tys. ludzi i jeśli trend się utrzyma już za dziesięć lat osiągniemy stan zaludnienia z końca XIX wieku, jak w NRD. Przez Katowice przepływają dwie rzeki (?): Rawa i Kłodnica. Rawa nie ma nawet swojego naturalnego źródła, pompuje ją spod ziemi jakaś kopalnia, bo te źródło się zapadło w wyniku eksploatacji górniczej. Oprócz tego, granicę z Azją (Sosnowcem i tym, co dalej na wschód) stanowi rzeka Brynica. Ludność Katowic według Jarosława Kaczyńskiego jest najbardziej polska ze wszystkich polskich miast, nawet włączając Sosnowiec! Nie przeszkadza to jej w wypisywaniu na wiaduktach nad autostradą A4 od strony Krakowa haseł typu Witamy w III Rzeszy czy Herzlich Wilkommen in Freies Oberschlesien, a na drodze ekspresowej do Sosnowca w ustawianiu bramek z kontrolą paszportową. W Katowicach mieszka 299 tys. mieszkańców, kiedy dwadzieścia lat temu było to jeszcze 380 tys. – nie przeszkadza to jednak władzom miejskim w promocji miasta jako tego, o mieszkanie w którym bije się każdy Europejczyk. Można to jednak wytłumaczyć tym, że najdalej włodarze z sołtysem na czele byli w Chorzowie, który miał kiedyś 150 tys. mieszkańców, a dzisiaj ma o 1/3 mniej. W Katowicach jest dwa razy więcej osiemdziesięciolatków niż wszystkich dzieci w wieku 0–5 lat. Ciekawą informacją o mieszkańcach Katowic jest to, że kiedy chcą powiedzieć, że jadą do centrum, mówią „jadę do Katowic”, jednocześnie będąc w Katowicach. Gospodarka Katowic również jest najlepiej rozwiniętą na świecie. Średnia pensja przewyższą tę warszawską, chociaż nikt nie wie, skąd się to bierze. W mieście siedzibę mają rozmaite koncerny międzynarodowe jak na przykład Hyjdla i Truda Cleaning Company czy Ginter & Rajnold Wykończenia Łazienek. Z racji arcypolskości miasta, większość firm ma kapitał niemiecki. Miasto Katowice to mekka dla wszelakich planistów i plastyków. Ilość wizualizacji na kilometr kwadratowy jest najwyższa na świecie, a ktoś je przecież musi robić. W centrum, między rondem a rynkiem na niektóre działki przypada nawet kilkanaście różnorakich wizualizacji, a rzecznik miasta każdą komentuje jako będącą w zaawansowanym stadium projektowania.

Gość gość
ZGŁASZAM TEN SPAM I CIEBIE :D

Gość Miasto Namysłów woj opolskie
Akurat ten temat sobie zgłoś bo to nie ja napisałem tylko podszyw

Gość gość
Kocham Katowice, to piękne miasto i takie nowoczesne. Zapraszam was wszystkich do Katowic :)

Gość Miasto Namysłów woj opolskie
Katowice to super miasto a ten autor tego tematu to nie ja tylko podszyw

Gość gość
Miasto Namysłów woj opolskie dziś Katowice to super miasto a ten autor tego tematu to nie ja tylko podszyw To tym bardziej go zgłoś

Gość gość
no, wlaśnie kto ? ja mieszkam na osiedlu Tysiąclecia, a to jest blok na Gwiazdy, a dokładnie Roździeńskiego 90

Gość gość
Kat0wice czemu piszesz się przez 0 - zero?

Gość gość
gość dziś bo to zero jest

Gość gość
gość dziś Bo, nick Katowice przez O jest zajęty.

Gość gość
gość dziś (Bo, nick Katowice przez O jest zajęty.) Aha.