Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajnik1

Jak rozpocząć rozmowę z dziewczyną?

Polecane posty

Gość zapytajnik1

Witam. Z ciekawości zarejestrowałem się na pewnym portalu randkowym aby sprawdzić czy mam tam jakieś szanse na poznanie kogoś. Trafiłem na profil pewnej dziewczyny i postanowiłem napisać. Wysłałem więc wiadomość z pytaniem czy miałaby ochotę porozmawiać. Odpisała mi "możemy :)". I teraz takie pytanie co w tym momencie powinienem napisać, jak zacząć? Nie mam za dużego doświadczenia w relacjach z kobietami ale myślę, że nie jestem też jakimś skrytym i nieśmiałym chłopakiem z którym nie da się pogadać. Po prostu tak się zastanawiam co powinienem w takiej sytuacji napisać, od czego zacząć, aby kogoś nie zniechęcić na starcie. Czy istnieje jakiś sposób na jakieś interesujące rozpoczęcie rozmowy? Raczej nie wylecę teraz z pytaniem typu "Miło, że się zgodziłaś. Czym się zajmujesz na co dzień?" bo to trochę chyba za takie oklepane i błahe...

Gość gość
Zapytaj czy połyka.

Gość zapytajnik1
No tak... nie dość, że muszę prosić się na portalach aby ktoś się mną zainteresował to jeszcze tutaj dobiją... Dobra nie było pytania. Da się jakoś usunąć temat?

Gość gość
Cześć. A jak zaczynasz rozmowę z dziewczyną, czy nawet z chłopakiem , kimś kogo nie znasz, a chciałbyś poznać w innym miejscu niż internet. Nie rozumiem , dlaczego uzycie słow: "Miło, ze się zgodziłaś na moją propozycję rozmowy" za oklepane??? Uważasz, że zasady kultury i dobrego wychowania sa czyms tak przestarzałym? Ja uważam, ze jest to jak najbardziej w porządku, a z osoba, która tych zasad nie przestrzega nie chciałabym mieć nic wspólnego. Ja właśnie bym podziękowała za to, ze zgodziła się na rozmowę i wykazała zainteresowanie. Przedstawiłabym się,,,jak się nazywam, gdzie się uczę/pracuję, czym się interesuję...coś w czym będziesz TY!!! Potem zapytałabym ją o to samo co robi, co lubi, czym się interesuje.....a nuz pojawi się coś wspólnego miedzy wami, zaiskrzy......znajomośc z drugim człowiekiem, to coś zywego, rozwojowego i bardzo fajnego. Najważniejsze- bądź sobą, niczego nie udawaj, nastaw się pozytywnie, niczego od takiej rozmowy z dziewczyną nie oczekuj....I kobiety to też ludzie, aby nawiązać z nimi kontakt nie trzeba czegoś nadzwyczajnego, nie musisz w tym pobierać lekcji u Casanowy. Życzę powodzenia.

Gość loozaraa
Bądz na luzie,my nie gryziemy,mozesz zapytac co słychać?jak jej minął dzien albo o cokolwiek innego

Gość zapytajnik1
gość wczoraj Mi nie chodziło o to, że "Miło, ze się zgodziłaś na moją propozycję rozmowy" jest czymś oklepanym, ale o dalszą część "Czym się zajmujesz na co dzień?". Jako, że to portal randkowy więc nie tylko ja tam napisałem do tej jednej dziewczyny. Na pewno odebrała masę wiadomości typu "hej. Czym się zajmujesz na co dzień", "co na ogół porabiasz", "czym się zajmujesz", itp Moja wiadomość by się pewnie niczym nie różniła od innych, więc z automatu pomyślałaby sobie "oho, kolejny z durnym pytaniem". I wiem, że kobiety to też ludzie, ale chcąc jakąś zainteresować trzeba się jakoś wybić poza innych. No a mi to nie wychodzi, jestem za to dobry w pogrążaniu się ;P :D xxxx loozaraa wczoraj Tak wiem, że nie gryziecie :) Zdecydowana większość z Was jest naprawdę sympatyczna. I piszę to serio. A może ja po prostu na takie tylko trafiałem? :D ;) xx Dobra mniejsza już bo i tak zostałem olany po raz kolejny. Czyli norma ;D