Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 36 tyg ciazy czy ta waga dziecka jest ok

Polecane posty

Gość gość

Moj synek w 36 tyg na wizycie ok. 10 dni temu ważył 2450 g i czytam na internecie ze to bardzo mało natomiast lekarz powiedział mi ze jest "dorodny " to jak to jest ? Ile wasze dzieci mały w tym okresie ?

Gość gość
Moje dziecko w 36tyg ciazy ważył 2500, urodził się 3 tyg później z wagą 3200, myślę że to dobra waga. Poród tez lżejszy

Gość gość
zobacz tu centyle wagi płodu w poszczególnych tygodniach ciązy: 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Gość gość
Na tą wage na usg to bym przymknela oko. Mi powiedzieli ze córka będzie ważyć 3 kg Max a urodziła się 3.8 kg, 58 cm i miała taką pulchne buzie ze nie było jej widać szyi.

Gość gość
Hipotrofi płodu tu nie ma więc jest ok. Gorzej by było jakby ważył 1,5kg ale nie 2,5 w 36tc.

Gość gość
Ja urodziłam w 36 tygodniu i mała ważyła 2700g i mówili, że to dobra waga

Gość gość
Ja urodziłam pierwsze dziecko w 35 tyg.z wagą 2340 a drugie w 37 tyg.z wagą 2440 ,drugie podobno miało cechy hipitrofii ,oboje byli bardzo mali i chudzi, w porównaniu do innych dzieci z sali baaardzo mizerni

Gość gość
a dla mnie to waga średnia usg zapewne się myli w którąś stronę, tylko pytanie w którą mi gwarantowali dziecko ponad 4 kg a miało 3,600 wiec nie zawsze te małe wagi są do góry po porodzie ale ja ważyłam 2200 i mam się całkiem nieźle

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi !! Nie wiem martwilm się bo paliłam fajki do 6 miesiąca (proszę nie krytykowac ) cala ciaze mam koszmarnie ciezka ze smiercia w tle .. ale nieznaczne ilości i bałam się ze waga może być niższa. Wszystko rozwija się i jest jak najbardziej dobrze tylko z ta waga się martwilam bo lekarz tak a statystyki inaczej . Dziękuję bardzo .

Gość gość
nie będę krytykować ale moja ciotka też paliła, tylko więcej chyba niż ty niestety ma 2 dzieci "dziwnych" 1 dziecko ma porażenie mózgowe, niby niedotleniona, myślę, ze z fajek, a nie po porodzie, na szczęście funkcjonuje samodzielnie, drugi syn miał podejrzenie wodogłowia, z czasem się unormowało, ale za bystry to on nie jest, niestety, ale czy to wina fajek czy geny to nie wiem

Gość gość
Nie usprawiedliwiam palenia ale jeśli ktoś ma predyspozycje to palenie nie ma tu nic do rzeczy . Sądzę że to geny.