Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość00001

Bezrobocie czy faktycznie jest probelm?

Polecane posty

Gość gość00001

Cześć Wszystkim, Mam pytanie ponieważ waham się nad zmianą pracy... W mediach można usłyszeć że bezrobocie jest najniższe od lat, że jest problem ze specjalistami, że pensje rosną... Czy to faktycznie jest prawdą? Mam ukończone studia wyższe - techniczne (Politechnika) i zastanawiam się czy będzie problem ze znalezieniem czegoś nowego ...?

Gość gość
O "jakąś pracę" jest rzeczywiście łatwiej, a jeśli porównywać z latami 90tymi kiedy było duże bezrobocie to jest wręcz raj. O dobrą pracę i płacę jest trudno, niekiedy bardzo trudno:o

Gość gość00001
Aktualnie zarabiam 3200 na rękę ... Ale w pracy zaczyna się robić niespokojnie... ciągłe pretensje, nagonki... chyba praca nie warta stresu jaki tam panuje stąd waham się nad zmianą. Gdzieś słyszałem że teraz mając jakieś doświadczenie i dobre wykształcenie spokojnie można znaleźć pracę nawet za 4000 zł ale nie wiem ile w tym prawdy. A "jakąś pracę" to dla mnie tymczasowa czyli taka którą wykonuje podczas poszukiwań tej właściwej... Bo wiadomo pensję na aktualne wydatki trzeba mieć !

Gość obecny
śmieciowe zatrudnienie i śmieciowe zarobki to jest norma , Pracodawcy mają głęboko w zadzie 'specjalistów' i uważają ,że : jeżeli chcesz pracować za 2240 PLN miesięcznie netto to możesz pracować ! na żadną podwyższkę płacy nie możesz liczyć i tak to jest , że zaczynają 'uciekać' z firm prawdziwi FACHOWCY , którzy znają każdy 'kamień' w FIRMIE , Pracodawca NIE CHCE dać dobremu FACHOWCOWI podwyżki w wysokości 150-200 PLN , więc po wielu latach pracy FACHOWIEC odchodzi z pracy i zabiera całą swoją wiedzę ze sobą , - Pracodawca jest szczęśliwy i uradowany , że FACHOWCA nie ma i wszystko w FIRMIE działa i funkcjonuje normalnie , jasna sprawa ale po TRZECH miesiącach Pracodawca obudzi się z palcem w nocniku i będzie PILNIE szukał FACHOWCA , gdy znajdzie podobnego z ogromną wiedzą , który poradzi sobie z problemami to Pracodawca już będzie bankrutem ! Wiem, nadal u wielu Pracodawców jest nastawienie , skoro chce odejść z pracy to niech idzie a za bramą czeka kolejka chętnych do pracy , Niestety , to se ne vrati Pracodawco !

Gość MagdaM87
A wg. mnie jest sporo ofert pracy i to nie byle jakich, trzeba jedynie wiedzieć, gdzie szukać, a ja szukam tu: http://praca.gratka.pl/lista/wszystkie?pg :) bo wybór jest naprawdę spory nie są to śmieciowe stanowiska.