Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moja siostra jest alkoholiczka?

Polecane posty

Gość gość

Caly czy o tym myślę, ma 38 lat, kiedyś duzo imprezowała , co tydzień alkohol, plus w tygodniu czesto piwo, teraz tez często co tydzien imprezy , nie bylo miesiąca żeby zero alkoholu,nie upija sie w tygodniu ale czesto po 1do 3 piw pije, kiedys powiedziałam żeby poszla do AA to powiedziała ze ona nie ma nałogu, co robić

Gość gość
Może to być silnie zakorzeniony nawyk picia, ale niekoniecznie musi to być alkoholizm w rozumieniu nałogu. Chociaż jak się pije codziennie lub często to nie dość, że to wchodzi w głowę (weekend to na imprezę, wieczór to piwko, a i tak mnie nie rusza to jeszcze drugie) to jednak organizmowi chce się już na drugi dzień czasami rano (bo chce się pić, odwodnienie, a jeszcze trzyma lekki rausz), a na wieczór znowu się włącza mechanizm, że wezmę po drodze czteropak, żeby nie zabrakło itp.

Gość gość
Silnie zakorzeniony nawyk picia to alkoholizm

Gość giewont i morze
tak polaków nauczyła władza za komuny, aby chlać, a następne pokolenie uczy się od poprzedniego, i kółko się zamyka, zapijaczone mordy wszędzie, ludzie to jednak tępe bydło, sami się trują i potem zdychają. nawyk picia to JEST ALKOHOLIZM

Gość gość
Mam.wrażenie,,ze większość w otoczeniu moim to alkoholicy....

Gość gość
Picie w weekendy? To też alkoholizm

Gość gość
Tak!!!!!!

Gość gość
Oczywiście, że tak. Niech siostra sprobuje nie pić przez pół roku, rok. Ktoś, kto nie jest w nałogu, nie ma potrzeby częstego picia. Czy siostra wytrzyma na trzeźwo pół roku? Odpowiedź znasz.