Baaaasia 0 Napisano Luty 2, 2017 gość kinia, podaję przykładowe: Pomarańcza 120 g (½ szt.), Mleko 150 g (0,7 szkl.), Brzoskwinia 80 g (1 szt.) ( teraz w zimie zamieniam na brzoskwinie w puszcze, daję 3/4 porcji, bo jest słodzona i oczywiście odsączam) Wyciśnij sok z pomarańczy - czasem blenduję całą :) Połącz sok z mlekiem i zmiksuj razem z brzoskwinią Schłodź przed podaniem Mus owocowy: Pomarańcza 240 g (1 szt.), Jabłko 170 g (1 średnia szt.), Płatki owsiane lub otręby 30 g (3 łyżki) Owoce obierz i pokrój. Wymieszaj z płatkami i wrzuć do blendera Zmiksuj wszystko na gładki mus Podawaj schłodzone Smoothie: Kiwi 220 g (2 szt.) Pomarańcza 240 g (1 szt.) Z pomarańczy wyciśnij sok Zmiksuj obrane kiwi z sokiem z pomarańczy Dodaj odrobinę wody Ja robię zawsze z dwóch porcji i zabieram do pracy jako II sniadanie ( pierwsze jem obfite :)) i jako lunch lub podwieczorek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baaaasia 0 Napisano Luty 2, 2017 nie lubię warzywnych, więc te wymieniam na owocowe. Zobaczymy, co nowy tydzień przyniesie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiale 0 Napisano Luty 2, 2017 Hej, U mnie dobrze, 3.5 l wody i nie przekroczyłam 1600. Potwierdziliśmy sobotnia pizzę ze znajomymi także klamka zapadła. Idę sie kapać, peelingowac i smarować. Muszę przyznać ze niezle weszło mi to w krew :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pola39 0 Napisano Luty 2, 2017 U mnie dzionek pod względem diety bardzo dobrze, aktywności szczególnej nie było, ale jutro nadrobię... ja już nabalsamowana, wymasowana i takie tam;)... wskakuję pod kołderkę... poczytać do poduchy:) Miłej nocki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sabinka10 Napisano Luty 2, 2017 hej dziewczta, nie pisalam ostatnio ,bo jakos czasu mi brakuje,Dzieci mi si rozchorowaly, do wczoraj trzymalm sie dzielnie. Wczoraj , tylko kilka drobnych grzechow, ale dzis to juz polecialam po bandzie ostro, nawet nie chce pisac co zjadlam, bo mi wstyd. Trzymajcie kciuki abym jutro wrocila to diety bo to co udalo mi sie zdobyc w styczniu pojdzie na marne, ale mysle ze to stres bo mlodszy synek od tzg nie chce nic jesc i martwimy sie o niego, mam nadzieje ze jak wyzdrowieja to wszystko wroci do normy. Jutro i moze do konca tyg bede na bialeczku, a potem to sie zobaczy. Dobranoc i trzymajcie sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elfka86 Napisano Luty 3, 2017 Hej,Sabinka 10 moj maly tez choruje i juz 3 dzien nic nie je,dzisiaj jedynie zjadl pol kinderka i z 4 lyzeczki danio.Tez sie martwie ,ale wiem ze pi chorobie nadrobi.Pic tez nie chce ,ale wmuszamy w niego. A co do diety to u mnie kiepsko.Od poniedzialku jak wszystko sie uspoki zaczne od nowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elfka86 Napisano Luty 3, 2017 Hej,Sabinka 10 moj maly tez choruje i juz 3 dzien nic nie je,dzisiaj jedynie zjadl pol kinderka i z 4 lyzeczki danio.Tez sie martwie ,ale wiem ze pi chorobie nadrobi.Pic tez nie chce ,ale wmuszamy w niego. A co do diety to u mnie kiepsko.Od poniedzialku jak wszystko sie uspoki zaczne od nowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamaCudu Napisano Luty 3, 2017 Sabinko zdrówka dla dzieciaczkow. Mój niejadek jest, a w chorobie to juz w ogole odmawia wszystkiego łącznie z piciem także rozumiem zmartwienie. Dla Ciebie motywacji bo na pewno nie chcesz odrobić tego co udało się stracić. Wracaj do Nas, postaramy się zarazić nastawieniem:) X 3dni za mną a ja nie mam dosc-to jakaś nowość hehe. Cwiczonka robię ale skromne bo jak dzidzi śpi więc nie mogę skakać i sapać a i na kręgosłup muszę uważać. Cieszę się ze na Was trafiłam bo nie da się ukryć ze dajecie wiatru w żagle :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiale 0 Napisano Luty 3, 2017 Dzień dobry, Siedzę z kawa o delektuje sie luźnymi spodniami do pracy :) jak ja nie mogę sie doczekać wymiany ubrań! Przejrzę cała szafę, i córci tez i zrobię czystkę No ale najpierw trzeba dojść do celu. Wiecie ze moja szafa ma w sobie ubrania na 65kg do 80! Masakra. Także ważne jest dla mnie utrzymanie wagi. Myśle ze wyrzucenie większych ciuchów spowoduje ze będę sie trzymać w ryzach. Dziewczyny współczuje chorych dzieci! Moja standardowo katar i opryszczka, ale ogólnie ok. Musicie sie trzymać teraz tym bardziej, wiem ze troski nie sprzyjają diecie... u mnie tez tak to działa. Ale pomyślcie o wiośnie i ze znowu będziecie zaczynały jak juz sie zrobi ciepło. Wczoraj wychodząc z pracy zauważyłam ze dzień sie naprawdę wydłużył, to mnie zmobilizowało jeszcze bardziej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakobina 4 Napisano Luty 3, 2017 Hej. A ja tlumaczulam swoje samopoczucie okresem a tu dzis rano bol, Katar , kaszel masakra. To wszystko tlumaczy. Nie widze swojego posta z wczoraj wiec powtorze. Wczoraj trzymalam sie dzielnie. Wszystko co zaplaniwalam zrealizowalam. Dzis juz po sniadaniu. Jestem w pracy zle sie czuje najchętniej poszlabym na zwolnienie ale niema 9 kolezanek. Mam nadzieje ze choroba pomoze mi w diecie bo nic mi sie nie chce wiec jesc moze tez mi sie nie bedzie chcialo. Zdrowego i bezpiecznego dnia. U mnie wszedzie szklanka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baaaasia 0 Napisano Luty 3, 2017 Fiale - dobrze rzeczesz z tymi ubraniami, mnie też motywuje, kiedy koszule robią się za ciasne, sukienki nie dopinają się, bo nie mam w czym do pracy chodzić :P Choć teraz postanowiłam osiągnąć nieco więcej, bo zawsze byłam większa, rozm. 42. Marzą mi się ciuchy 38-40, zobaczymy, czy się uda. Optymistyczny cel to 70 kg, ale z 75 też będę dumna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baaaasia 0 Napisano Luty 3, 2017 Dziewczyny, tak czytam zaległe posty i mam propozycję :) Nawet, jak mamy zły dzień, w którym dietę szlag trafił, to nie poddajemy się! Często piszemy, że od ... (poniedziałku, niedzieli) zaczynam od nowa! Tym samym pisząc to w piątek, dajemy sobie rozgrzeszenie na jedzenie przez następne dwa dni ( tym samym jemy co popadnie przez kolejne 48 h). U mnie jest tak w weekendy, zaczyna się od sobotniego śniadania z mężusiem ;P Elfka86, zaczynamy od dziś? :D Od obiadu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiale 0 Napisano Luty 3, 2017 zgadzam sie z Toba Basia :) dieta od teraz, nie od jutra czy poniedzialku, staramy sie 24h na dobe. Ja sie jutro waze! mam nadzieje na min 0.5, taki moj tygodniowy minimalny cel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Vesa5 Napisano Luty 3, 2017 Hej, ja jesli moge to sie do was "przykleje" .Walcze z otyłoscią od wielu lat. mam 50 lat i było tak ,że ważyłam 105,ale to było dawno ,schudłam do 80 ,a teraz znów niedawno było 95 :( Akltualnie sie mega zawziełam i mam 91,ale waga spada za wolno........ Nie jem chleba,generalnie pszenicy ,stosuje sie do zasad solw carb ,cwiczę codziennie min 30 min,ale z reguły wiecej, nie jem miesa i jego przetworów czasem ryby duzo warzyw itp. no może pije za mało wody...... waga co spadnie 0,5 kg .to wzrośnie0,8 gdzie mój błąd?????????? Już nie wiem co mam robiść? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elfka86 Napisano Luty 3, 2017 Rowniez sie z Toba Baaasia zgadzam.Nie czekajmy do poniedzialku.Zacznijmy od dzisiaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiale 0 Napisano Luty 3, 2017 Vesa5 wylicz sobie podstawowa przemiane materii i nie schodz ponizej tego. Moze za malo jesz i organizm sie buntuje. Piszesz ze od lat zmagasz sie z nadwaga. Niestety bedzie Ci na pewno trudniej niz komus kto na diecie nigdy nie byl. Jedz zdrowo wedlug zapotrzebowania (musisz rozruszac metabolizm) , pij duzo wody i ruszaj sie umiarkowanie. Tyle moge podpowiedziec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BożenkaKowalska Napisano Luty 3, 2017 Fast foody, napoje gazowane, to wszystko strasznie zanieczyszcza organizm, dlatego przed odchudzaniem lub w trakcie, warto oczyścić swój organizm, proszę przeczytać http://smartcoach.pl/oczyszczamy-organizm-na-wiosne/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcia44 0 Napisano Luty 3, 2017 Hej dziewczyny ..)) dzis bylam u dietetyka na kontroli ..wiec musialam sie zwazc.. waga na dzis 114,5 kg... jutro minie miesiac mojej walki z kg i jest 5,60 kg mniej ... hura )))) ciesze sie bardzo ..jest wiecej niz planowalam ... )) wieem ze beda i takie miesiace ze bedzie mniej ... ale nawet mniej to zawsze cos...))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcia44 0 Napisano Luty 3, 2017 Hej dziewczyny ..)) dzis bylam u dietetyka na kontroli ..wiec musialam sie zwazc.. waga na dzis 114,5 kg... jutro minie miesiac mojej walki z kg i jest 5,60 kg mniej ... hura )))) ciesze sie bardzo ..jest wiecej niz planowalam ... )) wieem ze beda i takie miesiace ze bedzie mniej ... ale nawet mniej to zawsze cos...))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmyszka Napisano Luty 3, 2017 Hej dzisiaj bylam na basenie mimo ze zle sie czulam. Jestem z siebie dumna.Tez bardzo czekam kiedy moja waga pokaze wreszcie 79 kg.Zapisalam sie na aqua aerobic ktore beda raz w tyg.Dla mnie to za malo! Wciagnelam sie juz w ten basen.Normalnie uzaleznia. ...dietkowo sie trzymam choc lekko nie jest.Wszystkim chorym duzo zdrowka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmyszka Napisano Luty 3, 2017 Hej dzisiaj bylam na basenie mimo ze zle sie czulam. Jestem z siebie dumna.Tez bardzo czekam kiedy moja waga pokaze wreszcie 79 kg.Zapisalam sie na aqua aerobic ktore beda raz w tyg.Dla mnie to za malo! Wciagnelam sie juz w ten basen.Normalnie uzaleznia. ...dietkowo sie trzymam choc lekko nie jest.Wszystkim chorym duzo zdrowka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmyszka Napisano Luty 3, 2017 Elcia gratuluje! Dasz rade! Ja tez zaczynalam z duzej wagi bo 107.9 kg.W ciagu roku powinno Ci sie udac! Trzymam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pola39 0 Napisano Luty 3, 2017 Gratulacje Elcia- super wynik- tak trzymaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiale 0 Napisano Luty 3, 2017 Elcia wspaniale! mega gratulacje dla Ciebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakobina 4 Napisano Luty 3, 2017 Elcia takich wiadomosci wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 3, 2017 Elcia super! gratulacje! Oby jak najwięcej takich pozytywnych postów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakobina 4 Napisano Luty 3, 2017 No to kolejny dzien zaliczony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Meliskaaa Napisano Luty 3, 2017 Elcia pięknie Ci poszło. Ja po fitnesie dietowo niezłe.Pojutrze się zważe.Dobrej nocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach