Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamelia Południowa

Czy mozna w ten sposob potwierdzic swoja grupe krwi?

Polecane posty

Gość Kamelia Południowa

Dzien dobry, mam termin porodu za 2 tygodnie. Na poczatku ciazy bylam 2 razy u innego lekarza niz przsz reszte ciazy, chcial zlecic badanie na ustalenie grupy, ale ja znam, mam wpisana w moja ksiazeczke zdrowia dziecka. Powiedzialam o tym i stwierdzil, ze dobrze, ze w takim razie mam te swoja ksiazeczke przedlozyc. Potem byla zmiana miejsca i nowy lekarz, ktory juz o grupie krwi nie wspominal. Teraz mysle, czy zabrac ze osoba po prostu wraz z dokumentami te swoja ksiazeczke zdrowia dziecka jako dowod na grupe? Przyznam, ze wszystkie badania robilam platne i wydawanie pieniedzy na cos, o czym wiem to troche irytujace. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i dobrego dnia 🌼

Gość gość
Tak, trzeba zabrać książeczkę. W szpitalu konieczne jest przedlozenie dokumentu potwierdzajacego grupe krwi.

Gość gość
W szpitalu nie uznają ci książeczki zdrowia dziecka.

Gość gość
Jak to jest książeczka zdrowia dziecka to pytanie kiedy ta grupa krwi była oznaczana. Jeśli po porodzie zaraz to słyszałam ze niestety dziecku do iluś tam miesięcy grupa krwi może się jeszce zmienić. Dla mnie to nie byłaby wiarygodna informacja bo grupa krwi to poważna sprawa ( wyobraź sobie ze podczas transfuzji dostajesz złą grupę i umierasz ). Gdybym była lekarzem to bym takiej informacji z książeczki nie uznała, tylko badanie ,które było robione w dorosłym życiu.

Gość gość
09:46 ma racje

Gość gość
Zrob to badanie. Po co ryzykowac.

Gość gość
Koszt nie jest duzy.

Gość gość
Ja urodziłam czworo dzieci, chodziłam do różnych lekarzy i nigdy żaden nic nie wspominał że muszę mieć swoją grupę krwi, oczywiście jest to wskazane ponieważ w razie krwotoku mogą od razu przetoczyć krew. Tak samo z wymazem na gronkowca czy paciorkowca .Słyszałam że moje koleżanki robiły takie badania,a ja nigdy- nikt mi nic nie mówił na ten temat. Czwarte dziecko urodziłam 2 lata temu. Pierwsze 9 lat temu.

Gość gość
Zrób grupę krwi jeszcze raz -kiedy badali zaraz po narodzeniu ale nie było to wiarygodne wtedy.

Gość gość
To badanie na paciorkowca jest bardzo ważne bo w razie gdybyś miala , przez porod zaraza sie dziecko i moze sie bardzo zle skonczyc. W szpitalu po porodzie spotkalam kobiete, ktora jedno dziecko stracila przez brak tego badania.

Gość gość
Ja przez brak badania na paciorkowca urodziłam za wcześnie naszczescie był to już 38 tydzien

Gość Kamelia Południowa
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Moze warto jednak zrobic to badanie.